Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μη σταματας να μας... κερνάς - "Δωράκι" από Σόιμπλε το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, μετά από εντολή του. Τι προβλέπει;;;

Μη σταματας να μας... κερνάς -
Τη σφραγίδα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει όπως όλα δείχνουν το νέο Μνημόνιο που έρχεται στην Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού την επόμενη τριετία.
Θα περιλαμβάνει....
μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τη φορολογία, ακόμη και ρήτρα μεταρρυθμίσεων, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής το 2017, γράφει σήμερα η εφημερίδα Real News.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το νέο σχέδιο για την Ελλάδα συντάσσεται από τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κατ' εντολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βάση του νέου Μνημονίου θα αποτελέσει το σχέδιο για μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους. Άλλωστε, ο Γερμανός υπουργός φέρεται να πιστεύει πως «οι Έλληνες δεν έχουν κράτος» και ότι «απαιτείται αναδόμηση εκ βάθρων».
Τι προβλέπει
Το νέο Μνημόνιο θα προβλέπει δάνειο ύψους από 15 έως 17 δισ. ευρώ, δεν θα περιλαμβάνει άμεσα εισπρακτικά μέτρα και θα έχει «ρήτρα μεταρρυθμίσεων» με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μέχρι το 2017.
Καταρτίζεται από ειδική ομάδα του γερμανικού δημοσίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και πρόκειται να συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2014-2017.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρόγραμμα έχει προετοιμαστεί από τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το έχει ήδη προτείνει, γράφει η Real News, στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρηματοδοτικό κενό χωρίς την υπογραφή τρίτου μνημονίου.
Η κατεύθυνση των παρεμβάσεων θα είναι προς τη δημόσια διοίκηση και το φορολογικό σύστημα, για το οποίο συχνά οι δανειστές «φωνάζουν» στην Ελλάδα πως απαιτούνται αλλαγές.
Η επιμήκυνση χρέους
Η πρόταση του Σόιμπλε σε γενικές γραμμές προβλέπει επιμήκυνση έως και 50 χρόνια στα δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από τις άλλες χώρες και το ευρωπαϊκό ταμείο ESM, μείωση των επιτοκίων τους και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 15-20 δισ. ευρώ, γράφει εξάλλου το Βήμα της Κυριακής.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια οι ετήσιες δαπάνες και τα χρεολύσια μειώνονται κατά 3,5-4 δισ. ευρώ.
πηγή: newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...