Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν οι Έλληνες αστυνομικοί στα μέτρα για την 25η Μαρτίου



police 300x166 Αντιδρούν οι Έλληνες αστυνομικοί στα μέτρα για την 25η Μαρτίου«Επί ποδός πολέμου» είναι η ελληνική Αστυνομία ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να αποτρέψει αποδοκιμασίες προς τους πολιτικούς και τους επισήμους, δεδομένων και των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στους αντίστοιχους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να κινητοποιούνται, μετά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη βδομάδα οι παρελάσεις να πραγματοποιηθούν κανονικά και παρουσία όλων των κυβερνητικών στελεχών και επισήμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Κυβέρνησης, για να βρεθεί κάποιος κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχει διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα κορυφωθούν την Κυριακή, με τη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Στα μέτρα ασφαλείας και την επιστράτευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση της στην οποία σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων Αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αυτή η αποστολή της Αστυνομίας και σημειώνοντας ότι «τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή».
Η ΠΟΑΣΥ στην ανακοίνωση της δηλώνει κάθετα αντίθετη «στα πρωτοφανή μέτρα ‘τάξης και ασφάλειας’ και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις ‘εισαγγελείς’ θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την ελληνική Αστυνομία».


 http://www.onlycy.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...