Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Βαστάζοι της τροϊκας και της τρικομματικής οι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες



gsee adedi


Ένα παραμύθι, μια μπλόφα σε βάρος των εργαζομένων είναι οι συνδικαλιστίκές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ! Ενώ θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες,προσποιούνται τους...
θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά ουσιαστικά λειτουργούν ως ασπίδα, ως κυμματοθραύστης των πιο άθλιων μέτρων που επιβάλουν σε βάρος του λαού οι τροϊκανοί και οι κυβερνήσεις των Μνημονίων. Μέσα σε 3 χρόνια κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα, αλλά οι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αναλίσκονται μόνο σε μπούρδες και αερολογίες.
Ενώ είχαν την ευκαιρία να συστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς σε ενιαίο απεργιακό μέτωπο ανυπακοής ακόμη και στις άθλιες επιστρατεύσεις της κυβέρνησης, ουσιαστικά η ΑΔΕΔΥ λειτούργησε ως αρωγός στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Αντί να συμπορευτεί με τους εκπαιδευτικούς συμπορεύτηκε με την τρικομματική κυβέρνηση,την τρόικα και εν τέλει με την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε!
Δανειζόμαστε το παρακάτω μήνυμα αναγνώστη μας για να καταλάβετε τι σόι πράγμα είναι ο συνδικαλισμός και τι ρόλο παίζει: "Ο συνδικαλισμός φτιάχτηκε για στάχτη στα μάτια των πολιτών για να νομίζουν ότι υπάρχουν προστατευτικοί μηχανισμοί υπέρ τους. Έτσι, όλες οι αντιδράσεις των πολιτών μαζεύονται προς εκτόνωση στο συνδικαλιστικό κίνημα αφού οι πολίτες πιστεύουν ότι από εδώ και πέρα θα δράσει το κίνημα. Αλλά αυτός είναι ο ρόλος του, ως μαξιλάρι. Σε ξεπουλάει όταν έρθει η ώρα για πραγματική επανάσταση".

www.makeleio.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...