Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή!


Γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης
Πώς γίνεται, μια χώρα τόσο ετερόκλητη και με τόσες διαφορές όπως οι ΗΠΑ με ιστορία μόλις διακοσίων τόσων χρόνων να καταφέρνει να ενώνεται σαν γροθιά μπροστά στα δύσκολα και η Ελλάδα με την υπερτρισχιλιετή ιστορία να θυμίζει…
σκόνη και θρύψαλα; Πότε, επιτέλους, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το σύνδρομο του εμφυλίου και να γίνουμε όλοι ένα ως έθνος; Ακόμη και τώρα, που τα μηνύματα είναι περισσότερο δυσοίωνα από ποτέ, τώρα που αυτοί που πάντα λούφαζαν δειλά μπροστά στο ελληνικό μεγαλείο υψώνουν ανάστημα και δηλώνουν έτοιμοι να διαμοιράσουν τα ιμάτια της χώρας μας, εμείς εδώ βλέπουμε ως μοναδικό εχθρό τον αντίπαλο στις εκλογές!

Και οι δικοί μας ανέχονται απαθείς τις τουρκικές φρεγάτες να αλωνίζουν ως το Σούνιο και τον κάθε Τούρκο πολιτικάντη να επιβάλλει στην Ελλάδα αν και πώς θα διαχειριστεί τον ενεργειακό της πλούτο με το βλέμμα στο Καστελόριζο! Ανέχονται έναν Βούλγαρο αξιωματικό που δεν τον ξέρει η… μάνα του να διεκδικεί για λογαριασμό της χώρας του τη Θράκη! Ανέχονται τους Αλβανούς να οραματίζονται τη Μεγάλη Αλβανία με κομμάτια από την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τα Επτάνησα. Ανέχονται τους Σκοπιανούς που βαφτίζουν δική τους όλη την αρχαία μας κληρονομιά να ονειρεύονται τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα απειλείται να επανέλθει στα σύνορα του «μαύρου» 1897, αλλά οι εκπρόσωποι των κομμάτων -τύπου Άδωνις Γεωργιάδης που εύκολα τρίζει τα δόντια σε γυναίκες- δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη. Οι Βενιζέλος- Κουβέλης ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα αντέξουν τους κλυδωνισμούς από τις αδιάκοπες κωλοτούμπες τους και πώς θα μειώσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας πιστεύει αφελώς ότι «θα τα βρει με την Τουρκία» όταν γίνει κυβέρνηση, το ΚΚΕ ζει στον κόσμο της αλλαγής ηγεσίας και ο Καμμένος έγινε… χαμένος!

Μα καλά, εγωισμό δεν έχουν πια ; Όχι υπευθυνότητα, ούτε διπλωματική ευελιξία… Ούτε καν φιλοπατρία. Τα έχασαν όλα αυτά, χρόνια τώρα. Εγωισμό, ρε παιδιά! Πώς ανέχονται τον κάθε ανυπόληπτο να απειλεί να επαναδιαμορφώσει τη γεωγραφία των Βαλκανίων και δεν χτυπούν το χέρι στο τραπέζι να πουν «Ως εδώ»; Λίγο από το μένος που δείχνουν όταν καταφέρονται εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων να έβαζαν, κανείς δεν θα τολμούσε να κουνηθεί!

Έχουν κι οι Αμερικανοί τις διαφορές τους… Για τον έλεγχο των όπλων και μόνο, έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα και απειλείται αιματοχυσία! Αλλά από την πρώτη στιγμή που ένιωσαν απειλή κατά της χώρας με τις βόμβες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, στο λεπτό τα παραμέρισαν όλα και βρέθηκαν ο ένας στο πλευρό του άλλου!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξυπνήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και να αντιληφθούν ότι τουλάχιστον ένα από τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει ο λαός, πρέπει να το φέρουν σε πέρας. Την προστασία της χώρας από τους εξωτερικούς εχθρούς, που σιγοτραγουδούν όλο και πιο έντονα το άσμα του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή»! Ας ασχοληθούν με αυτούς, λοιπόν, κι ας αφήσουν τις αντιπαλότητες που οδηγούν την Ελλάδα στη διάλυση.

exelixeis.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...