Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Απ' το Παρίσι περνά ο δρόμος για έξοδο από το Μνημόνιο ή για πρόωρες εκλογές....


Αύριο η συνάντηση της τρόικας με την κυβέρνηση στο Παρίσι
- Αγωνία για το αποτέλεσμα και την στάση των δανειστών
- Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ γιατί ενημερώθηκαν για την συνάντηση την τελευταία στιγμή

- Στις 18.00 συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τις τελευταίες λεπτομέρειες...


«Ως μητέρα των μαχών» χαρακτηρίζουν την αυριανή συνάντηση στο Παρίσι με εκπροσώπους της τρόικα κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη διαπραγματευτική ομάδα από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης καθώς επίσης και οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Σταύρος Παπαστεύρου και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συνάντηση κυβέρνησης με τρόικα αύριο στο Παρίσι
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην πόλη του Φωτός αναμένεται κυριαρχήσει το δημοσιονομικό κενό και τα μέτρα που ζητά η τρόικα. Κυβερνητικός παράγοντας αναφέρει «ότι πρόκειται για μια δια ζώσης συνάντηση με την τρόικα όπου η ελληνική κυβέρνηση θα εξηγήσει με στοιχεία την τρόικα ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015 αλλά θα επισημανθούν και οι λάθος εκτιμήσεις της τρόικα για το ύψος του πελονάσματος».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ. Ακόμη, στη συνάντηση πρόκειται να υπάρξει και περιγραφή της επόμενης μέρας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι τελικές αποφάσεις αυτής της συνάντησης θα κρίνουν κατά μεγάλο βαθμό αν θα ανοίξει ο δρόμος των πρόωρων εκλογών καθώς αν η τρόικα επιμείνει σε δημοσιονομικά μέτρα (μείωσεις μισθών και συντάξεων) η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αν στην αυριανή συνάντηση δεν επιτευχθεί συμφωνία τοτε απομακρύνεται κατά πολύ το σενάριο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Τέλος, στις έξι το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην όποια θα συμμετέχει και υπουργός Οικονομικών όπου πρόκειται να συζητηθεί η στάση της ελληνικής πλευράς στην αυριανή συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι καθώς και οι «κόκκινες» γραμμές που θα θέσει η κυβέρνηση.

Θοδωρης Δαφέρμος
 
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_3847.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...