Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Δεν θα δικάζουμε, δεν θα εισπράττουμε "...

Κόκκινο πανί για τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι η επέκταση της λειτουργίας των Δικαστηρίων από τις 15.00 στις 17.00 ώστε να αντιμετωπιστεί η βραδύτητα απονομής δικαίου και λειτουργήσει επί της ουσίας το σύστημα των δικαστηρίων.
Η άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης για επέκταση του ωραρίου συναντά έντονες αντιδράσεις και ουσιαστικά η προσπάθεια της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας να έρθουν σε μία...
συνεννόηση εν μέσω κρίσης συνεχίζει να μοιάζει εκ προοιμίου αποτυχημένη. Στη φετινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι τοποθετήσεις των καθ΄ ύλην αρμόδιων ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου υποστήριξε ότι "η Δικαιοσύνη βουλιάζει όλο και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών, καθώς βραδυπορεί, αφού οι υποθέσεις παραγράφονται, με ευθύνη πολλών, όπως είναι η πολυνομία, η κακονομία αλλά και τους εφαρμοστές του δικαίου. Συνολικά το δικαιϊκό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα. Τριάντα δύο καταδίκες από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους τελευταίους έξι μήνες, τα λέει όλα".

Εξήγγειλε για το λόγο αυτό την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες, έως τις 17.00 από τις 15.00 που είναι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και σε μία σειρά άλλων μέτρων και ενεργειών για την επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και εξήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Η απάντηση των συνδικαλιστών ήταν άμεση, διά στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρήστου Λυμπερόπουλου.
Η απάντηση τους στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρόκειται πλέον (από 1η Ιανουαρίου του νέου έτους), να εισπράττουν χρήματα από μετατροπές ποινών. "Δεν μπορεί να φεύγουμε από τα δικαστήρια
με είκοσι και τριάντα χιλιάδες ευρώ για να κατά καταθέσουμε δύο τρεις μέρες μετά στο δημόσιο ταμείο. Αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών", όπως τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι άσχετα με την εξαγγελία του υπουργού, οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα μετέχουν σε συνεδριάσεις μετά τις 15.00.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έκανε ιδιαίτερη μνεία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στις επιδόσεις αποφάσεων. Στο εξής, όπως είπε, θα πηγαίνουν δύο-δύο και όχι με δικά τους οχήματα, καθώς δέχονται επιθέσεις και πολλοί έχουν ξυλοκοπηθεί.

(www.capital.gr)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...