Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τράπεζα της Ελλάδος...

ΜΙΑ “ΡΗΞΙΚΈΛΕΥΣΤΗ” ΚΑΙ “ΦΙΛΌΔΟΞΗ” ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΌΤΑΣΗ ….ΓΙΑ ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΎΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΜΑΣ ΣΎΣΤΗΜΑ:

Να ιδρυθεί νέα τράπεζα με την επωνυμία Τ.Ε.Δ –
«Τράπεζα της Ελληνικής Δημοκρατίας»...
(όχι ΑΕ) στην οποία θα μεταφερθούν -άμεσα, ως έχουν-όλες οι αρμοδιότητες -ελεγκτικές, εποπτείας, σχέσεων με ΕΚΤ, εκδοτικές, κλπ, μαζί με όλο το απαραίτητο για την λειτουργία της, αρχειακό, μηχανογραφικό και λοιπό υλικό, της νυν “Τράπεζας της Ελλάδος” ΑΕ.
Η υφιστάμενη θα παραμείνει -προς το παρόν- ως εμπορική τράπεζα εισηγμένη, διατηρώντας τα στοιχεία του ενεργητικού της και τις υποχρεώσεις της ….με “στέγαση” σε “διακεκριμένο” χώρο(και το προσωπικό που απαιτείται) ….άλλα αποξενωμένη άμεσα, από όλες τις παραπάνω -και όσες άλλες πρέπει- αρμοδιότητες, τις οποίες θα ασκήσει η νέα Τράπεζα με νέα Διοίκηση (και το προσωπικό που θα μεταφερθεί) ….μετά από σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού και την απαραίτητη επικύρωσή της από την βουλή.
Καλείται όθεν, πολιτική παράταξη ή ομάδα ή σχηματισμός ….που θα φέρει σχετικό νομοσχέδιο στην βουλή ….για να προσφέρει Ελπίδα φωτός και ελάχιστη ανάταση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας της Χώρας και των πολιτών της!

Θα είναι(;) η πρώτη «πράξη» …. «Διακήρυξης της Οικονομικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος» …. από το 1927(;)

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΣΥΜΜΈΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΊΝΑΙ: 8,93 % !!!!

Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους η Τράπεζα της Ελλάδος και τα μέλη των οργάνων της δεν ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση. Βάσει του καταστατικού κανείς αντιπρόσωπος του Δημοσίου δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τα βιβλία της τράπεζας σε κανένα από τα καταστήματα της πλην του επιτρόπου του κράτους ο οποίος μπορεί να ζητήσει στοιχεία αλλά υποχρεούται να τηρεί αυστηρή εχεμύθεια.
Τράπεζα της Ελλάδος
Μετά το 1834, και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Max de Rothschild, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.
Το 1841 με το Νο 6 ΦΕΚ ιδρύεται η «Εθνική Τράπεζα Της Ελλάδος» που ούτε Εθνική είναι αλλά ούτε και της Ελλάδος είναι.
ΔΙΟΤΙ:
1828: Ίδρυση από τον Ιωάννη Καποδίστρια «Εθνικής Χρηματιστικής Τράπεζας» (1828 - 1834)
1831: Εκδίδονται και κυκλοφορούν τα πρώτα χαρτονομίσματα των 5, 10, 50, 100 Φοινικίων.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

1832: Εισαγωγή της δραχμής ως εθνικού νομίσματος, απαγόρευση κυκλοφορίας οθωμανικών νομισμάτων.
1836: 25 Ιανουαρίου. Εκδίδεται ο νόμος περί συστάσεως «Εθνικής Τραπέζης»
1841: 30Μαρτίου. Δημοσίευση του νόμου περι συστάσεως της «Ἑθνικής Τραπέζης της Ελλάδος» ΦΕΚ Νο6.
1841:19 Αυγούστου. ΦΕΚ Νο8 η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» αποκτά το αποκλειστικό δικαίωμα της έκδοσης εθνικού νομίσματος.
1841: Νοέμβριος. Οι πρώτοι μεγάλοι μέτοχοι.
Οι μετοχές συνολικά ήταν 5.000, με τιμή 1000 Δραχμών καθ έκαστη, άρα 5.000.000 Δραχμές όπως βλέπουμε στο ΦΕΚ 30.03.1841
Ελληνικό Κράτος 1.000 μετοχές
Ν. Ζωσιμάς 500 μετοχές
Ι.Γ. Ευνάρδος 300 μετοχές
Βασιλιάς Λουδοβίκος Βαυαρίας 200 μετοχές
Κ. Βρανής 150 μετοχές
Θ. Ράλλης 100 μετοχές
Οικογένεια Rothschild 2750 = 55% του ΜΤΚ
1880: 2 Δεκεμβρίου. Με τον νόμο ΩΞΖ, η ΕΤΕ αποκτά το δικαίωμα να δανείζει τους Δήμους και τα ΝΠΔΔ.
1897: 21 Σεπτεμβρίου. Ο διοικητής της ΕΤΕ Στέφανος Στρέϊτ αναλαμβάνει Υπουργός Οικονομικών και διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των μεγάλων δυνάμεων το διακανονισμό του δημοσίου χρέους.
1898: Επιβολή Διεθνούς Οικονομικού ελέγχου στην Ελλάδα, συνεχής πτώση της συναλλαγματικής αξίας» της δραχμής.
1904: 6 Δεκεμβρίου. Ίδρυση, από την ΕΤΕ, και την Γερμανική Nationalbank fur Deutcheland, της «Τράπεζας της Ανατολής».
Η ΕΤΕ συμμετέχει με 5εκατ. Χρυσά φράγκα, που αντιπροσωπεύουν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.
Πρώτος πρόεδρος ο κ. Στέφανος Στρέϊτ,, ως μέλος συμμετέχει ο Ι.Α. Βαλαωρίτης.
1927: Η Ελλάδα αιτήθηκε από την Κοινωνία των Εθνών ((League of Nations) η οποία μετά τον ΒΠΠ μετονομάστηκε σε ΟΗΕ, ο οποίος χτίστηκε δωρεά του Ροκφέλερ στο Μανχάταν) 9.000.000 Λίρες Αγγλίας για την σταθεροποίηση του νομίσματος και της εκκαθαρίσεως ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Το δάνειο είχε την προϋπόθεση να φτιαχτεί μια νέα Τράπεζα η οποία θα έπαιρνε αυτή το εκδοτικό προνόμιο στα χέρια της, έτσι φτιάχτηκε ένα πρωτόκολλο στην Γενεύη το οποίο είχε το καταστατικό της νέας ιδιωτικής Τράπεζας η οποία ονομάστηκε
«Τράπεζα της Ελλάδος».
ΦΕΚ 298/07.12.1927 περιέχει τον νόμο 3423 ο οποίος επικυρώνει το πρωτόκολλο της Γενεύης (καταστατικό Τράπεζας της Ελλάδος και εγκρίσεως του δανείου) και τον 3424 ο οποίος επικυρώνει την μεταφορά του εκδοτικού προνομίου από την μια ιδιωτική Τράπεζα στην άλλη.

Άρα «Τράπεζα Ελλάδος» δεν υπάρχει διότι είναι μία ιδιωτική ανώνυμη εταιρία. Παρ όλα αυτά έχει το αποκλειστικό δικαίωμα κοπής χαρτονομισμάτων τα οποία έχουν αντίκρισμα τον χρυσό της χώρας (της Ελλάδας).
Με ΦΕΚ ορίζεται το μετοχικό κεφάλαιο της ΤτΕ σε 400εκατ δραχμές το οποίον καταβάλει εξ ολοκλήρου η ΕΤΕ (δηλαδή η οικογένεια Rothschild με όλη την άλλη εκλεκτή παρέα της).
Στην συνέχεια το ίδιο ΦΕΚ μας λέει ότι το κράτος και να θέλει δεν δύναται να έχει περισσότερο από το 10% του μτκ της ΤτΕ.
Δεν επιτρέπεται κανείς να ελέγξει την Ιδιωτική Εταιρεία πλην ενός Επιτρόπου της Κυβέρνησης ο οποίος πρέπει να τηρήσει και πλήρη εχεμύθεια... τι σόι έλεγχος μπορεί να είναι αυτός μόνο ο θεός τους ξέρει. Για να δούμε όμως τι λέει το προηγούμενο άρθρο
Ο Επίτροπος αν θεωρήσει ότι καταπατάται το Καταστατικό ή άλλος νόμος του Κράτους... μα πως είναι δυνατόν να καταπατηθεί ένα Καταστατικό και νόμοι του κράτους που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους;;;;
Το άρθρο αυτό μας επιβάλει να δεχθούμε τα χρήματα της Ιδιωτικής Εταιρείας-Τράπεζας ως ανταλλακτικό μέσον. Είναι το αντίστοιχο Legal Tender που αναγράφεται επάνω στο Δολάριο.
Η Λογική λέει ότι Νόμιμο Τραπεζογραμμάτιο θα μπορούσε να ονομαστεί μόνο αν η Τράπεζα ήταν Κρατική δηλαδή η δημιουργηθείσα αξία άνηκε στον λαό! Στην παρούσα φάση έχουμε έναν ιδιώτη να νομιμοποιείται (από που και ως που;) να δημιουργήσει αξία (χρήμα) για τον εαυτό του την οποία θα μας την δανείσει και μάλιστα χωρίς να πληρώσει φόρους... και αυτός ενίσταται αν κάποιος άλλος κλέφτης πάει να του φάει την δουλειά... Αν δεν λέγεται αυτό ΦΑΡΣΑ τι άλλο μπορεί να λέγεται;;;
Από το 2002 που μπήκαμε στο Ευρώ το εκδοτικό προνόμιο το έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρόλα αυτά η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαλύθηκε.
επίσης το "Ελληνικό" Κράτος τους δίνει δικαίωμα να βγάλουν τον Ελληνικό Χρυσό και εκτός Ελλάδος
Οι πανίσχυροι παγκόσμιοι τραπεζικοί οίκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις δημιούργησαν οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και αρκετούς άλλους, για να προστατεύσουν ότι αυτή η διαδικασία παραγωγής χρήματος από το πουθενά θα συνεχιστεί επ’ άπειρον, στηρίζουν οικονομικά με πακτωλούς χρημάτων υποψήφιες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα αυτές να έρχονται στην εξουσία και κατά δεύτερον όλες οι μεγάλες πετρελαϊκές και κατασκευαστικές εταιρίες, όλα τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία και Μ.Μ.Ε, όλες οι βιομηχανίες παρασκευής όπλων και φαρμάκων, όλες οι τηλεπικοινωνίες, όλες οι πολυεθνικές εταιρίες και κάθε είδους επιχείρηση-οικονομικός και παγκόσμιος κολοσσός είτε τους ανήκουν, είτε είναι οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι στα μετοχικά συμβούλια αυτών, είτε κλείνουν τεράστιες συμφωνίες και συνεργασίας με αυτές.

Έτσι ελέγχουν και τη παγκόσμια οικονομία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις όλων των χωρών που και τις στηρίζουν οικονομικά αλλά και ευνοούνται από αυτές με φοροαπαλλαγές, με κλείσιμο συμφωνιών, με ιδιωτικοποιήσεις κρατικών πόρων και γενικά με διευκολύνσεις στην ανάπτυξη της οικονομικής τους δραστηριότητας.
Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.
Επιγραμματικά, οι στόχοι των παγκοσμιοποιητών είναι οι εξής:

Α. Σε εθνικό επίπεδο, στόχος τους είναι:
Α1) Να αποκτήσουν τον έλεγχο των πόρων στρατηγικής σημασίας που διαθέτει η Ελλάδα.
Α2) Να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες δεν θα είναι πάνω από το σύστημα ελέγχου.
Α3) Να διασφαλιστεί ο μακροπολιτικός έλεγχος, μέσω του χρέους.
Α4) Να διασφαλιστεί ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Β. Σε παγκόσμιο επίπεδο, στόχος τους είναι:
Β1) Να επιβάλουν καθολική τρομοκρατία ώστε να εδραιωθεί η εξουσία τους στα επίπεδα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της αντίδρασης.
Β2) Να εξασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο υπ' αριθμόν 1 παίκτης και το "εκτελεστικό σώμα" της παγκοσμιοποίησης, βοηθώντας το δολάριο να διατηρήσει την υπεροχή του ως νομισματικό πρότυπο συναλλαγών, έναντι του ευρώ.
Β3) Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε δοκιμαστικό σωλήνα για την εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου.

Όπως όλα δείχνουν, το τι θα παραχωρήσουμε έναντι των "δανείων" που έχουμε συνάψει έχει ήδη αποφασισθεί.

Το κουστούμι έχει ραφτεί και τα φέσια μαζί.

Θα τα φορέσουμε και θα τα καμαρώνουμε ταυτόχρονα, καθισμένοι απέναντι στήν τηλεόραση επί του καναπέως !!!