Σάββατο 20 Απριλίου 2013

"Τρελαμένος" ο Βενιζέλος με τον Σαμαρά


Πυρ και μανία είναι στο ΠΑΣΟΚ με την απόφαση του πρωθυπουργού να συσταθούν έξι θέσεις αναπληρωτών υπουργών και μία υφυπουργού.
Στην Ιπποκράτους μιλούν για "διευθέτηση" και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να δεχθεί να ενταχθεί στην κυβέρνηση με αναπληρωτές υπουργούς. Αντιθέτως, όπως λένε το ΠΑΣΟΚ θα... αξιώσει υπουργικές θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς ούτως ώστε μετά την παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αποτίμηση της αποτελεσματικότητας και των αποδόσεων των στελεχών του.

Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε οργισμένος με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συγκροτήσει τις θέσεις αναπληρωτών "χωρίς καν να με ενημερώσει".

Εκτιμήθηκε ότι ο κ. Σαμαράς θα επιθυμούσε να ...ρίξει στις θέσεις αναπληρωτών τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και για να μην διαταράξει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Νέα Δημοκρατία και για να φανεί ότι υλοποιεί την επιθυμία του κ. Βενιζέλου για ανασχηματισμό.

"Οι θέσεις αυτές δεν μας αφορούν" έλεγαν παράγοντες του κόμματος επισημαίνοντας συγχρόνως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε ανασχηματισμό για να αναλάβει κάποιο στέλεχός του το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ θέτει το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης και τονίζει ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι ουσιαστικά το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης "που δεν μπορεί να αφεθεί ως έννοια στα χείλη του κ. Τσίπρα".

Όπως ήδη έγραψε το newpost στην Ιπποκράτους εξοργίστηκαν με την άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη να τροποποιήσει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για την ναυτιλία και επίσης με την "αυθαίρετη" όπως λένε πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη να ανακοινώσει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, "ενώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει σε σύσκεψή τους ότι δεν πρέπει τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές".

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει πλέον για αρνητικά δείγματα εκ μέρους της κυβέρνησης και προειδοποιεί πως εάν δεν μπουν σαφείς κανόνες λειτουργίας θα συνεχίσει το "αντάρτικο" και δεν θα ψηφίζει καμία νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δεν έχει προηγουμένως συμφωνήσει στο 100%. Γίνεται σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα κυβερνητική κρίση...

Πηγή: newpost.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...