Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τα ντόμπερμαν της τρόικας εκβιάζουν εφοριακούς και απαιτούν κατασχέσεις....



Πειθαρχικές διώξεις εφοριακών που δεν κάνουν πολλές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο ζητούν επιτακτικά οι τροϊκανοί, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, με εσωτερικό έγγραφο, απειλεί με «αποπομπή» όσους εφοριακούς δεν πιάνουν τους στόχους είσπραξης των ληξιπροθέσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο.

«Την ίδια στιγμή που οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ένα βάρβαρο και άδικο φορολογικό σύστημα, ο φορολογικός μηχανισμός είναι αναγκασμένος να υλοποιεί τις εντολές των στελεχών της τρόικας» καταγγέλλει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Ο ίδιος αποκαλύπτει τις πρακτικές μιας ειδικής τεχνικής ομάδας τροϊκανών που έχει βάλει στο μάτι τις εφορίες: «Τα στελέχη αυτά, που δίνουν αναφορά στον εκπρόσωπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, περιοδεύουν στις υπηρεσίες και ασκούν στην ουσία διοίκηση, κλείνοντας όμως τα μάτια στις παθογένειες του φορολογικού μας συστήματος, όπως περίεργες τροπολογίες, κομματισμός κ.λπ.»
Ενδεικτικό αυτής της ανωμαλίας για δήθεν ανεξάρτητο κράτος είναι το γεγονός, όπως αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης, ότι εάν σε μία σύσκεψη με τα μέλη της τρόικας ένας εφοριακός διαφωνήσει σε κάποιο αίτημά τους, τότε δίνεται εντολή να μη συμμετάσχει ξανά σε σύσκεψη. «Εν ολίγοις, πρέπει να συμμετέχουν μόνο όσοι εξαρχής θα λένε ναι σε όλα, όσο παράλογα κι αν είναι αυτά που ζητούν, ακόμη και αν αυτά που ζητούν δεν γίνονται όχι μόνο στις χώρες τους αλλά πουθενά στον πλανήτη» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλεξιάδης συνεχίζει λέγοντας: «Δεν τους είδα να αντιδρούν και να φωνάζουν σε περίεργες τροπολογίες που περνάνε και ωφελούνται κάποιοι ούτε να φωνάζουν γιατί ακόμη υπάρχει κομματισμός στις φορολογικές υπηρεσίες. Βάζουν κάποιους στόχους και λένε “εισπράξτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη”, αλλά πίσω από αυτά κρύβονται ανθρώπινες, οικογενειακές ή επιχειρηματικές τραγωδίες τις οποίες αγνοούν» εξηγεί ο αντιπρόεδρος των εφοριακών.
Οι τροϊκανοί ζητούν το «σπάσιμο» των εφοριών σε διάφορες υπηρεσίες υπό διαφορετικές διοικήσεις, ουσιαστικά δυσκολεύοντας το έργο της δίωξης της φοροδιαφυγής και ειδικά της μεγάλης φοροδιαφυγής. «Σε πάρα πολλές υπηρεσίες μας πλέον κυκλοφορούν μαζί με υπηρεσιακά στελέχη και στελέχη της τεχνικής βοήθειας της τρόικας και υποτίθεται ότι είναι στις υπηρεσίες μας για να μας βοηθάνε. Εμείς δεν αρνούμαστε καμία βοήθεια. Ομως οι κυρίες και οι κύριοι ασκούν στην ουσία διοίκηση και επιβάλλουν λειτουργίες» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και όσα λέει ο αντιπρόεδρος των εφοριακών σχετικά με τις έρευνες που γίνονται στα εμβάσματα μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Δεν μπόρεσαν οι φορολογικές υπηρεσίες να μαζέψουν ούτε ένα ευρώ από τη “λίστα Λαγκάρντ”, επειδή δεν έχουν αφήσει ακόμη να γίνει αυτό αυτοί που διοικούν. Δεν φταίνε οι εφοριακοί. Σε άλλες φορολογικές υπηρεσίες στην Ευρώπη έχει ήδη τελειώσει. Εως πριν από ενάμιση μήνα ασχολούνταν 10 άτομα χωρίς μηχανογραφική υποστήριξη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναγκάστηκαν να πάρουν κομμάτι της λίστας και να το πάνε στις φορολογικές υπηρεσίες».
Σημειώνει δε ότι «στο τέλος ο μικρός είναι αυτός που χτυπιέται, απλώς επειδή είναι πιο εύκολος στόχος. Δεν πρόκειται για συνωμοσία ενάντια στους μικρούς. Απλώς οι τελευταίοι δεν έχουν δικηγόρους ή φίλους για να τηλεφωνήσουν εκ μέρους τους στους πολιτικούς».
Η Αμερικανοκινέζα, η Γαλλίδα και οι άλλοι «κεφαλοκυνηγοί»
Στα χέρια μιας σκληρής και αδυσώπητης ομάδας τεχνοκρατών της τρόικας, που θυμίζουν περισσότερο «κεφαλοκυνηγούς», αφού εφαρμόζουν τις πιο αυστηρές μεθόδους έναντι των φορολογουμένων, έχει περιέλθει ο έλεγχος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας.
Η εντολή που δίνουν προς όλες τις μεγάλες τουλάχιστον ΔΟΥ είναι «συλλάβετε τους οφειλέτες, κατασχέστε περιουσίες, εκπλειστηριάστε ακίνητα». Πρόκειται για στελέχη επιλεγμένα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δύο κυρίες να δεσπόζουν στη σύνθεσή της, την Αμερικανοκινέζα Χούι Τζιν και τη Γαλλίδα Μόργκαν Γκιλού. Επικεφαλής στην ομάδα φορολογικής κρούσης είναι ο κ. Τόμας Στόρι, ενώ μετέχουν και οι εμπειρογνώμονες Γουίλιαμ Κράνταλ, Κάρι Χουτάλα, Σβέιν Κρίστενσεν και Μπάρι Ρουσέλ.
Επίσης, οι Τζάνετ Μπάσινκ, Πιέρ Βάντενμπεργκ από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής και Τελωνειακής Ενωσης (DG TAXUD) και οι Φρανκ Βαν Ντρίεσε, Σεμπάστιαν Βάινζιερ και Κλοντ Γουέντλινγκ της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν (TFGR).
Η μανία και ο παραλογισμός με τους φόρους που έχουν καταλάβει την τρόικα και ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λένε να κοπάσουν και εκπλήσσουν συνεχώς δυσάρεστα τους Ελληνες διαπραγματευτές. Παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες έχουν γονατίσει από τους απανωτούς φόρους σε ακίνητα, αυτοκίνητα και έκτακτες εισφορές και αφού πλέον αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις δόσεις της φορολογίας των προηγούμενων ετών, η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει νέους τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας.
Η πολυμελής ομάδα των «κεφαλοκυνηγών», που τυπικά ονομάζεται Αποστολή Τεχνικής Βοήθειας στη Φορολογική Διοίκηση, Διεύθυνση Δημοσιονομικών Υποθέσεων, έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικά γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, στον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, στην πλατεία Συντάγματος. Οι εντεταλμένοι της τρόικας πραγματοποιούν καθημερινές συσκέψεις με τους διευθυντές και τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, ζητώντας ενημέρωση για οτιδήποτε και δίνοντας εντολές για όλα τα θέματα που θεωρούν ότι έχουν ενδιαφέρον. Η άποψη της τρόικας για το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και κυρίως για την αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού δεν ήταν ποτέ καλή και αυτό φαίνεται τώρα κατά τη διάρκεια της ιδιότυπης αυτής συγκατοίκησης.
Στέλιος Κράλογλου / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
freepen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...