Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Pimco..Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει... και όχι ελεγχόμενα


Την πάγια θέση της πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ εκφράζει εκ νέου η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Pimco, Lorenzo Pagani, η Ευρωζώνη αναμένεται να χάσει ορισμένα από τα μέλη της σε ορίζοντα 5 ετίας, με την Ελλάδα να θεωρείται βέβαιο πως θα είναι εκείνη που θα δείξει το δρόμο της εξόδου.
"Η Ευρωζώνη θα έχει λιγότερα μέλη σε 5 χρόνια. Τώρα είναι μάλιστα η ώρα οι ισχυροί του ευρώ, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, να αποφασίσουν αν αξίζει να παραμείνουν μέλη του ευρώ ή όχι", τόνισε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του.
Μάλιστα ο Pagani εκτιμά πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι ελεγχόμενη αλλά αντίθετα άτακτη. "Μια ελεγχόμενη έξοδος της Ελλάδας κρίνεται πλέον αδύνατη. Η μετάδοση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι αναπόφευκτη", σχολιάζει χαρακτηριστικά. "Το πλέον επικίνδυνο αποτέλεσμα της κρίσης χρέους είναι οι αποσύρσεις κεφαλαίων από τις χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο", προειδοποιεί ταυτόχρονα.
Η Ευρωζώνη μπορεί να βρεθεί σε πραγματικό κίνδυνο, εάν οι πολιτικοί δεν αντιληφθούν πως είναι ώρα για άμεση και αποτελεσματική δράση, εξηγεί επίσης.
bankingnews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...