Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά:Δικάσιμοι για το... 2020


Δικασίμους για το 2020 λαμβάνουν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας οι υποθέσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου στην πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο Αθηνών.
H ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα ασφαλείας και ελέγχων που διαπιστώνονται τελευταίως στα δικαστήρια καθώς και στις καθυστερήσεις που- παρα τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται- παρατηρούνται στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Πρωτοδικείο Αθηνών το 2008 οι υποθέσεις στην ανάκριση ανερχόντουσαν σε 4.500, το 2012 έφτασαν 8.500, δηλαδή αύξηση 100%. Οι Εφέτες χρεώνονται πάνω από 40 υποθέσεις στα Τριμελή Κακουργημάτων και πάνω από 25 στα Πενταμελή, τη στιγμή που στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι αδιανόητο να χρεώνεται δικαστής πάνω από 8 υποθέσεις.

Δεν παρέλειψε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να απευθύνει ερώτημα προς την εκτελεστική εξουσία και τους πολίτες, πως «με τέτοιες αναχρονιστικές συνθήκες εργασίας, με τέτοιες ελλείψεις υποδομών, με τόσα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων και με τόσο φόρτο εργασίας θα εξασφαλίσει η Κυβέρνηση στους πολίτες ταχεία απονομή Δικαιοσύνης».

Στις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των λοιπών δικαστικών ενώσεων , ενώ η εκπρόσωπος των Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιαννακάκη, αναφέρθηκε στα μισθολογικά των δικαστών και υποστήριξε μεταξύ αλλων οτι οι περικοπές στους δικαστές είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος από τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς των βουλευτών.

Η κ. Γιαννακάκη υποστήριξε ότι τα κόμματα δεν θέλουν ανεξάρτητους τους δικαστές, ενώ ο εκπρόσωπος των δικαστών του ΣτΕ Γιάννης Γράβαρης κάλεσε τους δικαστές να προασπίσουν το Σύνταγμα απονέμοντας δικαιοσύνη έστω και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν.



 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...