Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σημερινές Μετρήσεις: ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!!



Η μεγαλύτερη ανατροπή πολιτικών δεδομένων, στην μεταπολεμική περίοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ίσως και σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται ante portas. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ οι χθεσινές εκτιμήσεις  που έφτασαν στα χέρια του επιτελείου του κ. Σαμαρά σερβιρίστηκαν με… καφέ της παρηγοριάς στη Λεωφόρο Συγγρού. 
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να διατηρεί και να αυξάνει τη δυναμική του, προσπερνώντας τελικά σα… σταματημένη τη ΝΔ, φλερτάροντας με ποσοστά αρκετά πάνω από το 30 τοις εκατό, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσκόπων. Αμερικανικές πηγές στην Αθήνα, κάνουν μάλιστα λόγο ακόμη και για οριακή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αγγίζει το 38 τοις εκατό.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ίδια ώρα, είναι έτοιμος να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της  Κυριακής, αφού ακόμη και η θέση του τρίτου κόμματος δείχνει να είναι ιδιαιτέρως… ολισθηρή και να οδηγεί προς τα κάτω, στην τέταρτη ή και Πέμπτη θέση και μονοψήφιο ποσοστό !!!
Η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ αυξάνουν τις δυνάμεις τους παλεύοντας για την Τρίτη θέση, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» χάνουν προς το ΣΥ. ΡΙΖ. Α. αλλά συγκρατούν ένα αξιοπρεπές ποσοστό τη στιγμή που το Κ. Κ. Ε. καταγράφεται προβληματικά συρρικνωμένο, καθώς μπαίνει μεν στη βουλή αλλά ως ένα κόμμα όμηρο της μη αναστρέψιμης παρακμής…
Ενώ λοιπόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος περιμένει στη γωνία τον Αντώνη Σαμαρά να τον αμφισβητήσει από την Κυριακή κιόλας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε «τίτλους τέλους» στις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες του Μεσσήνιου με τις δηλώσεις του περί αναγκαιότητας για κυβέρνηση τύπου Μόντι, όλοι χρεώνουν στον Γιάννη Μιχελάκη την άθλια και ανθελληνική προεκλογική καμπάνια με την Ελληνική σημαία που υποστέλλεται για τις ανάγκες ενός άθλιου τηλεοπτικού σποτ.
Ο ι πρώην Βενιζελικοί, στο… πρώην ΠΑΣΟΚ,  ήδη  μιλούν με διάθεση αποκαθήλωσης του Βενιζέλου κι αυτός επιχειρεί να απαντήσει με την άμεση ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος στη θέση του ΠΑΣΟΚ.
Από την  άλλη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αέρα του νικητή – και πιθανά ως πρωθυπουργός τη Δευτέρα – διαλύει το ΣΥΡΙΖΑ και πάει το Σεπτέμβριο στο ιδρυτικό συνέδριο της Λαϊκής Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς, ενός ενιαίου κόμματος που θα απαντά στα ζητούμενα της εποχής σε ένα πολύ μεγαλύτερο πολιτικό – ιδεολογικό εύρος. 
 
 Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 
 
 http://pressyou.blogspot.gr/2012/06/blog-post_108.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...