Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν στηρίζω την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...



Γράφει ο Ανδρέας Χαϊκάλης
Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία... Βλέπουμε άπαντες να σπεύδουν- λες και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν γρήγορα θέση- να κρίνουν θετικά ή αρνητικά τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή, πιο σωστά, τα πεπραγμένα και τις δηλώσεις των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου.


Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πάθος με το οποίο εκφράζεται η στήριξη ή μη και η πληθώρα των εκατέρωθεν επιχειρημάτων. Από ό,τι δείχνουν τα τεκτενόμενα η επικοινωνιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης έχει αποδώσει τα μάλα και σίγουρα η μελέτη των Γκέμπελς και Μακιαβέλλι έχει εφαρμοστεί πλήρως στα παπαγαλάκια που έχουν δραστηριοποιηθεί και κινητοποιηθεί καταλλήλως. Ίσως, βέβαια, να γεμίσαμε ξαφνικά τόσους υποστηρικτές και δη δήθεν πατριώτες, επειδή μύρισαν κρατικοποιήσεις… Μύρισαν προσλήψεις… Μύρισαν θεσούλες και μεροκάματο από το καθεστώς!

Από την άλλη, κανείς δεν περίμενε να ακούσει ξαφνικά τόσες πολλές φωνές του τύπου «εγώ δεν τους ψήφισα, αλλά…», πολλώ δε μάλλον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Λες και βλέπουμε το ίδιο έργο που βλέπαμε με την Χ.Α. προ δύο ετών… «Εγώ δεν είμαι Χ.Α., αλλά…». Έχω την εντύπωση πως αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα διαπιστώσουμε πως οι «Αλλά…» της Χ.Α. είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ίδιοι με τους «Αλλά…» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και όλα αυτά επειδή ο Βαρουφάκης έκανε τον «μάγκα» στον υπάλληλο του κεφαλαίου; Για δες πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα…

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι οι προεκλογικές ή μετεκλογικές δηλώσεις, δεν είναι τα επικοινωνιακά τρυκ, δεν είναι τα πυροτεχνήματα, τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι και οι φανφάρες, αλλά τα έργα! Όλοι κρίνονται εκ του ουσιαστικού αποτελέσματος. Οι δηλώσεις, τα ευχολόγια και η «θέληση» δεν προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ συζητούμε για την διακυβέρνηση της Ελλάδος σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας της και δεν παίζουμε monopoly! Άλλωστε, οι δύο συγκυβερνώντες, μας διασκέδασαν ουκ ολίγες φορές με αόριστες και εκ του ασφαλούς πομπώδεις δηλώσεις, τις οποίες οι ίδιοι αναίρεσαν πολλάκις. Οι κυβιστήσεις τους δίνουν και παίρνουν ακόμη και σήμερα και ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός περιμένει να δει έστω και ένα αμυδρό φως, μία ρανίδα ελπίδας για να μπορέσει να ονειρευτεί ξανά, για να μπορέσει να κοιτάξει τα παιδιά του στα μάτια!

Προσωπικά, λοιπόν,

ΔΕΝ θα ακολουθήσω τους ethnikistes που δηλώνουν συμπαράσταση στον ανθελληνικό και εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ επειδή δήθεν τα «έβαλε» με την Τρόικα.

ΔΕΝ θα υποστηρίξω τον υπαλληλάκο που πήρε χρίσμα από την Αμερική και τώρα μας λέει πως θα κάνει συμφωνίες με Ρωσία (αλήθεια, από πότε η Ρωσία έγινε σύμμαχός μας;) και τελικά δεν ξέρουμε τίνος το παιγνίδι παίζει και ποιοι είναι αυτοί που τον ανέβασαν στην εξουσία.

ΔΕΝ θα δώσω πιστοποιητικό πατριωτισμού στον μέχρι εχθές λακέ της ΝΔ, που ξαφνικά μυρίστηκε χρήμα και άρχισε να κουνά το δάχτυλο στον Σαμαρά, λέγοντάς του πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα προδοτών. Όσα χρόνια ήσουν στην ΝΔ τί έκανες ρε χρηματόδουλε; Ωραίες οι κινήσεις σου για τα Ίμια και για τον Μπικάκη, αλλά δεν πειθώμεθα έτσι εύκολα με δύο ριγμένα στεφάνια... Ούτε οι δηλώσεις για επίδομα παραμεθορίου μας πείθουν. Μπορείς να διασφαλίσεις Εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα άμεσα; Έχεις τον τρόπο; Ενισχύεις την αμυντική γραμμή; Δημιουργείς αμυντικό δόγμα; Και όλα αυτά χωρίς να γίνεις Άκης, βέβαια… Ή μήπως θα μας επιβεβαιώσεις ποιος ήταν τελικά ο ρόλος σου; Ήτοι, να αποτελέσεις το δεκανίκι του συστήματος ενισχύοντας την αυτοδυναμία του όποιου κόμματος. Οι δήθεν πατριωτικές σου κορωνίδες δεν πείθουν ούτε τους δικούς σου! Κάτσε επάνω στις επιδοτήσεις, τα προνόμια και τους παχυλότατους μισθούς σου τώρα και κίνησε και τις διεργασίες για τις μίζες που σε περιμένουν! Γι’ αυτό δεν καιγόσουν για το Αμύνης;

Στο διά ταύτα λοιπόν, ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της σωτηρίας της Πατρίδος. Δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι η γάτα, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια! Γιατί, το διακύβευμα δεν είναι αν θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες των 2.500 ευρώ του ΥΠΟΙΚ και οι δημοσιογράφοι των 20.000 ευρώ της ΕΡΤ ή οι 88 κηπουροί της. Αυτό που καίει τον Έλληνα Πολίτη δεν είναι αν θα πάρουν τα αναδρομικά οι επιτελείς του Αμύνης και οι δικαστικοί. Το πιάτο των εκατομμυρίων ανέργων δεν θα γεμίσει αν πάρουν αυξήσεις οι Δ.Υ. Η εδαφική μας κυριαρχία δεν θα διασφαλιστεί αν βαφτιστεί «νέα διαπραγμάτευση» το νέο μνημόνιο. Στην Ελλάδα τα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα είναι πρωτίστως Εθνικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

Το θέμα με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, που έχουν κατακλύσει τον τόπο και έχουν αντικαταστήσει τον Έλληνα εργάτη. Αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες τις δηλώσεις και δεσμεύσεις του, ήταν σαφής, διά τον εκπροσώπων του, πως θα νομιμοποιήσει και θα τους δώσει ιθαγένεια (sic)! Οποιοδήποτε επιφανειακό μέτρο ή εξαγγελία δεν δύναται να αλλάξει την ραγδαία αύξηση της ανεργίας αν δεν διωχθούν διά παντός από την Χώρα οι παράνομοι εισβολείς-δούλοι του κεφαλαίου. Μόνο τότε θα βρουν εργασία οι Έλληνες και θα ανασάνει η Ελληνική οικογένεια.
Το ζήτημα της διασφάλισης της Εθνικής μας κυριαρχίας στην Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ζήτημα στο οποίο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως με την ύπαρξη τούρκων πρακτόρων στις τάξεις της (βάσει δηλώσεών τους), είναι ενδεικτική και συνιστά προπαρασκευαστική πράξη εσχάτης προδοσίας.

Δημόσιες, δωρεάν για όλους τους Έλληνες και αξιοπρεπείς Υγεία και Παιδεία. Ιδίως το ζήτημα της Παιδείας είναι υψίστης Εθνικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδος και αν κρίνουμε από τις αντιλήψεις, τις «αρχές» και τις ιδεολογίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το μέλλον συνοψίζεται σε δύο λέξεις: اليونان نهاية
Το ζήτημα με τις δημεύσεις των περιουσιών και την παραδειγματική τιμωρία όσων λειτουργών διασπάθισαν ή υπεξαίρεσαν δημόσια περιουσία, με πρώτους όλους τους Υπουργούς της μεταπολιτευτικής περιόδου ζώντες ή μη. Για να λυθεί και η απορία των περισσοτέρων για το πού θα βρεθούν τα χρήματα… Ποιος είναι εκτός συστήματος όμως, για να το κάνει αυτό; Τα τέκνα του ίδιου τού συστήματος;

Σοβαρός προγραμματισμός για την ενίσχυση και την στροφή των Ελλήνων στην επαρχία και την πρωτογενή παραγωγή. Αλλά από διεθνιστές, και ευρωπαϊστές δεν γίνεται να περιμένουμε κάτι τέτοιο.

Επιλογή για την πορεία της Ελλάδος ως προτεκτοράτο των κεφαλαίων- εντολέων της Ε.Ε. ή ως ανεξάρτητο και αυτοτελές Κράτος. Εδώ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήξεις αφ’ ήξεις… Απ’ ό,τι διαφαίνεται θα συνεχίσουμε να είμαστε υποτελείς της κάθε Μέρκελ και του κάθε εβραϊκού κεφαλαίου! Εκτός και αν τελικά γίνουμε προτεκτοράτο του Πούτιν… Ναι, αυτού του swtira!

Αυτά, ως πρόγευμα, για όλους αυτούς που πανηγυρίζουν επειδή ο Βαρουφάκης χαιρετά τον κάθε λακέ των εβραίων με το ένα χέρι στην τσέπη και με το πουκάμισο έξω… Αυτό καθιστά την Ελλάδα ισχυρή κύριοι; Το δήθεν νταϊλίκι με την ουρά στα σκέλια; Δεν κρατάτε τον ενθουσιασμό σας για όταν διαγράψουν το χρέος, όπως διατείνονται; Γιατί, κατά βάθος, όλοι ξέρουμε, όχι μόνο πως δεν θα διαγραφεί το ανύπαρκτο χρέος, αλλά πως θα αναγκαστούν να μας δεσμεύσουν και άλλο!

Με δηλώσεις και αερολογίες δεν κυβερνάται η Ελλάδα. Η Ελλάδα θέλει πυγμή και στιβαρότητα από άνδρες σοβαρούς για να σταθεί ξανά στα πόδια της! Τα κάθε λογής πιονάκια του κεφαλαίου μόνο περισσότερο πόνο θα μας φέρουν.

Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικούς Πατριώτες!

Αν η παρούσα ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση λύσει τα ως άνω ζητήματα όπως πρέπει, τότε ΝΑΙ, θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις!

ΥΓ. Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το γελοίο «πρώτη φορά Αριστερά» γιατί μάλλον δεν θυμάστε πως ο πνευματικός πατέρας του Αλέξη ανέλαβε την εξουσία με τα ίδια ακριβώς συνθήματα το ’81! Και τότε πρώτη φορά Αριστερά ήταν… Εκτός και αν ο αμιγής σοσιαλισμός δεν είναι Αριστερά. Τα αποτελέσματα της ΠΡΩΤΗΣ φοράς τα πληρώνουμε ΑΚΟΜΗ! Να δούμε για πόσες δεκαετίες θα πληρώνουμε την ΔΕΥΤΕΡΗ φορά τους!
 
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/02/blog-post_140.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...