Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue : Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με μία μονάδα - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή -Στο 8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή της εκλογικής επιρροής, αλλά και επικράτηση του κόμματος της
αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης καταδεικνύει το Βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ την Καθημερινή.
Παρά ταύτα, μία τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να θεωρείται ως η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τα πρωτεία στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;».
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ...
Αναλυτικά, στο μέτωπο της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη Νέα Δημοκρατία (28,5%) στη 1 ποσοστιαία μονάδα.
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%.
Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής παραμένουν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ να ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ να κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%.
(Από skai.gr)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...