Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πες μου τι δεν κατάλαβες ????


Κατέστρεψαν όλες τις μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες; (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ, κ.λπ.) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ) ….. Έτσι αβίαστα εγκατέστησαν τα δικά τους μαγαζάκια στην ελληνική αγορά ... Το κατάλαβες ??

Σου μοιράζανε ανεξέλεγκτα κάρτες & δάνεια οι τράπεζες …. Πίστευες ότι ήταν επιχειρηματική κίνηση; Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε ότι ακίνητο έχεις …. Το κατάλαβες ??
Εμφανίστηκε πρωθυπουργός (κινέζος) που σε προέτρεψε να κονομήσεις στον στημένο τζόγο του χρηματιστηρίου …. Κάποιοι γίνανε πολυεκατομμυριούχοι ρουφώντας το βιός σου και παίζοντας αέρα …. Το κατάλαβες ??
Κλείνουν μεθοδικά και συστηματικά όλα τα μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς μιλώντας & εκθιάζοντας την ελεύθερη οικονομία …. Μα για να εδραιωθούν τα Γερμανικά τους πολυκαταστήματα, με τις δικές τους οικονομικές & διατροφικές πολιτικές ….. Το κατάλαβες ??
Με την ανοχή της δοσίλογης κυβέρνησης, κατέληξε η πατρίδα μας χωνευτήρι κατατρεγμένων & παράνομων μεταναστών ….. Προφανώς για να μην πλημμυρίσουν τις δικές τους χώρες, αλλά και να μας κάνουν δυστυχέστερους δίπλα στην δυστυχία αυτών των ανθρώπων …. Το κατάλαβες ??
Κοστολόγησαν αυτή την χώρα για 300 δις, μαζί με τους ανθρώπους της, το υπέδαφος και τις αρχαιότητές της που φώτισαν τον κόσμο ….. Έχεις αναλογισθεί πόσο αξίζεις; …. Το κατάλαβες ??
Ξεπούλησαν τα μεγάλα έργα και όλες τις εθνικές αρτηρίες, σε δικούς τους εργολάβους και χρειάζεσαι 27 ευρώ για να πας από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ….. Σου άλλαξαν και το όνομα στην Εθνική σου οδό ….. Το κατάλαβες ??
Σε ταίζουν με Τούρκικα σήριαλ για να σου κάνουν τον γείτονα συμπαθή, ενώ παράλληλα σε βομβαρδίζουν με ειδήσεις παραπληροφόρησης & σκηνοθετημένες πολιτικές συζητήσεις …. Και συ απορείς γιατί φθηνύνανε τόσο αυτά τα κουτιά αποβλάκωσης …. Το κατάλαβες ??
Σε απορρόφησαν στα αστικά κέντρα δίνοντας σου μια θεσούλα στο δημόσιο – απ την οποία τώρα σε διώχνουν – για να ερημώσουν τα χωριά και να χαρίσεις τα χωράφια & το πατρικό σου ….. Έτσι διαλύσανε την αγροτιά & εφτελήσαν το βιός σου για το αρπάξουν οι νέοι «έποικοι» …. Το κατάλαβες ??
Σε φέρανε στο σημείο να πρέπει στο ζευγάρι να κάνει ο καθένας από δυο δουλειές για να τα φέρει βόλτα, να μην μιλήσω για τους παππούδες που θα δουλεύουν μέχρι τα .. δισέγγονα τους. Με πολλαπλά οφέλη αλλά κυρίως την εγκατάλειψη των παιδιών μας που πλέον μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς αρχές και με παραπαίουσα παιδεία …. Φως φανάρι ότι αποβλέπουν στην εξαφάνιση των νεοελλήνων …. Το κατάλαβες ??
Διαπίστωσες ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών προέρχεται από τις κομματικές λίστες που δοσίλογοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης συνέταξαν σε συνέργεια με τα «τζάκια» της χώρας ….. Ούτε ένας απ τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές ή επιστήμονες δεν θέλει να εκτεθεί συμμετέχοντας στον θίασο της Βουλής …. Το κατάλαβες ?? Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, η να αναλύσω τα ανωτέρω, αλλά δεν θέλω να κουράσω …. Ελπίζω να κατάλαβες …. Να κατάλαβες γιατί γίνονται όλα αυτά κι ακόμη παραπάνω ….. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ??????? Γιατί δεν θέλουν ΕΛΛΗΝΕΣ σ αυτό τον τόπο …………. Ούτε στο γένος … ούτε στην σκέψη …..
Συμφωνείτε ? Αν ναι κοινοποιείστε το, γιατί η ενημέρωση είναι όπλο αντίστασης ….

 Γιώργος Κωνσταντινίδης