Σελίδες

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος εισηγήθηκε την “εξέγερση”


Η διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, και η σημειολογική αποχώρηση των εκπροσώπων της από την Ελλάδα, καταδεικνύει πόσο χρόνο έχασε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας τα ηνία της οικονομίας σε έναν τεχνοκράτη σαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και όχι σε έναν γνώστη του πολιτικού τακτικισμού, όπως είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών… κουράστηκε τις τελευταίες ημέρες να συναντάται διαρκώς με τους εκπροσώπους της τρόικας. Τους οποίους άκουγε να αραδιάζουν αριθμούς, και να προσεγγίζουν το ελληνικό πρόβλημα με διάθεση…
παρατηρητή, πολλές φορές περιγράφοντας καταστάσεις που μάλλον αφορούν άλλες χώρες.
Γνωρίζοντας ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία για την τρόικα είναι εξαιρετικά βαρύ, και διαβλέποντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σύγχυση, αναφορικά με την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών που θα κάνουν πράξη τις αποφάσεις της Συμφωνίας των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.
Και με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, να εμφανιστούν ότι… βγήκαν από τα ρούχα τους. Και χάραξαν κόκκινη γραμμή, ως προς την άρνησή τους να συμφωνήσουν στη λήψη νέων, επώδυνων μέτρων για την οικονομία.
Το πολιτικό ρίσκο βέβαια είναι μεγάλο. Γιατί, με βάση το πώς έχουν συμπεριφερθεί στο παρελθόν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η… παιδική χαρά, να αποδειχθεί και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, και να μας προτρέψει «να τα βρούμε».
Κάτι που φυσικά θα συνεπάγεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Με το επιχείρημα ότι «δεν πάει άλλο», και ότι ο ίδιος έκανε το χρέος του, και περιμένει πλέον από τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το δικό τους. Μάλλον… άργησε βέβαια.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ



http://www.statesmen.gr/