Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Η Τρόικα …αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών; Όπισθεν ολοταχώς στις 100 δόσεις...


Τι κάνουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών; Υφίσταται Χαρδούβελης ή έγινε υπουργός ο Μορς με τον Μαζούχ;


Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου αλλά και κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι η διάταξη των 100 δόσεων για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι την 1η Οκτωβρίου αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί ως έχει.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισε ένα απίστευτο γαϊτανάκι διαρροών από το υπ. Οικονομικών ότι θα εξαιρεθούν οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

Αργά το απόγευμα είπαν για μια ακόμα που θα αφορούσε τις δόσεις του φόρου εισοδήματος που δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του να πληρωθούν.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης νέες διαρροές έκαναν λόγο ότι θα αφαιρεθεί με τροπολογία που θα κατατεθεί την Πέμπτη ολόκληρο τμήμα του νόμου για τη ρύθμιση χρεών, με βάση το οποίο η εγκύκλιος που εξέδωσε η κυρία Σαββαΐδου προέβλεπε ότι θα μπορούσαν «προαιρετικά» οι φορολογούμενοι να εντάξουν στη ρύθμιση τις επόμενες πληρωμές φόρων που είχαν βεβαιωθεί πριν την 1η Οκτωβρίου, έστω και αν δεν έχουν καταστει ληξιπρόθεσμες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τρόικα αντέδρασε σφόδρα στη διάταξη αυτή, γιατί θα επέτρεπε σε πολλούς να μην πληρώσουν τίποτε στην εφορία γα ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος έως τον Μάρτιο, αλλά να ζητήσουν την τελευταία στιγμή να κάνουν ρυθμιση (έως 31.3.2015) για το σύνολο των οφειλών αυτών και να τα πληρώσουν με δόσεις ή εφάπαξ χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όλα δείχνουν ότι ο νόμος σήμερα Πέμπτη θα αλλάξει και θα εκδοθεί νέα ερμηνευτική εγκύκλιος από την κυρία Σαββαΐδου που θα ακυρώνει την προηγούμενη!
Από την εξέλιξη αυτή όμως αδικούνται κατάφωρα οι συνεπείς φορολογούμενοι που πλήρωναν ανελλιπώς τις δόσεις τους για φόρους και ρυθμίσεις, ενώ επιβραβεύονται οι τουλάχιστον 200.000 φορολογούμενοι που επίτηδες «τα φόρτωσαν στον κόκκορα» και σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους από τον Ιούλιο και μετά, όταν διέρρευσε πως σχεδιάζεται η νέα ρύθμιση, προκειμένου να καταστούν ληξιπρόθεσμοι και να τα εντάξουν στη ρύθμιση χρεών. Αυτοί πλέον βρίσκονται σε θέση ισχύος αφού κράτησαν ρευστότητα τριών μηνών και θα μπορούν να πληρώσουν ευκολότερα τις επόμενες τρέχουσες οφειλές τους και σε 100 δόσεις, ενώ όσοι «στέγνωσαν» πληρώνοντας στην ώρα τους του φόρους ή δεν έχαναν δόση για τις παλαιές ρυθμίσεις που είχαν κάνει, τώρα θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν όπως και πριν.

Πηγη:bankwars.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...