Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία -Εχουν βρεθεί ήδη 2.700 υπάλληλοι


Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία -Εχουν βρεθεί ήδη 2.700 υπάλληλοιΜε ταχύτατους ρυθμούς καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο μετά τα «γκάζια» του πρωθυπουργού ..
Αντώνη Σαμαρά στους υπουργούς του στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς έδωσε διορία να του παραδώσουν τις λίστες στις 23 Σεπτεμβρίου.
Οπως αναφέρει και το Εθνος από τα υπουργείων η κυβέρνηση προβλέπει πως θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που προβλέπεται για το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας.
«Τρέχουν» οι υπουργοί να ετοιμάσουν τα οργανογράμματα
Στην ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων, αλλά και τα σχέδια στελέχωσης κεντρικών υπηρεσιών καθώς και εποπτευόμενων οργανισμών μέχρι τον Αύγουστο αφοσιώνονται οι υπουργοί προκειμένου να καταγραφούν οι περίπου 5.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν τη διορία που τους έδωσε ο πρωθυπουργός.
Από ποια υπουργεία θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητας
Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα είναι αυτά που θα δώσουν τους περισσότερους υπαλλήλους. Ηδη στο Υγείας υπάρχει σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες. Από την άλλη πλευρά από το υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί εντολή ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών στα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας όπου υπηρετούν 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι. Από αυτούς 900-1.500 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία
Υγείας 1.342
Παιδείας 900
Άμυνας 600
Προστασίας Πολίτη 700
Ανάπτυξης 490
Περιβάλλοντος 262
Αγροτικής Ανάπτυξης 269
Εργασίας 41
Τουρισμού 170
Ναυτιλίας 62
Εξωτερικών 152
Από αυτή τη λίστα θα προκύψει ο αρχικός αριθμός (12.500) των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς μέχρι το Δεκέμβριο ο αριθμός τους θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι 25.000 υπάλληλοι.


 http://www.gkourou.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...