Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα- Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στην Τρόικα - Τι αποφάσισαν για ΦΠΑ και συντάξεις...


Το νέο πακέτο προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα κατατεθεί σήμερα στην Τρόικα
- Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ...

Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου
- "Πόλλα γίνονται", απάντησε ο υπ. Οικονομικών σε ερώτηση για τα σενάρια που αφορούν την αύξηση του ΦΠΑ
- Αποφασίστηκε η λήψη των λιγότερο επώδυνων μέτρων
- Εξετάστηκε και το πολιτικό κριτήριο, δηλαδή ποια μέτρα από αυτά μπορούν να ψηφιστούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης



ΣΕ αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει το νέο πακέτο προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο θα επιχειρηθεί να καμφθεί η σκληρή στάση των δανειστών ώστε να υπάρξει ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων της τρόικα.

Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών διήρκησε περίπου δύο ώρες και συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο προτάσεων που θα κατατεθεί σήμερα. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε χωρίς να κανει δηλώσεις, ενώ ο κ. Χαρδούβελης αρκέστηκε να πει "πόλλα γίνονται, πολλά γίνονται", όταν ρωτήθηκε απο δημοσιογράφους αν ισχύουν τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ.

Απο εκεί και πέρα, στη συνάντηση συμφώνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε η λήψη των λιγότερο επώδυνων μέτρων, ενω δόθηκαν οδηγίες στον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη για τη σύνταξη πολλών σεναρίων για την αύξηση του ΦΠΑ. Ωστόσο, ξεκαθαριστηκε οτι δεν θα υπάρξουν νέοι άμεσοι φόροι, οι όποιοι θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά.

Ίδιος είναι και ο κανόνας που ισχύει στο ασφαλιστικό, με την ελληνική πλευρά να προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους, ενώ αποκλείστηκαν μετρα που αφορούν την μείωση των συντάξεων.

Τέλος, σε μεγάλο βαθμό εξετάστηκε και το πολιτικό κριτήριο, δηλαδή ποια μέτρα από αυτά μπορούν να ψηφιστούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και παράλληλα δεν επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα, δημιουργώντας εμποδια στο δρόμο προς την προεδρική εκλογή και την εξεύρεση των 180.

Όλα αυτά, όπως διαφαίνεται, θα κρίνουν τις όποιες πολιτικές εξελίξεις υπάρξουν από εδώ και εμπρός, καθώς -αν υπάρξει και άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα- η ελληνική κυβέρνηση πολύ δυσκολα θα προλάβει τα χρονοδιάγραμματα που οδηγούν στην απόφαση για τη νέα εποχή.

Πάντως, κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε οτι 'αν τελικά υπάρξει παράταση του υφισταμένου προγράμματος και δεν υπάρξει συμφωνία ως την προεδρική εκλογή, τοτε πολύ δύσκολα θα εκλεγεί πρόεδρος και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
http://www.newsit.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...