Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Κουίκ θυμήθηκε να "κράξει" (επιτέλους) τον Μαριά. Με το θέμα της χρηματοδότησης από την Ευρωβουλή, τι θα γίνει;;


Από τον Χρήστο Παγώνη.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Press-gr ότι δίνει πισώπλατη μαχαιριά στον Π. Καμμένο και εγκαταλείπει τώρα (που βγήκε ευρωβουλευτής) τους ΑΝΕΛ, ο Ν. Μαριάς προανήγγειλε την τυπική λήξη της συνεργασίας του με το κόμμα που τον ανάδειξε βουλευτή και ευρωβουλευτή...


Συγκεκριμένα με δηλώσεις του έκανε λόγο για «μνημονιακή διολίσθηση» των ΑΝΕΛ και προανήγγειλε διακοπή της συνεργασίας του με την παράταξη αν «επικυρωθεί» στο επερχόμενο συνέδριο η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα, δηλαδή στην πραγματικότητα τα ανοίγματα σε άλλα πρόσωπα και χώρους, ενώ χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με μεγάλη καθυστέρηση (πάλι καλά...) αντέδρασε ο βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δηλώνοντας δηκτικά ότι «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, δεδομένου ότι ο Νότης Μαριάς είναι ευρωβουλευτής που εξελέγη από τους ΑΝΕΛ με τους ΑΝΕΛ». 

Βέβαια το ζήτημα που δημιουργείται τώρα έχει να κάνει (και0 με την χρηματοδότηση. Ο Νότης Μαριάς είχε ενταχθεί ως ευρωβουλευτής στην Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών,(ECR ), δηλαδή στην Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είχε εκλεγεί Αντιπρόεδρος τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα αυτή ελέγχεται ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος την ίδρυσε και έχει επικεφαλής τον Σάιντ Καμάλ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε ομάδα δίνει σε κάθε ευρωβουλευτή ένα έξτρα μεγάλο ποσό, κάθε χρόνο, (πέρα από την μηνιαία αποζημίωση και τα έξοδα που παίρνει) το οποίο προορίζεται για το κόμμα της χώρας από το οποίο προέρχεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους ΑΝΕΛ.
Το ερώτημα που υπάρχει στα παρασκήνια λοιπόν είναι υπάρχει όντως τέτοια χρηματοδότηση; Πόση είναι; Υπάρχει συμφωνία για τα χρήματα αυτά; Ποιος θα τα παίρνει; Ο ευρωβουλευτής, το κόμμα ή θα τα μοιράζονται;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...