Σελίδες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα....


- Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η ειλικρινής και ανθρώπινη εξομολόγηση του κυρίου Στουρνάρα σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. - Τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει, από τις οποίες, πάρα πολλές φέρουν την υπογραφή του υπουργού, λειτούργησαν ακαριαία.

- Ήδη, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι της χώρας προχώρησαν στην ίδρυση συλλόγου με την ονομασία Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Συγγενών Υπουργών (ΠανΣΣτηΣΥ).

- Πρώτη δράση του ΠανΣΣτηΣΥ θα είναι η υποχρεωτική εισφορά των μελών του, μετά από ομόφωνη απόφαση, του 20% του επιδόματος ανεργίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις δύο ενδιαφερόμενες.

- Η επόμενη προγραμματισμένη δράση θα είναι η προετοιμασία για μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τον υπουργό που περνά δύσκολες, οικονομικές, ώρες. Δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.

- Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο Μπάμπης, θερμός υποστηρικτής του υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο παλιός φίλος του υπουργού, Κώστας Σημίτης, θα απαγγείλει το νέο του ποίημα:..
..... «Το μακέτο κι οι κροτίδες».

- Χαιρετισμό, επίσης, θα απευθύνει ο πρώην υπουργός οικονομικών κύριος Αλογοσκούφης, ο οποίος κατά το παρελθόν αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται το’ χει η μοίρα των υπουργών των οικονομικών.

- Στη συναυλία θα παρευρεθούν οι υπουργοί οικονομικών και πολλών άλλων τριτοκοσμικών χωρών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δικό μας υπουργό. Στο τέλος, θα ανταλλάξουν απόψεις επικοινωνιακής πολιτικής.

- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας πάρει,επίσης, μέρος στη συναυλία με τη μεικτή χορωδία της. Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι το «Γιε μου» και το «Γιάννη μου το μαντήλι σου».

- Παρόμοια συγκίνηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται σε μια προσπάθεια να στηρίξει την περίφημη θεωρία των δύο άκρων.

- Η δήλωση αυτή ήταν η αιτία ώστε ο πρωθυπουργός να γίνει αποδέκτης πολλών έντονων επιθέσεων και διαμαρτυριών από πλευρές που ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι ασκούν βία.

- Ο κύριος Σαμαράς, με αφορμή αυτή του τη δήλωση, δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από φίλους και πολύ φίλους οι οποίοι του ζητούν εξηγήσεις.

- Πρώτη και καλύτερη, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ζητάει από τον κύριο Σαμαρά να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί την ψυχολογική βία που ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια.

- «Τι ζητάει, επιτέλους ο κύριος Σαμαράς; Να σταματήσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε από τους ασυνεπείς δανειολήπτες να μας επιστρέψουν τα δανεικά; Ε, όχι! Έχουμε κι εμείς οικογένειες να θρέψουμε».

- Ακολούθησε ο ΣΕΒ και πολλές άλλες εργοδοτικές οργανώσεις οι οποίες θεωρούν ότι πρέπει να εξαιρεθούν από όσους θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι ασκούν βία καθώς η απειλή της απόλυσης δεν αποτελεί βία.

- Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε κι αυτός παρόμοια εξαίρεση λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έπαψε να καλύπτει πολλές εξετάσεις και παροχές σε ασθενείς είναι εξορθολογισμός και όχι βία».

- Το ΔΝΤ εξέδωσε εσπευσμένα ανακοίνωση με την οποία θέτει στον κύριο Σαμαρά το εξής ερώτημα: «Οι περισσότεροι Έλληνες μας θεωρούν πηγή ψυχολογικής βίας. Μήπως ο κύριος Σαμαράς έγινε αριστερός;»

- Ακόμη και ο κύριος Δένδιας, απαίτησε να ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό ότι οι «απωθήσεις», τα μασάζ με γκλοπς και «οι ψεκασμοί» με τα αιθέρια αποσμητικά των ΜΑΤ, αποτελούν κοινωνικό έργο και όχι βία.

- Ως παράδειγμα ανέφερε τις «επιχειρήσεις» των ΜΑΤ στις διάφορες διαδηλώσεις, στη Κερατέα και στις Σκουριές Χαλκιδικής.

- Ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Πρετεντέρης, κάλεσε από την εκπομπή του τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ρητά ότι κάθε μορφή εθιμικής βίας (π.χ πέταγμα μπουκαλιού στο γήπεδο) πρέπει να εξαιρεθεί.

- Ο επικεφαλής της τρόικας κύριος Τόμσεν, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό αναφέρει με νόημα: «Εγώ δεν ασκώ βία στον ελληνικό λαό. Απλώς ελέγχω την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που ψηφίσατε».

- Με ανακοίνωσή του ο ΣυΡιζΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θέλει να φανεί περισσότερο αντιμνημονιακός απ’ ότι ο ΣυΡιζΑ σε μια προσπάθειά του να ανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ τα οποία εμφανίζουν καθοδική πορεία.

- Ως ανακριβείς ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και μερικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

- Όπως δήλωσε ο ίδιος, το μόνο όνειρο που βλέπει είναι μια μαύρη γριά που λέει πως είναι η θεωρία των δύο άκρων, να τον σέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά αλλά ταυτόχρονα να μετακινείται όλο και πιο δεξιά.

- Στα δεξιά του, υπάρχει σκοτεινό βάραθρο το οποίο τελικά δεν μπορεί να αποφύγει και ξυπνάει, όπως ισχυρίζεται, λίγο πριν φτάσει στο τέλος του γκρεμού.

Εκείνος μόνο ξέρει αν όντως ξυπνάει…