Σελίδες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη στην Πρέβεζα της βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. Ξουλίδου Σταυρούλα



Δελτίο τύπου.

Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. Ξουλίδου Σταυρούλα συναντήθηκε με τα μέλη της συντονιστικής του νομού Πρεβέζης και τον πολιτευτή κ. Ρίζο Χρήστο. Την Τρίτη 6 Αυγούστου πραγματοποίησε μαζί με τον πρόεδρο της συντονιστικής κ. Παντελή Ζέρη, μέλη της συντονιστικής και τον πολιτευτή κ. Ρίζο Χρήστο σειρά επαφών με φορείς της πόλης της Πρέβεζας.


Συγκεκριμένα συζητήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου τα υπάρχοντα προβλήματα που δημιουργούνται με την μη περαίωση των οδικών αξόνων, που ενώνουν την Ήπειρο με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και την ελλιπή χρηματοδότηση για προγράμματα και μελέτες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο κ. Μπαιλή Χρήστο, όπου τύχαμε θερμής υποδοχής. Επικεντρώθηκε η συζήτηση στα φλέγοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με τις συνεχείς μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, που καθιστούν ανίκανο τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να διαχειριστεί καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Επόμενη επίσκεψη ήταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία , όπου συζητήσαμε με τον κ. Βασδέκη Απόστολο, Αντιπύραρχο, τις ελλείψεις σε οχήματα διασποράς και τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε χρόνο σε επισκευές οχημάτων με αποτέλεσμα να μένουν παροπλισμένα χρήσιμα οχήματα. Παρεμφερή και τα προβλήματα στην Αστυνομία του Νομού, όπου συζητήσαμε με τον Υποδιοικητή κ. Νάκια Φώτη, που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος των πολυτέκνων Πρέβεζας. Η τελευταία επίσκεψη ήταν στο Νοσοκομείο της πόλης, που έχει και τα περισσότερα προβλήματα. Ο πρόεδρος του Ιατρικού τομέα κ. Δαρδαμάνης Μάνθος μαζί με την πρόεδρο του Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού μας έδωσαν μια πολύ εμπεριστατωμένη εικόνα της πραγματικότητας, που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τονίσθηκε πως πρέπει να γίνει άμεσα ένας χάρτης υγείας και μια ανακατανομή του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι ντροπή να υπάρχουν πανάκριβα μηχανήματα σε διαδρόμους νοσοκομείων μέσα στα κουτιά, γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό να τα χειριστεί.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις στην Άρτα, στην Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα, ολοκληρώνοντας τις επαφές με φορείς της Ηπείρου μαζί με τον περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Ευθυμίου, τα μέλη των συντονιστικών και τους πολιτευτές των νομών.