Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ 49ΧΡΟΝΟ ΑΣΗΜΟΥΡΓΟ: Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΟΥΣΗ
=====================
Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη, που να θέτει οικονομικό πρόβλημα σε ασθενή που νοσηλεύται σε νοσοκομείο, γιατί διακόπτεται η ασφάλειά του, λόγω καθυστέρησης πληρωμής (συγκεκριμένα στον ΟΑΕΕ), για δύο ή τρεις μήνες. Σε κανένα κράτος, πλην φυσικά της Ελλάδος, χώρα στην οποία το κράτος λειτουργεί περιστασιακά και με τακτικές που σου δίνουν την εντύπωση, ότι εκδικείται τους πολίτες του.
Ο 49χρονος συμπολίτης ασημουργός, με βαρύ εγκεφαλικό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έχοντας απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, όπως η πλειοψηφία πλέον των επαγγελματιών που η οικονομική κρίση τους συνέθλιψε, οι οικείοι του πληροφορήθηκαν οτι για την νοσηλεία του θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα έξοδα, που στο σύνολό τους, ίσως ξεπεράσουν στο σύνολό τους και τα ασφάλιστρα δύο ή τριών χρόνων στον ΟΑΕΕ. Φυσικά πανικοβλήθηκαν στην οικογένεια, ενώ οι συνάδελφοί του, αγανακτισμένοι ξεσηκώθηκαν και τρεις φορές, με τελευταία σήμερα, έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Ιωαννίνων, ζητώντας άμεση λύση για τον νοσηλευόμενο συνάδελφό τους, αλλά και για κάθε ασφαλισμένο που θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, ακόμη και αν καθυστερεί λόγω της κρίσης ασφαλιστικές εισφορές τους. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ, κατανοούν το πρόβλημα που υπάρχει, αλλά…έχουν τα χέρια τους δεμένα, γιατί από την Διοίκηση του ΟΑΕΕ, έχουν εντολές να λειτουργούν με αναλγησία, βαρβαρότητα και να μη υποκύπτουν σε κανένα αίτημα  των ασφαλισμένων τους… Ναι σωστά το καταλάβατε, επικεφαλής του ΟΑΕΕ είναι γυναίκα και για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι οι γυναίκες, όταν πάρουν υψηλές θέσεις, την λέξη «ανθρωπιά» την διαγράφουν από την σκέψη τους. Και δεν το λέω τυχαία...
 Πλήρης αδιαφορία από την επικεφαλής του ΟΑΕΕ, και στις συνεχείς τηλεφωνικές  προσπάθειες που έγιναν και χθες, οι γραμματείς της, έχοντας προφανώς τις σχετικές εντολές, απαντούσαν ότι η προϊσταμένη τους, μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και δεν μπορούσαν να την διακόψουν. Άκαρπες λοιπόν οι προσπάθειες μέχρι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή όμως η απάνθρωπη τακτική του ΟΑΕΕ, επόμενο ήταν να εξοργίσει περισσότερο τους επαγγελματίες που τώρα πλέον απειλούν με καταλήψεις τα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννινα. Και θα έχουν απόλυτο δίκιο να το κάνουν, αλλά και την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων θα την έχουν…
Κι ενώ αυτά τα δεινά πλήττουν τους σημερινούς εξαθλιωμένους και χθεσινούς νοικοκυραίους πολίτες της χώρας, τις τελευταίες δύο βδομάδες, τουλάχιστον τρεις φορές, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αεροπλάνα-ασθενοφόρα ξένων χωρών, για να μεταφέρουν στην πατρίδα τους, πολίτες που τραυματίσθηκαν ή ασθένησαν στην περιοχή και θα νοσηλευτούν σε νοσοκομεία εκεί. Έτσι είναι όταν το κράτος λειτουργεί για τον πολίτη, σε αντίθεση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, όπου ο πολίτης θεωρείται αναλώσιμος τελευταίας διαλογής, ακόμη και από υψηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους.
Όλα έχουν ένα όριο και η ελληνική κυβέρνηση, έχει εξαντλήσει και τα τελευταία ίχνη υπομονής των πολιτών, πόσο μάλλον όταν οι τελευταίοι δεν ευθύνονται  και έχουν πληρώσει μέχρι τώρα πανάκριβα τα λάθη, σκόπιμα ή όχι,  τις λαμογιές, τις ίντριγκες, τις παρανομίες  και όλα τα αρνητικά των πολιτικών. Και να έχουν υπόψη τους ότι, «τα μπάνια του λαού» τελειώνουν, οι παραλίες θα αδειάσουν και επιστρέφοντας οι Έλληνες στα σπίτια τους, θα βρεθούν μπροστά σε μια πολύ σκληρή οικονομική πραγματικότητα . Κι αν κάποιοι επιλέξουν την αυτοκτονία ή την φυλακή, η πλειοψηφία θα προτιμήσει το πεζοδρόμιο και τότε θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα, όχι για την κυβέρνηση που θα ανατραπεί σε χρόνο ρεκόρ, αλλά για την ίδια την χώρα.  Αν σκόπιμα μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας να υλοποιήσουν ύποπτους σχεδιασμούς, τότε καλό είναι να τους ακυρώσουν και άμεσα να προσεγγίσουν  τον πολίτη επιλύοντας τα προβλήματά του . Να δούν σαν αναγκαιότητα υψηλής σπουδαιότητας, -αφού διοικούν το κράτος-, τις υποχρεώσεις που έχουν προς τους πολίτες, ώστε μαζί πλάϊ-πλάϊ, να εργαστούν για να αρχίσει η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση. Κυρίως όμως να δείξει αυτή η κυβέρνηση  την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας. Είναι ωραίο ο πολίτης να αισθάνεται την σιγουριά που του εγγυάται το κράτος του.

Δεν έπρεπε κάν να δημιουργηθεί το πρόβλημα με τον ασθενή συμπολίτη. Και είναι λάθος της κυβέρνησης, -θα πείτε και σωστά ότι δεν ειναι το πρώτο-, να διορίζονται επικεφαλής Οργανισμών όπως ο ΟΑΕΕ, άτομα που δεν μπορούν να επιλύσουν τόσο απλούστατες υποθέσεις,  προκαλώντας με τις ενέργειές τους ξεσηκωμούς. Η αντικατάστασή της, θα ήταν μια σωστή κίνηση, αλλά….
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...