Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Να κατατεθεί στη Βουλή η «μυστική συμφωνία»


Nα κατατεθεί στη Βουλή το σύνολο της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, υπονοώντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποκρύπτει τη συναίνεσή του για ένα νέο, τρίτο Μνημόνιο, όπου θα παρουσιαστεί μετά τις κάλπες, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά μάλιστα την αίτηση κατάθεσης εγγράφων την Δευτέρα, από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλάβει και νέα πρωτοβουλία προκειμένου...
να πιεστεί ο πρωθυπουργός να δώσει στη δημοσιότητα τη συμφωνία.
«Πεποίθησή μας είναι ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί τελικά να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία» αναφέρει στον real.gr εκ των στενότερων συνεργατών του Προέδρου του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών της πλειοψηφίας, που καλούνται να ψηφίσουν τα μέτρα χωρίς να γνωρίζουν τη συνολική συμφωνία και εν συνεχεία θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως έγκριση της μυστικής συμφωνίας που έχει συνάψει».
«Η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς το πακέτο νέων επαχθών μνημονιακών ρυθμίσεων στα εργασιακά, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την τρόικα, ενώ συνεχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι με το πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος του ελληνικού λαού και ενόψει των εκλογών του Μαΐου» τονίζει η Κουμουνδούρου.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τη Βουλή σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προκειμένου να περάσει τα νέα καταστροφικά μέτρα, αλλά και να δεσμεύσει τη χώρα για χρόνια στις επιταγές των δανειστών.
Στο πλαίσιο αυτό η Κουμουνδούρου θα εξακολουθήσει να καλεί τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τα μέτρα, παρότι κατηγορείται από μέρος της κυβέρνησης και του τύπου ότι προτρέπει σε αποστασία.

Αναβολή της επίσκεψης
Λόγω του νομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή, αναβάλλεται η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σουηδία, ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν.
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...