Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μία ακόμη ευκαιρία στον αντικαπνιστικό νόμο...



1907263906.jpgΜία ακόμη προσπάθεια για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησε από σήμερα. Τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και μετά από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες να γίνει συνείδηση στους πολίτες και καταστηματάρχες, το...
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταβιβάζει μέρος των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη συστάθηκαν κλιμάκια ελέγχου κατά Περιφερειακή Ενότητα,  τα οποία θα αποτελούνται από επόπτες Δημόσιας Υγείας, αστυνομικούς, αλλά και υπαλλήλους του ΕΟΤ και του Υπουργείου Εργασίας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε κάθε περιοχή.
Ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Νικόπουλος ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, στη μη ύπαρξη σταχτοδοχείου, καθώς στην ύπαρξη θεωρημένου βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή των ελέγχων και των συστάσεων, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα δεν πρέπει να εντοπίζεται μόνο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Κακώς μιλάμε μόνο για τα καταστήματα. Η απαγόρευση αφορά όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Πλέον υπάρχει μία σχετική εμπειρία και θα πρέπει να δοκιμάσουμε και αυτόν τον τρόπο για να δούμε αν θα υπάρξουν αποτελέσματα. Όχι βέβαια με τον βούρδουλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόπουλος.

 http://vimanews.gr/