Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Ξέθαψαν» 43 αυτοκίνητα του «Βρώμικου πολέμου»


Χρησιμοποιούνταν στην Αργεντινή για τις απαγωγές αντιφρονούντων


Ερευνητές ανακάλυψαν 43 αυτοκίνητα Ford Falcon, τα οποία εκτιμούν ότι ίσως χρησιμοποιούνταν από τα τάγματα θανάτου για τις απαγωγές αντιφρονούντων στην διάρκεια του «Βρώμικου Πολέμου» (1976-1983), αναφέρουν δικόγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;



Το εκρηκτικότερο πρόβλημα για το 2012, είναι το συνταξιοδοτικό. Οι ενδείξεις από τους πρώτους μήνες του χρόνου είναι απογοητευτικές και προδικάζουν κακές εξελίξεις για τη συνέχεια. Πρακτικά όλα δείχνουν πως οι διαθέσιμοι πόροι για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, επαρκούν έως το Φθινόπωρο, ενώ υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που πιστεύουν πως ίσως και μέσα στο καλοκαίρι, να προκύψει αδιέξοδο!

Ποιό το μέλλον της Τουρκίας.




Το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω γράφηκε τον 11ο του 2005. Ίσως κατά μια έννοια να είναι "προφητικό", αλλά σίγουρα είναι, αν μη τι άλλο, επίκαιρο όσο ποτέ. Ο αρθρογράφος έξι χρόνια μετά (2011) δικαιώνεται από τα τρέχουσα γεγονότα, γράφοντας ένα ακόμη σχόλιο, και συνεχίζει να δικαιώνεται εν έτη 2012.

Γράφει ο Παπαθανασίου Αντώνης*.
Όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι έφτασαν έξω από την Βιέννη, η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρισκόταν πλέον στο ζενίθ της. Αυτή όμως ήταν, κατά πολλούς, και η αρχή του τέλους μια δύναμης η οποία έκτοτε χάνει ...

Ξεπέρασαν το 1 δις οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί - Ωρολογιακή βόμβα για τη ΔΕΗ



Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχει αρχίσει πλέον να λαμβάνει το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση βλέπει σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress...

το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών να αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Στο πρώτο δίμηνο του έτους, λοιπόν παρατηρείται γεωμετρική αύξηση κατά 280 εκατ. ευρώ των ανεξόφλητων λογαριασμών, που πλέον έχουν ξεπεράσει το 1 δις ευρώ. Με βάση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης, είχε γίνει γνωστό ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2011 το ύψος των ανεξόφλητών δηλαδή των λογαριασμών που δεν έχουν εξοφληθεί έστω και 1 ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης τους, έφτανε τα 819 εκατ. ευρώ.

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση


Οι δημοσκοπήσεις που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κι αυτές που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες, καταγράφουν ένα ρευστό και σε κάθε περίπτωση ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο. Είναι εμφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων διακατέχεται από ανάμεικτα συναισθήματα έναντι του πολιτικού συστήματος. Απ’ τη μια σκέφτεται να τιμωρήσει τα κόμματα, ψηφίζοντας αριστερά και διαμαρτυρόμενους, ενώ απ’ την άλλη αναζητά τη σιγουριά ενός ...

Τα πλήρη μικρογεύματα στα σχολεία έγιναν... τοστ


Στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργείο είχε ανακοινώσει την εφαρμογή ενός προγράμματος διανομής μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αττικής, με στόχο τη βοήθεια των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Το μικρογεύμα περιλάμβανε...

Επτά κόμματα στη Βουλή - Σαρώνει ο Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Μένει εκτός ο ΛΑΟΣ.



Προβάδισμα 3,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Ιωάννης Καποδίστριας, από την πένα του Ν. Καζαντζάκη.


Tsokos-dolofonia-Kapodistria

“Ο Καποδίστριας είναι μια πολυσύνθετη τραγική μορφή της νέας ιστορίας μας, που άναψε πολλά πάθη, ξεσήκωσε πολλούς φίλους κι οχτρούς κι ακόμα δεν μπόρεσε να κατασταλάξει σε μιαν αρμονικήν ενότητα. Ήταν μια ασκητική υψηλή φυσιογνωμία που κατέβηκε στην αναρχούμενη Ελλάδα για να βάλει τάξη. Ήξερε πως είναι δύσκολο να μερώσει τόσα και τέτοια θεριά, να χορτάσει τόσων χρόνων βουλιμίες και να μετουσιώσει την ασύδοτη ελευτερία σε πειθαρχούμενο Κράτος. Ήξερε καλά πως σαν τους άγιους μάρτυρες κατεβαίνει στο λάκκο των λεόντων· μα δε δίστασε, γιατί αγαπούσε την πατρίδα και πίστευε στη θαματουργική δύναμη του φωτισμένου νου.”

Και το «μικρό ΠΑΣΟΚ» (του Κουβέλη) διαλύεται



Αρχισαν τα όργανα στη Δημοκρατική Αριστερά. Μετά το ξεφούσκωμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργήσει κάποιες υποψηφιότητες (όπως της Μαρίας Ρεπούση στον Πειραιά), οι πονοκέφαλοι συνεχίζονται για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να γίνουν 10 και να...

Δείτε πόσο...φτωχή είναι η Ελλάδα.Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα άρματα!!



“Ντροπή Σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο
αν η Μακεδονική Σας Γη είναι Δική Σας Γη.
Και να τον πείσης, δεν τον πείθεις τον Ληστή
ή μόνος του ή με Σμπίρους βαλτούς
θα προσπαθήση να Σας πάρη κάθε Γη”.
Περικλής Γιαννόπουλος


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ…
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΤΩΧΟΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Απίστευτο: 60 τροπολογίες στη Βουλή σε μόνο μία ημέρα!

Απίστευτο: 60 τροπολογίες στη Βουλή σε μόνο μία ημέρα!Ελληνικές ιστορίες κοινοβουλευτικής τρέλας.


Σε νομοθετική παιδική χαρά έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω των επικείμενων εκλογών, καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...


 Αυτό που περιγράφουν για το μέλλον - όχι πολύ μακρινό, μέχρι το τέλος του 2013, δηλαδή σε 21 μήνες από σήμερα - της ελληνικής οικονομίας τρία ευρωπαϊκά οικονομικά ερευνητικά ινστιτούτα, μόνο με την λέξη "εφιάλτης" μπορούν να περιγραφούν και ας λέει ο τραπεζίτης
Λ.Παπαδήμος τα δικά του, περί "ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2013".

Σύμφωνα λοιπόν με το....

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

“Αγαπητοί Έλληνες” ...δεν σας ανήκει τί-πο-τα!


Απ' ότι φαίνεται παρά τις χιλιάδες αναλύσεις που έχουν γίνει, παρά την τραγική επιβεβαίωση των αριστερών θέσεων για το χρέος και τα μνημόνια, παρά τα διαρκή αδιέξοδα και την καταστροφή που συμβαίνει από τη συνέχιση αυτών των πολιτικών, παρά το ξεμπρόστιασμα από την πραγματικότητα των λογικών που ενοχοποιούν το λαό, παρά την τόση καυτή αλήθεια που ρέει σα λάβα πλάι μας, μια πολύ μεγάλη και κρίσιμη μάζα ανθρώπων εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια και να εμπιστεύεται μες την απελπισία της τις αναλύσεις και τις "αλήθειες" των καλοπληρωμένων μεταφραστών της πραγματικότητας των καναλιών. Να μη βλέπει δηλαδή ότι κάθε μέρα που με τη σιωπηλή συναίνεσή μας αφήνουμε να συνεχίζεται αυτό το δράμα, κάθε μέρα που ανεχόμαστε αυτοί που κατέστρεψαν τα πάντα να παριστάνουν συγχρόνως τους σωτήρες και τους "υπεύθυνους πολιτικούς", αυτό που κάνουμε είναι η συμμετοχή μας στην ίδια μας τη δολοφονία.

Επειδή τα πολλά και τα μπερδεμένα δεν δουλεύουν μάλλον όσο...

100.000.000 ευρώ ανά έτος η φύλαξη των λαθρομεταναστών!! Όσο κάνουν τα εισιτήρια α’ θέσης με το αεροπλάνο για την πατρίδα τους!!



Το υπουργείο Προστασίας των Πολιτικών προτείνει οι ΕΔ να επανδρώσουν “αρχικά” τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων. Το ΓΕΣ λέει έμμεσα ότι Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει; Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι....

Ανάλυση Sratfor: Γιατί η Γερμανία,λειτουργεί ως «βρυκόλακας» της Ευρώπης;



Μετά τις “προβληματικές χώρες” του νότου, το Stratfor,αρχίζει να αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στο…μαγικό κόσμο των χωρών του βορρά που ακόμη αξιολογούνται με τρία Α. Το πρώτο …μυστήριο που προσπαθεί να αναλύσει,είναι γιατί η Γερμανία της Μέρκελ,συμπεριφέρεται περίπου ως βρυκόλακας που ρουφάει το αίμα των “προβληματικών χωρών”,ζητώντας μέτρα κι άλλα μέτρα τα οποία είναι προφανές ότι δεν οδηγούν παρά μόνο στη καταστροφή .

Εκλογές στα... μουγγά για να μην πέσει κράξιμο



thumb
Ακολουθώντας την πεπατημένη, δηλαδή τηνπόλωση ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, άρχι­σε η Ν.Δ. την προεκλογική της εκστρα­τεία ευελπιστώντας ότι έτσι θα κατα­φέρει νασυσπειρώσει τους δεξιούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Έτσι άρχισε τις καταγγελίες για προσλήψεις από το ΠΑΣΟΚ και τις αιχμές για προε­κλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα - που αφορούν ευαίσθητες κοινωνι­κές ομάδες - από το... συγκυβερνών κόμμα.
Στην προσπάθειά της μάλιστα να αποφύγει τους αγανακτισμένους νεο-δημοκράτες που εκφράζουν τη δυσα­ρέσκειά τους για την αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά στο μνημόνιο, της ήρθε...

Στα ύψη το έλλειμμα της χώρας λόγω PSI! - Η απάτη σε βάρος των Ταμείων


Τελικά η πολυδιαφημισμένη «επιτυχία» του PSI εξελίσσεται σε "πέτρα στο λαιμό" της χώρας, καθώς την τελευταία στιγμή δηλαδή στις 9 Μαρτίου, ημέρα που έκλεινε το ελληνικό PSI, η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, «κούρεψε» μεταξύ άλλων κάπου 200 εκ. ευρώ από ... καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά του, χωρίς να ενημερώσει φυσικά κανέναν ότι μετέτρεψε τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα ε συνεχεία τα ...

OΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ- Ο ΕΦΡΑΙΜ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ….ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ…


Ορθότατη η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκιση του Εφραίμ. Όχι μόνον γιατί με καμία λογική δεν ήταν δυνατόν να είναι ύποπτος για την επανάληψη αδικημάτων αλλά γιατί …αδικήματα δεν υπήρχαν....

H Bundesbank δεν δέχεται ομόλογα του ελληνικού κράτους!




Από τον Γιάννη Αγγέλη
Η Bundesbankαποφάσισε να μη δέχεται ομόλογα τραπεζών τα οποία έχουν εγγυηθεί το ελληνικό, το ιρλανδικό και το πορτογαλικό κράτος. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μια μικρή τρικυμία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  καθώς πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες κατηγορούν πλέον τον κ. Βάϊντεμαν ότι αποσταθεροποιεί το ενιαίο κεντρικό ευρωτραπεζικό σύστημα. Ορισμένοι μάλιστα τον κατηγορούν για “βαλκανοποίηση” του ευρωσυστήματος των κεντρικών τραπεζών της ΕΚΤ.

Πολιτικός Σκοταδισμός:Πολιτική αβελτηρία ή σκοπιμότητα;



Γράφει: η Φιλαρέτη

Ο καιρός περνάει, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πλησιάζει και η ενημέρωση του Λαού για τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων αργεί. Το επεσήμανε και ο Α. Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Οι πολιτικοί μας αδιαφορούν για τη σημασία της καθαρής και πλήρους ενημέρωσής μας. Γιατί άραγε;Είναι άνευ σημασίας πράγματι, ή μήπως είναι ζητούμενο; Γιατί να είναι ζητούμενοη πολιτική μας μη πληροφόρηση;

Συμβαίνει κι αυτό στην Ελλάδα ! Υπουργός θεωρεί ΄΄εκβιασμό΄΄ την εφαρμογή των νόμων !




"Αν ο νόμος εφαρμοζόταν, ίσως εγώ να μην ήμουν σε αυτή τη θέση", απαντά ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινίωτης, στην κριτική περί "οπισθοχώρησης" στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προκατόχου του.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων -τουλάχιστον για εφέτος- με την εφαρμογή του νόμου και επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αν θεωρηθεί ότι δεν καλύπτει επαρκώς τη θέση του.

Πρόσθεσε ότι "το μείζον θέμα είναι ότι ο νόμος δεν έχει.....

Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου!!!!


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες επίκειται η έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως κατά του Έλληνα υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Το σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ έγινε από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκη. Ως γνωστόν...

Μάρεκ Μπέλκα: «Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα…» - «Πολιτικά διχασμένη η Ελλάδα»


από την Deutsche Welle
Οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, μια πρόταση του Πολωνού κεντρικού τραπεζίτη, Μάρεκ Μπέλκα, για καθιέρωση διπλού νομισματικού συστήματος στην Ελλάδα... και η ενίσχυση του ESM, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.
Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό εκτενές δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt, η οποία παρατηρεί: «Λίγες μόλις εβδομάδες απομένουν μέχρι τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από την απαρχή της κρίσης. Η χώρα (…) είναι πολιτικά διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε. Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να προηγούνται οι συντηρητικοί με σημαντική διαφορά, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο για τις εκλογές (…)

Δεν φταίει κανείς για το έλλειμμα;;;


Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταλογίζει σε κανέναν ποινικές ευθύνες.


Αρα, επισήμως για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την κρίση δανεισμού και την....

“Τελική λύση” κατά των λαϊκών αντιδράσεων για την τρόϊκα: Χειροπέδες και στη φυλακή!



fylakh5d!.jpgΜια «τελική λύση» σε ότι αφορά την λαϊκή αντίδραση στην τρόϊκα και στις κυβερνήσεις- ανδρείκελα που γιγαντώνεται καθημερινα, απεργάζονται οι ξένοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα μετά από 61 χρόνια, οι οποίες αλλαγές θα προβλέπουν κανονικό εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα ακόμα και για ποινές ενός μηνός, αφού με το νέο ΠΚ καταργείται τελείως η μετατροπή της ποινής σε χρηματική!

Είναι πραγματικά τρελό, αν σκεφθεί κανείς ότι…

Απέσυραν ξαφνικά τις ευεργετικές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Η δικαιολογία της Κυβέρνησης; Όπως δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν ήταν… ώριμη η διαβούλευση και είναι σε εξέλιξη «ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».


Μήπως όμως το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες;

Ο Παπαδήμος έδωσε εντολή στους υπουργούς να ψηφίζουν μόνο μνημονιακούς νόμους


Ο Παπαδήμος έδωσε εντολή στους υπουργούς να ψηφίζουν μόνο μνημονιακούς νόμους
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής του. 
Με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος απέστειλε χθες επιστολή σε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου με την επισήμανση να αποφεύγουν την προώθηση νομοσχεδίων και τροπολογιών στη Βουλή καθώς και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που έχουν έστω προεκλογικό...

«Φωτιά» τα νέα αντικειμενικά κριτήρια για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες


Με τα αντικειμενικά κριτήρια που είχαν παρουσιαστεί το 1994 η φορολόγηση 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο 1994 επέστρεψαν τα κόμματα που μετέχουν στο διάλογο για τη φορολογική μεταρρύθμιση προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους αποτελεσματικής φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο...

Ανεργία των Νέων: Η σύγχρονη κοινωνική «γάγγραινα»


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρονικού διαστήματος, γινόμαστε μάρτυρες «φαρσοκωμωδιών» ποικίλης φύσεως στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Μεταξύ αυτών, η παρουσίαση στατιστικών στοιχείων περί του μείζονος θέματος της ανεργίας των νέων ανθρώπων στη χώρα.

Στην πλειοψηφία, η παρουσίαση αυτή παρουσιάζει ανεργία της τάξεως του 50%, κατά προσέγγιση, στους νέους 18-30 ετών και ακολουθούν σχόλια έκπληξης από τους παρουσιαστές και «κροκοδείλια δάκρυα» από τους διαχειριστές της εξουσίας (καθώς η λέξη «κυβερνώντες» έχασε την σημασία της…).

Πρώτα πληρώστε το χαράτσι και μετά απαλλαχτείτε



Σε νέες διευκρινίσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη γενικότερη σύγχυση που έχει επικρατήσει ως προς τον τρόπο εξόφλησής του........

Συγκεκριμένα, στη νέα ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου τονίζεται ότι τα στοιχεία όσων δεν έχουν καταβάλει το τέλος ακινήτων θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από εκεί στην εφορία θα αποστέλλονται μετά την παρέλευση 4 μηνών.

Τα δικαιολογητικά για την αίτηση απαλλαγής

ΝΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ


Ναι είμαι γονατιστός. Ναι έχασα τα κεκτημένα μου. Ναι δεν ξέρω τι άλλο μου ετοιμάζεται. Ναι έχασα την δουλειά μου. Ναι χρωστάω παντού. Και ναι, έχασα την ελπίδα μου. Την ελπίδα για το σήμερα, για το αύριο, για την ζωή μου την ίδια. Την ίδια ώρα όμως που είμαι έτσι ηττημένος, παραιτημένος σκέφτομαι αυτό που είμαι.
Αυτό που θέλετε να ξεχάσω πως είμαι. Την φλόγα που καίει τα σωθικά μου αιώνες τώρα. Τη φλόγα που...

Τα χρήματα των φορολογουμένων που δίνονται στα κόμματα θα πάνε στα ΜΜΕ;;;




Πάνω από 7,5 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των σκληρά φορολογουμένων Ελλήνων θα πάνε στα κρατικοδίαιτα πολιτικά κόμματα, κατά την αναλογία που πέτυχαν στη Βουλή του «λεφτά υπάρχουν». Έτσι αποφάσισε το ίδιο το σάπιο κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα της χώρας. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν λέει για ερευνητικούς σκοπούς των κομμάτων. Και γιατί λοιπόν δεν περίμεναν να γίνουν πρώτα οι εκλογές και μετά να τα δώσουν και μάλιστα ανάλογα με τις νέες δυνάμεις που θα καταγράψουν;

Ανθελληνικό Απαράδεκτο Αποκαρδιωτικό Απίστευτο!!!


Δεν το πιστεύω, έχω τρελαθεί, έχω κυριολεκτικά σαλτάρει.Αυτά που θα ακολουθήσουν και πρέπει να διαβάσετε δεν είναι προϊόν φαντασίας και σενάριο για εντυπωσιασμό...


Είναι νόμος του κράτους, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.Το αποκρύπτουν οι ανθέλληνες κυβερνώντες της χώρας, τύπος, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, δημοσιογράφοι.

Δημοσιεύουμε το τεύχος της εφημερίδας της κυβέρνησης, το οποίο είναι η επισημοποίηση νόμων του κράτους.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το πείραμα της “εσωτερικής υποτίμησης”


Του Άγη Βερούτη
Όλα τα σχέδια της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, περνούν μέσα από τη λογική της "εσωτερικής υποτίμησης".
Το σκεπτικό είναι πως μια ανεπτυγμένη εθνική οικονομία που δεν έχει τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματός της σε σχέση με άλλα, διότι απλά δεν διαθέτει δικό της νόμισμα, πρέπει να περάσει μέσα από μια διαδικασία πτώσης των τιμών της, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική ξανά. Αν υπήρχε χρόνος, φυσικά, θα μπορούσαμε κρατώντας τις τιμές μας συμπιεσμένες για μια δεκαετία, όπως έκανε η Γερμανία στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα συγκριτικά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, και να την αξιοποιήσουμε "τρέχοντας" πλεονάσματα εμπορικού ισοζυγίου.

Εμείς όμως καλούμαστε να...

Τελευταία έκθεση βόμβα του ΔΝΤ: Προτιμότερη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Ο υπογράφων ως εκπρόσωπος της «συμμορίας της δραχμής» ( ! ), θεωρώ αναγκαίο να αναφερθώ χωρίς δικά μου ενδιάμεσα σχόλια, σε τελευταία έκθεσή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο εκτιμά ότι, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι...

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ


Αποφυλακίζεται ο γέροντας Εφραίμ.
Η απόφαση ελήφθη με τους εξής περιοριστικούς όρους: την καταβολή εγγύησης 300.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από τη μονή Βατοπεδίου.

Ο γέροντας θα αναχωρήσει άμεσα για τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου θα περάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Εξάλλου συγκινημένοι όλοι οι....

Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ – Ισραήλ, μήνυμα στην Άγκυρα


 Σε πεδίο αεροναυτικών και ανθυποβρυχιακών ασκήσεων με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, έχει μετατραπεί το FIR Αθηνών. Τα τριμερή γυμνάσια θα συνεχιστούν και στην Κύπρο έως τη Χάιφα. Ταυτόχρονα, αμερικανικά μαχητικά απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Enterprise» ενόσω αυτό έπλεε προς τον Φαληρικό όρμο στον οποίο αγκυροβόλησε χθες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται με τον απόπλου του το Σάββατο να πραγματοποιηθούν κοινά γυμνάσια μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών.

Δέκα ερωτήσεις & απαντήσεις για την ΑΟΖ


1. Τί είναι η ΑΟΖ;
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι μία θαλάσσια ζώνη. Ξεκινά από εκεί που τελειώνει η αιγιαλίτιδα ζώνη (στην περίπτωση της Ελλάδος στα 6 μίλια). Εκτείνεται έως 200 μίλια από τις ακτές. Στο στενό θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου κανένα κράτος, περιλαμβανομένης και της Ελλάδος, δεν έχει δυνατότητα για πλήρη ανάπτυξη της ΑΟΖ λόγω της εγγύτητας με γειτονικά κράτη. Μέσα στην ΑΟΖ το κράτος ασκεί μεταξύ άλλων:
α. “Κυριαρχικά δικαιώματα” για την έρευνα και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο βυθό, στο υπέδαφος και στα υπερκείμενα ύδατα.
β. Δικαιοδοσία για τη λήψη μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

2. Σε τί διαφέρει η ΑΟΖ από την υφαλοκρηπίδα;

Έρχεται και νέο κούρεμα και πιθανότητα 2ης χρεοκοπίας


Έκτος της ολικής καταστροφής σε πανεπιστήμια νοσοκομεία και μικροομολογιουχους το PSI ειναι απόλυτα επιτυχημένο και για αυτό η S&P προαναγγείλει και νεο κούρεμα και χρεοκοπία στα πρότυπα της Αργεντινής!


Eτσι λοιπόν o κίνδυνος η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δεύτερη φορά είναι και ορατό και πιθανό και χρονικά θα μπορούσε να συμβεί μέσα στο επόμενο 10μηνο.
Σημειώνεται ότι παγκοσμίως μόνο η Αργεντινή είχε αυτό το «προνόμιο» να χρεοκοπήσει 2 φορές.
Είναι πολύ πιθανό...

Το worldjudge2012 για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.


Γράφει o "The Judge"


Τελικά οι φήμες απέκτησαν σάρκα και οστά.. ενώ για μια φορά ακόμα, οι συνωμοσιολόγοι επιβεβαιώθηκαν παρ'όλες τις πολιτικές εγγυήσεις ότι τα στρατόπεδα,  που άλλοτε φιλοξενούσαν στρατιωτικό προσωπικό προσφέροντας ευημερία,  ασφάλεια, οικονομική στήριξη, ανάπτυξη, και το κυριότερο ισορροπία δυνάμεων σε γεωστρατηγικό επίπεδο.. δεν θα κλείσουν.  

Νέα αναβολή στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών;


Περίεργες επιλεκτικές διαρροές κάνει από χθες το βράδυ το Μαξίμου αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Κι ενώ λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο Καψής έλεγε ότι η Βουλή θα διαλυθεί στις 6 Μαΐου, ξαφνικά ο Παπαδήμος φέρεται να άλλαξε στάση και εμφανίζεται να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το πότε θα στηθούν κάλπες, επικαλούμενος νομοθετικό φόρτο…

Οι 40 παρεμβάσεις του Μνημονίου έως τον Ιούνιο


Οι 40 παρεμβάσεις του Μνημονίου έως τον ΙούνιοΤο πιο δύσκολο μονοπάτι διανύει έως τον Ιούνιο το Μνημόνιο καθώς έπονται οι πιο δύσκολες αλλά και μεγάλες αλλαγές: ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, νέο πακέτο μέτρων 11,7 δισ. ευρώ, αλλαγή του φορολογικού νόμου, άνοιγμα των «κραταιών» επαγγελμάτων, υποχρεώσεις διαφάνειας και δημοσιοποίησης εκθέσεων και πεπραγμένων πρωτόγνωρες για την ελληνική διοίκηση.
Τα πάνω από 40 μέτρα προβλέπονται ρητά από το Μνημόνιο και ο έλεγχος θα ξεκινήσει από την Τρόικα στις 15 Μαΐου.
Για κάποια ο χρόνος λήγει πριν από τις εκλογές, για άλλα το περιθώριο είναι  στις 30 Ιουνίου.

ΕΚΤ: "Δώσαμε ένα 1 τρισ. ευρώ στις τράπεζες για ρευστότητα στην αγορά και το κρατήσανε"!

Eίχε κανείς ελεύθερα σκεπτόμενος και γνώστης των οικονομικών καταστάσεων, αμφιβολία ότι θα συνέβαινε αυτό; Οι τράπεζες της ευρωζώνης κρατούν στα θησαυροφυλάκιά τους το 1 τρισ ευρώ που τους παρείχε η ΕΚΤ με την προϋπόθεση να την....

ΗΠΑ-Ισραήλ "ποντάρουν" στην Ελλάδα που το μόνο που δεν έχει είναι κάποιον να διαπραγματευτεί!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα στη “καταχνιά” και στο κλίμα “εθνικής κατάθλιψης” που ζούμε,διαπιστώνουμε ότι όσο κι αν οι δανειστές μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε “χώρα υπό εκκαθάριση”,παραμένουμε …”μαγαζί γωνία”!

WSJ: «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν σοβιετικούς κομμουνιστές και νεοναζί”!!!


Έντονο προβληματισμό για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα να τηρηθεί αυστηρά το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας, εκφράζει σε σημερινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμά της, στην ηλεκτρονική της σελίδα, η WSJ γράφει χαρακτηριστικά πως.... αρκετοί «βλέπουν» πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές στην Ελλάδα …

Η καταστροφή της Ελλάδας και πως να την αποτρέψουμε



Γράφει ο Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης
Η καταστροφή της Ελλάδας και πώς να την αποτρέψουμε. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης. Δεν μπήκε ούτε τυχαία, ούτε καθ’ υπερβολήν.

Η καταστροφή της χώρας μας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και είναι μόνο στην αρχή του. Οι τηλεοράσεις μας επικεντρώνονται τώρα στις δηλώσεις των πολιτικών μας, προσπαθούν να στήσουν ακόμα μια φορά την πλαστή εικόνα ενός δήθεν πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο κομμάτων που συγκυβερνούν και που, στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά απλοί διαχειριστές των εντολών της τρόικας. Ακόμα και για να κάνουν εκλογές, χρειάζεται να πάρουν την έγκριση της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και επειδή δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι παγκόσμιες τράπεζες και η Αμερική και πολύς κόσμος που κουμαντάρει τώρα την Ελλάδα, δεν μπορεί να είμαστε καν βέβαιοι ακόμα κι για το αν θα γίνουν εκλογές, όπως φαίνεται σήμερα πάντως το πιθανότερο.

Γερμανικές οι αποζημιώσεις, ελληνικό το μπάχαλο !



«Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.

Κανίβαλοι σε αμόκ! ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ το 80% των συντάξεων!


Κανίβαλοι σε αμόκ! ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ το 80% των συντάξεων!Μέχρι τώρα μιλούσαμε για πολιτικό«κανιβαλισμό».
Να όμως που από δω και πέρα, μπροστά στο μέγεθος της αγριότητάς τους, ακόμα και οι λέξεις έφτασαν να χάνουν το νόημά τους.
Ούτε η «αναλγησία»,
ούτε η «απανθρωπιά»,
ούτε ο «μισανθρωπισμός»,
τίποτα πια, κανένας όρος δεν μπορεί να «χωρέσει» τα «έργα» τους.
Δεν υπάρχει ορισμός για να περιγράψει την ταξική τους βαρβαρότητα.
Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγραφούν τα πεπραγμένα τους.
*
Διαβάστε, λοιπόν, και φρίξτε:

Όποιος δεν καταλαβαίνει πεινάει...



Οι μοναδικές επιχειρήσεις που δεν βρήκαν καμιά αντίσταση από τον τοπικό πληθυσμό και τους συλλόγους της μεταπολιτευτικής «προοδευτουριάς» όπου και αν άνοιξαν υποκαταστήματα τα τελευταία χρόνια, ήταν οι τράπεζες, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι επιδοτούμενες οικογενειακές μονάδες φωτοβολταϊκών...

Μετά αναρωτιόμαστε αν φταίει η συνωμοσία της Goldman Sachs που χρεοκοπήσαμε;

Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστήμιων και των νοσοκομείων

dhmosio_17_450xΜέγα ζήτημα έχει προκαλέσει μέσα κι έξω από τη χώρα το κούρεμα με … οσμή σκανδάλου των ρευστών διαθέσιμων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που με νόμο του 1997 υποχρεούνταν να διατηρούν τα μετρητά τους σε έντοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδα και η τελευταία αποφάσισε να τα ‘κουρέψει’…

Οι σωτήρες μας φέσωσαν 247 δισ. ευρώ!




Σε παταγώδη αποτυχία εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα νέα ελληνικά ομόλογα (με διάρκεια αποπληρωμής 11 έως 30 χρόνια) που Ξεκίνησαν από την Δευτέρα να ανταλλάσσονται στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων τιμολογούνταν μόλις στο 26% – 22% της νέας ονομαστικής τους αξίας. Μια αποτίμηση που δείχνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο πως οι ίδιες οι αγορές δεν πείσθηκαν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε βιώσιμο και διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να θεωρούν θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτό τον λόγο και η αξία των νέων ομολόγων καταποντίστηκε με το …

Τόμσεν: Ανάγκη επιτάχυνσης της εσωτερικής υποτίμησης


tomsen281110Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με πολλά μέλη tου ακροατηρίου να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και τη σκοπιμότητα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο LSE συζήτηση για τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας από την κρίση με τη συμμετοχή του Πουλ Τόμσεν, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, του Μόριτς Κρέιμερ, επικεφαλής αναλυτή του οίκου αξιολόγησης Στάνταρντ εντ Πουρς και της Ελληνίδας πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της βρετανικής κυβέρνησης, Βίκυ Πράις.

Εκλογές με SMS και e-mail – «Απαγορευτικές» οι λαϊκές αγορές λόγω…ζαρζαβατικών…


«Ευτυχώς που τα διαδικτυακά γιαούρτια δεν… λερώνουν», έλεγε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή βουλευτής μεγάλη περιφέρειας – ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα – σε συνάδελφό του, στην προσπάθειά του να του εξηγήσει τα πλεονεκτήματα που θα έχει η φετινή προεκλογική εκστρατεία η οποία σε μεγάλο βαθμό θα διεξαχθεί με αντισυμβατικούς ηλεκτρονικούς τρόπους.

Χαράτσι και σε όλα τα αγροτεμάχια!



Φορολόγηση κάθε σπιθαμής ελληνικής γης απαιτεί η τρόικα, χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις στα επίσημα όργανα της Πολιτείας. Έτσι, προτείνει να φορολογηθούν αγροτεμάχια που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με το χαράτσι της ΔΕΗ, που στην προκειμένη περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους χωράφια, ανεξάρτητα από την έκταση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...