Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σκέψεις για αναβολή του Συνεδρίου σε ΣΥΡΙΖΑ για να μην… πέσουν φάπες!!!


Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη συνεδριάζει το απόγευμα η πολιτική γραμματεία του κόμματος...
η οποία όμως θα κληθεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο. Κι αυτό γιατί η εσωτερική κατάσταση με τις διαφωνίες επί κρίσιμων θεμάτων καθιστά δύσκολη αυτό τον καιρό τη σύνθεση των απόψεων και τη σύγκλιση των αντιπαρατιθέμενων πλευρών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ενδεχόμενο να αναβληθεί το συνέδριο, με το οποίο θα μετεξελιχθεί και τυπικά ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα, έχει συζητηθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, όμως τότε είχε υπάρξει η διαβεβαίωση ότι οι διαδικασίες θα γίνουν κανονικά.

Οι τελευταίες εξάρσεις στο εσωκομματικό πεδίο, ωστόσο, σε συνδυασμό με την πίεση και κριτική που δέχεται η ηγεσία σχετικά με τη στάση της στο θέμα της παραμονής ή της εξόδου από το ευρώ έχουν μπερδέψει την κατάσταση.

Η αριστερή πτέρυγα του κόμματος θεωρεί ότι κακώς η ηγεσία και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψαν την προεκλογική θέση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ» και ζητούν να αφήνει πάντα ανοιχτό ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Οι διαφωνούντες με την τακτική της ηγεσίας υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να έχει στην φαρέτρα του ένα plan B, μία εναλλακτική λύση στην ασφυκτική πίεση της τρόικας, ώστε οποιοδήποτε ΟΧΙ στις υπερβολικές και καταστροφικές απαιτήσεις των ευρωπαίων να μπορεί να εξελιχθεί και σε εφικτή πολιτική πράξη και να μην οδηγηθεί στο αδιέξοδο, όπως έγινε με την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας – στον οποίο πάντως ασκείται κριτική ότι αυτονομείται από τα συλλογικά όργανα - αναμένεται να υπερκεράσει την κριτική, με ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, όπως η θέση που διατύπωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι είναι υπέρ του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το μέλλον του νησιού, μία ιδέα που δεν αποκλείεται να την πλασάρει και για την Ελλάδα, στην περίπτωση που οι εξελίξεις στην Ευρώπη και οι συνέπειες για τη χώρα μας γίνουν ακόμη πιο εφιαλτικές.
 
 
 http://sarotiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...