Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Telegraph: Οι Έλληνες καίγονται για τα 7 δισ., αλλά θεωρούν «χαμένα» 42 δισ. από φόρους

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ελευθερώσουν την Δευτέρα την επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, διότι είναι ζωτικής σημασίας να εξαγοράσει περίπου 2,2 δισ. ευρώ των ομολόγων τον επόμενο μήνα», γράφει η Daily Telegraph.
Αυτή η δόση του δανείου είναι...
μια από τις τελευταίες μεγάλες ενέσεις μετρητών του συνολικού πακέτου διάσωσης των 240 δισ. ευρώ, που λήγει στο τέλος του 2014.
Ωστόσο, περισσότερα από τα 2/3 του ποσού που το δημόσιο οφείλει να αποπληρώσει και προέρχονται από την φορολογία, είναι πιθανόν να μην εισπραχθούν ποτέ, τονίζεται.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι του ποσού των 42 δισ. ευρώ που οφείλονται στο κράτος, κυρίως από την φορολογία των πολιτών του, θα πρέπει να θεωρούνται «μη εισπράξιμα».
Τα εν λόγω χρέη, τονίζεται,οφείλονται στις διαδοχικές αποτυχίες των ελληνικών αρχών να εισπράξουν φόρους.«Το μεγαλύτερο μέρος, άλλωστε, οφείλεται από εταιρείες ή άτομα που είτε έχουν πτωχεύσει είτε έχουν πεθάνει, που είναι τέλος πάντων απίθανο να πληρώσουν», γράφει η εφημερίδα.

«Είναι απλώς χρέος στα βιβλία, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε», λέει ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει: «Αλλά το υπόλοιπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση για την Ελλάδα, αν δεν αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης».
Το δημοσίευμα επικαλείται και τη δήλωση του Πολ Τόμσεν ότι «Κάναμε πολύ καλή πρόοδο» και ότι βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης για την καταβολή της επόμενης δόσης είναι οι περικοπή 4.000 θέσεων στο Δημόσιο και η αναδιάταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω μιας «ογκώδους γραφειοκρατίας».


 http://www.reporter.gr/


Πηγή:www.reporter.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...