Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σβήνουν από το χάρτη 94 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ
Μια μεγάλη ανατροπή στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος. Ωστόσο, το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις και οι μετακινήσεις τμημάτων θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές καθώς θα πρέπει χιλιάδες φοιτητές να αλλάξουν τόπο σπουδών.
Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε 11 πόλεις που υπήρχαν τμήματα και φοιτητές οι οποίοι ενίσχυαν την τοπική οικονομία, πλέον θα χάσουν μια σημαντική οικονομική «ανάσα». Αντίθετα, σε πόλεις που θα υποδεχθούν φοιτητές και τμήματα θα υπάρξει...

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας




Αθήνα 27η  Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή

Προς 

Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια.  

«Βόμβα» στα ακίνητα - Με μηδενικό αφορολόγητο το νέο Τέλος...



Γιώργος Παππούς
Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε η διακομματική το τρίτο σενάριο για τη φορολόγηση των ακινήτων, αλλά καθώς έφτασε η ώρα των τελικών (;) αποφάσεων, το συρτάρι άνοιξε και αποκάλυψε ότι και τα τρία κόμματα συζητάνε το ενδεχόμενο το...

Έγγραφο ΣΟΚ στα σχολεία! Σαν τις σαρδέλες θα κάνουν μάθημα!


Στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες θα κάνουν μάθημα τα παιδιά στα σχολεία, αφού τους αντιστοιχεί 1,5 τετραγωνικό μέτρο!
Ένα έγγραφο ΣΟΚ που απέστειλε τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.  

Άμεση αντίδραση Ρωσίας και …Χεζμπολάχ στο Ισραηλινό χτύπημα κατά της Συρίας



Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη μεγάλη ανησυχία της για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή κοντά στη Δαμασκό και τόνισε πως αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Παραίτηση Θεοχάρη από την ΓΓΠΣ


  Την παραίτηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπέβαλε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Γιατί προφανώς κανείς δεν τους "ανάγκασε"...


του Μιχαλάτου Παναγιώτη
Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα ένα από τα σκληρότερα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν ποτέ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.
Ένα πρόγραμμα που ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν βγαίνει, οι πιστοί του εξακολουθούν να διατείνονται πως θα...

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!


Αποκαλύψεις - σοκ από τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν στο ενεργητικό τους σειρά αποκαλύψεων που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Ειδικά εκείνες που ήταν ενάντια στην τρέχουσα καθεστωτική προπαγάνδα.
Τα στοιχεία και οι περιγραφές του όμως σε πρόσφατο άρθρο του στα....

Σκοπός της τρόϊκας είναι να μαζέψει τις οικονομίες του κόσμου και να φέρει απόλυτη φτώχεια


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ότι όταν μειώνεις τόσο πολύ τα έσοδα μιάς οικογένειας και ταυτόχρονα της βάζεις τόσους πολλούς και κατά περίπτωση παρανοϊκούς φόρους, όπως αυτός των παιδιών, ο σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος, από το να μαζέψει το κράτος και τις τελευταίες οικονομίες των Ελλήνων και να επιβάλει απόλυτη φτώχεια.
Τα κανάλια προπαγανδίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τέσσερα πράγματα.

Δυστυχως επτωχευσαμεν!

Οχι, οχι οικονομικα, εχουμε πτωχευσει εδω και καιρο, απλα μας το κρυβουν, επτωχευσαμεν και ηθικα.
Απο αισθηματα.Ιδανικα.Ονειρα.Ελπιδες.
Ειμαστε επισημα πλεον, ΔΟΥΛΟΙ.Οχι υπηρετες, ΔΟΥΛΟΙ με ολη τη σημασια της λεξεως.Χωρις δικαιωματα, χωρις απολαβες, χωρις δυνατοτητα επιβιωσης, ποσο μαλλον δυνατοτητα αξιοπρεπους διαβιωσης.
Ειμαστε δουλοι, μιας ολιγαρχιας, που δεν φειδεται αποφασεων και εντολων προκειμενου να συνεχιζει εσαει να εκμεταλευεται τις δυνατοτητες μας ως λαου, την περιουσια μας ως κρατος, προς ιδιον οφελος, και εκπληρωση αλογων απαιτησεων.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΜΕ 1ΔΙΣ ΕΥΡΩ


opad

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ξεχασμένο οικονομικό σκάνδαλο του ταμείου υγείας του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την λεηλασία στο υπουργείο Υγείας των χρημάτων του Ελληνικού λαού για υγειονομικές δαπάνες ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δις Ευρώ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΝΕΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ... «ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

«ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Είναι εχθροί της Πατρίδος και το παίζουν σωτήρες. Ετοιμάζονται να πάρουν νέα-εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, που θα τον αποτελειώσουν! Και τα κρύβουν –προς το παρόν- λέγοντας ότι «εάν υλοποιήσουμε επακριβώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα». Πρόκειται περί μίας ακόμη απάτης. Γνωρίζουν ότι το .....

Μετά την σφαλιάρα από την Μoodys για την ύφεση, τώρα σφαλιάρα στο Στουρνάρι για τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης


Φιάσκο με το πετρέλαιο θέρμανσης!Σχόλιο: Έλα, ακόμα προλαβαίνει κάποιος να τον διαψεύσει για τρίτη φορά σήμερα.

Οι πρατηριούχοι διαψεύδουν τον Γ. Στουρνάρα και τονίζουν πως η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70%
Ηχηρή απάντηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου.

Κώστας Χρυσόγονος: Υπάρχει συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος


Ο εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί [...] Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr με βάση τις -κατ’ εξακολούθησιν- παραβιάσεις του Ελληνικού Συντάγματος.

Κρ.Π.: Υπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν νόμοι;

Εκλογές, ως η τελευταία ελπίδα ανάκτησης του παρόντος



Το γιατί βρισκόμαστε ήδη σε άδηλη προεκλογική περίοδο, (σας) το είπα και το εξήγησα με δύο τρόπους: (1) ως παράθυρο ευκαιρίας του κ. Σαμαρά και των εταίρων του στην κυβέρνηση, μετά την παραμυθία της τακτοποίησης του δημόσιου χρέους και της στροφής της οικονομίας στην μεταφυσική σταθερότητα και δήθεν ανάπτυξη και (2) ως προσπάθεια των κεντρικών παιχτών και της διαπλοκής να διαμορφώσουν πολιτικά τετελεσμένα προτού το νέο υφεσιακό πακέτο μέτρων της Συγκυβέρνησης επιφέρει επιπρόσθετη απορρύθμιση και καταστροφή στην αγορά, παράλληλα με διογκούμενη άρνηση συμμόρφωσης πολιτών ή/και πολιτικά αποκλίνουσες συμπεριφορές σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. 

Το παραμύθι της «επιστροφής των καταθέσεων»


Εκνευριστική έχει καταντήσει πλέον αυτή η ιστορία με τους αλλεπάλληλους ανά μήνα κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη διαβόητη «επιστροφή των καταθέσεων» στις ελληνικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της καλλιέργειας τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας μήπως...

Ο Οίκος Moody's αδειάζει τον Στουρνάρα για την ύφεση


Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα την περίοδο 2012-2016 παρά τα όποια μέτρα έχουν ή αναμένεται να ληφθούν, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Δελτίο τύπου 30/01/2013

 

«Η παραπληροφόρηση δεν έχει όρια.
 
Όταν ο Δημήτρης Ψαθάς έγραφε το 1965 το σενάριο της ταινίας «Φωνάζει ο κλέφτης», δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επιβεβαιωνόταν για μια ακόμα φορά εν έτη 2013.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσάκας να πήγαινε στο Κατάρ...Καλύτερα θα τα κατάφερνε.

Ναυάγιο στο Κατάρ
Κατέρρευσαν οι πολιτικοί και επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, με αφορμή τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Κατάρ.
Η επίσκεψη κατέδειξε μία ζοφερή πραγματικότητα αλλά και την αδυναμία του Μαξίμου να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα, στην κατάσταση που είναι σήμερα,πολύ δύσκολα θα υποδεχθεί ουσιαστικές επενδύσεις.
Και...
.

ΟΧΙ Στουρνάρα σε ΥΕΘΑ-Α/ΓΕΕΘΑ ακόμη και για τις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτικών!


Άσχημα νέα έφθασαν στο Κατάρ για τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο. Από την Αθήνα οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απέκλεισε οριστικά και μ΄ ένα ξερό ΟΧΙ το ενδεχόμενο να αυξηθούν από μία ,έστω σε δύο οι καταστάσεις επιβίβασης για τους στρατιωτικούς ακόμη και για τους στρατιώτες!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!ΗΠΑ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ





Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Οργιάζουν οι υπονομευτικές κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να αποτραπεί πάση θυσία η πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της θυγατρικής της, του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος του Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), στους εντυπωσιακά πλειοδοτούντες ενδιαφερόμενους Ρώσους επενδυτές.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΤΙ ΡΩΤΑΜΕ ΤΩΡΑ;



sijxmstejt50f7123d36202
Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η εξουσία είναι σαν το νερό που ρέει. Όταν βρει σαθρό έδαφος το παρασύρει μαζί του. Όταν όμως βρει σκληρή πέτρα τότε αλλάζει αμέσως δρόμο. Αυτός είναι φυσικός νόμος που διέπει τα πάντα. «Τα πάντα ρει» μας είπε ο Ηράκλειτος, αλλά ταυτόχρονα προσαρμόζονται και στις συνθήκες κατά τη ροή τους.

Το 87% των ανθρώπων εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Εσύ;


Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας γι' αυτό η ενεργειακή συχνότητα ( σκέψεις, συναισθήματα ) καθενός από μας επηρεάζει όλους μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα από ανώτερα επίπεδα ενέργειας ασκούν ενδυναμωτική επίδραση στο σύνολο. Αντίθετα εκείνοι που λειτουργούν σε κατώτερα επίπεδα, η επίδρασή τους είναι αποδυναμωτική.


Ας δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δυο:

Πόσο τυχαία ήταν η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν;


Στο βάθος η δημιουργία κλίματος για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ στο Καστελόριζο

Η χθεσινή συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας στη Ντόχα του Κατάρ δεν ήταν τυχαία ούτε και κλείστηκε την τελευταία στιγμή, όπως θέλει να λέει η ελληνική πλευρά.

Είναι φανερό ότι υπήρχε κανάλι επικοινωνίας και διεξάγονταν οι σχετικές συνεννοήσεις, εδώ και ένα περίπου μήνα.

Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ



Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ
Ντοκουμέντα-φωτιά: Γιατί ο πρωθυπουργικός αδελφός και οι συνεργάτες του έσπευσαν να κλείσουν και να αποχωρήσουν από τις εταιρείες τους, που συστεγάζονταν στο ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο

Εταιρείες και ΜΚΟ που εμφανίζουν ως έδρα το ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο, δάνεια-μαμούθ προς επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο πρωθυπουργικός αδελφός (την ώρα, μάλιστα, που οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει ερμητικά για τις άλλες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δε διαθέτουν τέτοια…

ΠΕΡΑΣΑΝ "ΥΠΟΥΛΗ" ΔΙΑΤΑΞΗ Επικουρικές συντάξεις και εφ'άπαξ, τέλος

Δραματική, νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους και σχεδόν εκμηδένιση των εφάπαξ προβλέπουν δύο υπουργικές αποφάσεις που πέρασαν στα ... ψιλά, το προηγούμενο διάστημα και αφορούν τον νέο τρόπο καθορισμού των συγκεκριμένων παροχών.
Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προαναγγέλλει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με την επιτροπή που συστάθηκε για την προετοιμασία αυτής, να συνεδριάζει αύριο, δύο υπουργικές αποφάσεις, που υπεγράφησαν χωρίς ιδιαίτερη ...

Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι


Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι
Ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι τράπεζες θα πρέπει να πτωχεύουν αν δεν λειτουργούν σωστά και όχι να σώζονται από τους λαούς.

Αρχικά στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο της πολιτικής της χώρας του η οποία έκανε...

η προπαγάνδα των δημοσκοπήσεων θα καταρρεύσει‏


Mια αναδρομή από αρχές Νοεμβρίου 2012 έως σήμερα 21 Ιανουαρίου 2013 .

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012
Ανεξάρτητη δημοσκόπηση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Ανεξέλεγκτο προβάδισμα κατά +7,5% του ΣΥΡΙΖΑ

- Μια ανάσα πριν τη 2η θέση η Χρυσή Αυγή – Τέταρτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!




Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα «Παρασκήνιο» αποκάλυψε ότι υπάρχει κρυφή δημοσκόπηση η οποία φέρνει τη Χρυσή Αυγή στο 15% και έχει κάνει άνω-κάτω το Μέγαρο Μαξίμου! Μήπως όμως στα… χέρια του Μαξίμου υπάρχει και η παρακάτω δημοσκόπηση η οποία προκαλεί …σεισμό στην Κυβέρνηση;
 

640 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !



SAMARAS-STOYRNARAS
Η καταστροφή στην ελληνική οικονομία καλπάζει.

Συνολικά 640 εταιρείες από όλη την Ελλάδα υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης σε μόλις 13 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνη.....

Η απλή αλήθεια για το ύψος των συντάξεων σε 24 μήνες από τώρα.

“Παίρνεις σύνταξη 1500 Ευρώ σήμερα; Σε δυο χρόνια, θα παίρνεις 500″!
Αυτή ήταν η αποκάλυψη Βρετανού τραπεζίτη σε φίλο του Ολυμπία πριν από λίγες ημέρες. Νομίζετε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Η Τρόικα σφίγγει (!) τη θηλιά


Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου
Η τρόικα σφίγγει τη θηλιά και προτείνει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και στην πρώτη κατοικία (για δάνεια προς τις τράπεζες που δεν εξυπηρετούνται), σε μια προσπάθεια να… «γκρεμίσει» τις τιμές στην αγορά και να εξοντώσει φορολογικά όσους κατέχουν ακόμα και ένα μικρό σπίτι. Ζητεί, επίσης, να χτιστούν ειδικές φορολογικές φυλακές για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και επιμένει να...

«Ραβασάκια» σε ένα εκατομμύριο μικροοφειλέτες


«Ραβασάκια» σε ένα εκατομμύριο μικροοφειλέτεςΤο Taxis στέλνει ειδοποιητήρια για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.

Οι τραπεζίτες παχαίνουν όταν... πεινούν οι άλλοι!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

 
Η Goldman Sachs έβγαλε 400 εκατομμύρια δολάρια κερδοσκοπώντας στις τιμές των θεμελιωδών τροφίμων όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν

Εξω φρενών με τους τραπεζίτες ήταν η μετριοπαθέστατη κεντροαριστερή εφημερίδα του Λονδίνου «Ιντιπέντεντ» και το έδειχνε από την πρώτη της κιόλας σελίδα. Στο στόχαστρο της....

ΟΙ 166 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 14.01.2013 . ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ – ΟΠΩΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ !



1 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Κων/νου
2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χριστ.
3 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του Αλέξ.

4 ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρ.
5 ΔΗΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ του Βίκτ.
6 ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Διον. ---------

"ΕΡΧΕΤΑΙ ... ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!" Ηuffingtonpost.com.: "Πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα η Ελλάδα πριν κάψουν το Κοινοβούλιο;

Στα πρόθυρα μείζονος εθνικής αναταραχής που θα καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο και πιθανόν μια κυβέρνηση μη δημοκρατικά εκλεγμένη η οποία όμως θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ηρεμία, αλλά και την εθνική υπερηφάνεια στους πολίτες της, βρίσκεται η Ελλάδα, υποστηρίζει άρθρο του διεθνούς απήχησης ιστότοπου huffingtonpost.com.

Ανατριχίλα! 52χρονη καθηγήτρια-παιδόφιλος στα χέρια της Αστυνομίας


- Φανατική παιδόφιλη και μέλος διεθνών κινημάτων υπέρ της παιδοφιλίας η 52χρονη
- Δίδασκε σε φροντιστήρια και έκανε ιδιαίτερα - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή
- «Τα παιδιά πρέπει να εκτονώνονται» φέρεται να είπε αμετανόητη στους αστυνομικούς
- Πως έφτασε στη σύλληψη της καθηγήτριας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Η έρευνα έφερε στο φως την ύπαρξη και ελληνικού κινήματος παιδοφιλίας!
- Έχουν εντοπιστεί ήδη πέντε άτομα...

Οδηγούν την μεσαία τάξη στα άκρα…


Λένε πολλοί πως δεν έχουν σημασία οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι και συμπληρώνουν πως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Είναι αδιανόητο να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι άνθρωποι. Τι γίνεται όμως όταν υποφέρουν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί; Για την ακρίβεια, τι γίνεται όταν οι
αριθμοί μας λένε αμείλικτοι πως αυτή την στιγμή, στην χώρα μας συντελείται ένα απίστευτο έγκλημα σε βάρος ενός κομματιού της κοινωνίας (του πιο αδύναμου) με σκοπό την επιβίωση ενός άλλου κομματιού (του πιο ευνοημένου) και αυτό το έγκλημα, οδηγεί στην εξαφάνιση μέσω της υπερφορολόγησης, μιας ολόκληρης τάξης ανθρώπων (της μεσαίας τάξης), της μόνης που θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα καινούριο ξεκίνημα για την χώρα;

Ιστορίες του σήμερα...Ανεργοι με παιδιά στον δρόμο


Ο Κώστας και η Έφη έχουν τρία παιδιά, ζουν στο κέντρο της Αθήνας και είναι και οι δύο άνεργοι.
«Δάνεια χαράτσια δεν εξοφλούνται» λένε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Η Έφη είναι εκπαιδευτικός. «Δούλευα σε ένα ιδιωτικό σχολείο, που με απέλυαν το καλοκαίρι και με επαναπροσλάμβαναν το φθινόπωρο. Μόλις έμεινα έγκυος στο τρίτο παιδί μου, ήταν αρχές Σεπτεμβρίου, επικοινώνησα μαζί τους, μου έκλεισαν την πόρτα. Περιμένω 6 χρόνια να διοριστώ» λέει.

Έδιωξαν τον Γ. Παπανδρέου από εστιατόριο της Κηφισιάς


Δέκτης αποδοκιμασιών γίνεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να πάει πουθενά πέρα από το «άσυλο» των Αμερικανικών πανεπιστημίων...

Κι όμως...η μηχανή που «γεννάει χρήμα» ΥΠΑΡΧΕΙ..





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Είναι εξοργιστικό....
Θα μου πεις ποιο απ’ όλα; Ποιο να πρωτοπάρεις και ποιο ν’ αφήσεις;
Να αποδεικνύεται πχ πως ΗΞΕΡΑΝ επί πάρα πολλά χρόνια για το πλούσιο υπέδαφος της χώρας κι όμως...αδιαφορούσαν...
Ποιοί;
Θέλει και ρώτημα;

Έφοδος της δημοτικής αστυνομίας στο κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες

pic-0-norm«Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» δεν μας τρομάζουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση
Για προκλητική έφοδο υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στην 3η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους».........

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ...


Παίζει με τη φτώχεια των πολιτών ο κ. Στουρνάρας

Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην φορομπηχτική πολιτική. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται όμως το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να επιβάλλει νέα μέτρα, για να εισπράξει αυτά που δεν έλαβε από τα προηγούμενα μέτρα που είχε επιβάλλει!

Σε πλήρη αποσύνθεση;


Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Σε πλήρη αποσύνθεση δείχνει πως βρίσκεται το κράτος και η πολιτεία. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά το τελευταίο ξεπερνά κάθε δικαιολογία και αμφισβήτηση.

Ο λόγος για την απαίτηση του Ελληνικού Στρατού, η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη και την "κάλυψη" της πολιτείας, να θέλει τριάντα χιλιάδες ευρώ (ναι καλά διαβάζετε) για να διαθέσει το super puma προς αναζήτηση και διάσωση του άτυχου ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα και εγκλωβίστηκε από εχθές το πρωί το πρωί στον Λάπατο στην Τύμφη. 
Η επιχείρηση διάσωσης του...

Δημοκρατία - Δικαιοσύνη - Ηθική



Βουλευτές τους βόλεψαν. Και πριν λίγο καιρό οι βολεμένοι απειλούν τους <<ευεργέτες>> τους με αλυσόδεμα! Πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, που καθώς λένε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, είναι υπερτριπλάσιοι των αναγκαίων. Ούτε οι διάδρομοι της Βουλής τους χωράνε. Προκειμένου να συνωστίζονται αποστέλλονται σε <<εξωτερικές>> υποθέσεις.

Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του ξεπουλήματος της ΔΕΗ



του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Μετά το κλείσιμο του «μετώπου» με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την επίταξη των «μιαρών» εργαζομένων σ’ αυτά, η κυβερνητική τρόικα, λίγο πριν μας αποχαιρετίσει – μια και καλή – όπως οι κυβερνήσεις ΓΑΠ και Παπαδήμου, αποφάσισε να προσφέρει ακόμα μια σημαντική υπηρεσία στα εγχώρια και διεθνή «κοράκια» που θέλουν να κατασπαράξουν την Εθνική περιουσία....

Σελίδες ντροπής...


Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες. Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη. Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου…

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι…
Είναι ντροπή στο ηρώο του αίσχους ο κατάλογος των δολοφονημένων να έχει ξεπεράσει ήδη τις 3.500, και την ίδια στιγμή ούτε ένας φονιάς να μην έχει οδηγηθεί σε δίκη και σε τιμωρία παραδειγματική, γι αυτό το μαζικό έγκλημα…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι…
Είναι ντροπή μια...

Το μυστικό των Ελληνικών σπάνιων Γαιών...Και η «Σύμβαση Cooper»


Προορίζουν την Ελλάδα για... «ευρωπαϊκή Κίνα»; 

της Στελίνας Μαργαριτίδου

Στις 2 Mαρτίου του 2011, στo ατσάλινο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας που παρέθετε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ συζητούσε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ: Δύο χρόνια πριν, το 2009, την ώρα που η Κίνα κατάφερνε να πετύχει μια πρωτοφανή ανάπτυξη στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών και της βιομηχανίας, το τετραετές ευρω­παϊκό πρόγραμμα Promine «Πρωτοβουλίες για τις πρώτες ύλες» δημιουργούσε μια βάση δεδομένων GIS (geographic information systems), που περιέχει όλα τα γνωστά και τα προβλεπόμενα κοιτάσματα μεταλλικών και μη-μεταλλικών ορυκτών πόρων. Υπολογίστηκαν, ακόμη, οι...

Τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες 90 ημέρες;


Τι μπορεί να συμβεί στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα εντός των ερχόμενων 90 ημερών;Την απάντηση έρχεται να δώσει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini.
Σε νέα συνέντευξή του στο Bloomberg και κληθείς να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση, εξηγεί:
Στην Ευρώπη ο πολιτικός κίνδυνος μπορεί να ενταθεί. Το πολιτικό σκηνικό μπορεί κάλλιστα να επιδεινωθεί.


Και απαριθμεί:

Αλ. Τσίπρας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές"


Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ, ενώ επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα νικήσει και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας για να διαπραγματευτεί, για νέο κούρεμα, καταργώντας το μνημόνιο, που είναι ήδη νεκρό.

Διαβάστε τα 10 ερωτήματα που περιπλανώνται εδώ και καιρό στο διαδίκτυο και εθεωρούντο αναπάντητα. Οι απαντήσεις στο τέλος.

Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου
Ο Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν, σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν... Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους "αρμόδιους"....
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο εχθρός της πατρίδας μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
​Ο νεοφιλελευθερισμός ως ιδεολογική και πολιτική αντίληψη, γεννήθηκε την δεκαετία του ’40 από τον Οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν, γιο Ουγγροεβραίων μεταναστών και είναι η απόλυτη έκφραση ενός άκρατου οικονομικού φιλελευθερισμού. Ο νεοφιλελευθερισμός βασίζεται στο δόγμα για περισσότερο ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...