Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ακούτε κύριε Παπούλια;




Το άρθρο 44 παρ. 2, αποκλείει ρητώς ως προς ψηφισμένα νομοσχέδια το δημοψήφισμα, εφόσον τα νομοσχέδια αυτά αφορούν δημοσιονομικά θέματα! Ακούτε κύριε Παπούλια;

Μιλώντας στον Ρ/Σ «ΝΕΤ FM», ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών  Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής :

« Ι. Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περιδεής μπροστά στην πανθομολογούμενη –ακόμη και μέσα στο ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο- αποτυχία της, δίνει μια τελευταία μάταιη αλλά και πολιτικώς απαράδεκτη  μάχη χαρακωμάτων, πιστεύοντας ότι έτσι θα περισωθεί:  Σπέρνει τον τρόμο στην κοινωνία, δημιουργώντας μια εικόνα «Αποκάλυψης», προκειμένου να καταστείλει την, απολύτως δικαιολογημένη, καθολική αντίθεση και αντίδραση του κοινωνικού συνόλου στη «συνταγή αποτυχίας» που ευαγγελίζεται. Την τακτική αυτή, πιστή αντιγραφή της νεοφιλελεύθερης σχολής του Σικάγο, έχει περιγράψει με ενάργεια η κα Naomi Klein στο πασίγνωστο βιβλίο της «Το δόγμα του Σοκ».  Σ’ αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης δεν δίστασε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου να χρησιμοποιήσει και την Επίτροπο κα Μ. Δαμανάκη.  Ας το καταλάβουν καλά στην Κυβέρνηση, όπως το τόνισε ο κ. Α. Σαμαράς:  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει:  Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ελπίδα.  Αυτή τη διέξοδο και ελπίδα ενσαρκώνει το –κυβερνητικό όπως θα αποδείξουν οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν- ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, το οποία παρουσίασε προσφάτως ο κ. Α. Σαμαράς, το «ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ».

ΙΙ. Την επονείδιστη επιχείρηση της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου προς την κατεύθυνση τρομοκράτησης του κόσμου επιτείνει και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο ν’ αφήσει, έστω και με μισόλογα, ανοιχτό το ζήτημα ενδεχόμενης υιοθέτησης της ακατανόητης και εντελώς αποπροσατολιστικής «πρότασης» του Προέδρου του ΣΕΒ περί δημοψηφίσματος ως προς τα νέα, πλήρως αδιέξοδα, μέτρα μετά το Μνημόνιο!  «Ξεχνώντας» ότι το ίδιο το Σύνταγμα, στο άρθρο 44 παρ. 2, αποκλείει ρητώς ως προς ψηφισμένα νομοσχέδια το δημοψήφισμα, εφόσον τα νομοσχέδια αυτά αφορούν δημοσιονομικά θέματα.  Και, φυσικά, καθένας ξέρει -ίσως ο μόνος που «δεν ξέρει» είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου- πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, κατ’ εντολή της Τρόικας, είναι πρωτίστως δημοσιονομικά!!

ΙΙΙ. Δεν μπορεί ο κ. Γ. Παπανδρέου να ζητεί συναίνεση για νέα, επώδυνα, μέτρα που οδηγούν την οικονομία στο αδιέξοδο και τις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες στην απόγνωση.  Το τόνισε, με παρρησία και υπευθυνότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στον Πρωθυπουργό.  Συναίνεση μπορεί να υπάρξει μόνο προς την διεκδίκηση, έναντι της Τρόικας, της ριζικής αναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.  Την οδό προς αυτή την αναδιαπραγμάτευση –αλλά και την ουσιαστική συναίνεση- την εξέφρασε ο κ. Α. Σαμαράς προς τον κ. Γ. Παπανδρέου και κατά την πρόσφατη συνάντησή τους και με τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.  Συναίνεση στη σωτηρία της Χώρας ναι.  Συναίνεση στην καταστροφή της όχι. Κατηγορηματικά όχι.  Την υπεύθυνη στάση του κ. Α. Σαμαρά ως προς τη συναίνεση αποδεικνύει και το γεγονός ότι, ως σήμερα, όποια νομοσχέδια έτειναν προς τη σωστή –έστω και στοιχειωδώς- κατεύθυνση τα ψήφισε η Ν.Δ.  Κάτι που δεν έκανε ποτέ ο κ. Γ. Παπανδρέου ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Τότε που «διέπρεψε» ως πολιτικός της στείρας άρνησης, της απόρριψης κάθε συναίνεσης προς τον Κ. Καραμανλή και της κατασυκοφάντησης της Χώρας διεθνώς, με μόνο στόχο την κατάκτηση της εξουσίας.

ΙV. Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι νοητό, για το επίπεδο της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, Υπουργός της Κυβέρνησης να περιφέρεται στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας: «Θα πάρουμε τη δόση;» Ως εδώ η υποκρισία και η ανευθυνότητα!  Ουδείς μπορεί ν’ ανεχθεί την ανευθυνότητα μιας Κυβέρνησης η οποία έφθασε να χρησιμοποιεί για το κοινωνικό σύνολο όρους εξάρτησης από ουσίες.»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...