Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να κοροϊδεύουν τον κόσμο;





Αναλύσαμε προηγουμένως ορισμένες πλευρές των “μέτρων Βενιζέλου”.
Όσον αφορά  τώρα στην ουσία των μέτρων:
Πρώτον, διαψεύστηκε  πανηγυρικά η κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα μέτρα μας τα επιβάλλει η τρόικα.  Η αλήθεια είναι ότι η τρόϊκα θέτει στόχους και η κυβέρνηση αποφασίζει τον τρόπο επίτευξής τους. Ειδικά μάλιστα για τη περαιτέρω αύξηση των φόρων, είναι από καιρό και δημόσια διατυπωμένη η άποψη του κ. Τόμπσεν, ότι δεν χρειάζονται πρόσθετοι φόροι.
Δεύτερον, τα μέτρα του
Μεσοπρόθεσμου,  κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα. Άρα θα έχουν και τα ίδια αποτελέσματα.
Τρίτον, θα προκαλέσουν περαιτέρω μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, άρα περιορισμό της ενεργού ζήτησης των νοικοκυριών γεγονός που θα ενισχύσει μια ήδη βαθιά ύφεση. Επομένως, είναι δημοσιονομικά αναποτελεσματικά.
Τέταρτον,  πλήττονται πάλι τα μεσαία στρώματα. Πληρώνουν  οι ίδιοι και οι ίδιοι!  Από την άποψη αυτή  είναι  κοινωνικά άδικα και θα αποδυναμώσουν ακόμα παραπάνω τον κοινωνικό ιστό.

Πέμπτον, κανένα από τα μέτρα αυτά δεν αντιμετωπίζει το μείζον, που είναι η φοροδιαφυγή.  Ισα-ίσα μάλιστα μπορεί και να την εκθρέψει!
Βέβαια θα…… πληρώσουν κάτι παραπάνω οι βουλευτές και οι πολιτικοί υπάλληλοι! Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου. Αν το μέτρο ανακοίνωνε ο δεύτερος, θα ήταν αστείο. Τώρα που το ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος είναι μια προσπάθεια «δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών»!.

Καλά τι πιστεύουν,όμως ; Ότι με κολπάκια με τη φορολόγηση των πολιτικών προσώπων θα  διώξουν τον κόσμο από τις πλατείες; Για τόσο ηλίθιους έχουν τους πολίτες που βλέπουν να γίνονται και πάλι τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος ενώ άλλοι κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου. Ο
εφαρμοστικός προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή 5% στο συνολικό καθαρό εισόδημα  του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των  Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων
Υπουργείων, των 40Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων διοικήσεων, των  Περιφερειαρχών και των δημάρχων.
Μήπως ο φόρος καλύπτει και τα «μαύρα» που παίρνουν οι περισσότεροι από αυτούς; Ή μήπως μπορεί να μας πει κανείς αν θα συνεχίσουν να έχουν τους προκλητικούς μισθούς, τα μπόνους, τα δωρεάν αυτοκίνητα, τα κινητά, τους υπαλλήλους να τους κάνουν τεμενάδες, τα δωρεάν γεύματα όπου πάνε;
Θα μας αποκαλύψουν άραγε πως οι περισσότεροι μπαίνουν μπατίρηδες στην πολιτική και βγαίνουν με τεράστια περιουσία;
Ας τα αφήσει λοιπόν τα κόλπα η κυβέρνηση. Αν ήθελε να δείξει ότι υπάρχει
φορολογική δικαιοσύνη θα έπιανε τους φοροφυγάδες ή ακόμη θα έκοψε τη βουλευτική αποζημίωση. Έτσι για να μπορέσει κι ο κόσμος που ξενυχτά στο Σύνταγμα να πει ότι υπάρχει και φιλότιμο.
http://www.antinews.gr/2011/06/25/108665/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...