Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μαρίκα VS Δήμητρας


Μεγαλώσαμε με μύθους: ούτε ντολμαδάκια δεν υπήρξαν στην περίφημη συνάντηση που οδήγησε στη Συγκυβέρνηση του 1989 και στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη.

Ο Φλωράκης πάντως ήταν παρών. Έχει «διασταυρωθεί»:

« Για την κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη οι «Συνταγές με…
ιστορία», είναι ουσιαστικά η αυτοβιογραφία της «πασπαλισμένη» με μπόλικες αναμνήσεις μίας νοσταλγικής εποχής που αν και προκάλεσε πόνο η αυθεντικότητάς της χαρίζει ξεχωριστό χρώμα. Έρωτες, χαρές, λύπες, πόνος, πάθη, πολιτικές φιλοδοξίες, μεγάλοι ηγέτες, αξιώματα, ιστορικά γεγονότα, παρασκήνιο και συνεχείς ανατροπές ανακατεύονται με μαεστρία από την «κουτάλα» της κυρίας Μητσοτάκη μαζί με ντολμαδάκια, χουνκιάρ μπεγιεντί, μουσακάδες και καλτσούνια. Η κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη αποκαλύπτει» στα νέα ζευγάρια, μέσω του protothema.gr, τη δική της «συνταγή» Βασικός παράγοντας ισορροπίας αλλά και προστασίας της σχέσης είναι η αρετή της υπομονής. «Να συνειδητοποιήσετε ότι χωρίς συμβιβασμούς δεν γίνεται. Καμιά φορά μεγάλους. Να τους κάνετε και να μην το συζητάτε μετά»… «Να ξέρεις τι γίνεται μέσα στην οικογένειά σου, για να πιάσεις το πρόβλημα στην αρχή και να το λύσεις. Μην το αφήσεις να σέρνεται».

Ούτε τραπέζια διαλόγου, ούτε «επιστημονικά» φούμαρα. Κολ, Μπους -και όχι μόνο-υποκλίθηκαν στην κουζίνα της. Μήπως η κυρία Μαρίκα πρέπει να ασχοληθεί με σεμινάρια εξωτερικής πολιτικής; Βέβαια από τη στιγμή που με το σπορ ασχολήθηκε κι ο Δρούτσας έχασε την αίγλη του…



Στον αντίποδα, η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου νιώθει πικρία γιατί πέρασε δύσκολες στιγμές, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν: «Βοήθησα πολύ κόσμο και ευεργέτησα πολλούς όταν είχα δύναμη στα χέρια μου και μπορούσα. … Βρήκα πόρτες κλειστές».

Η Δήμητρα Παπανδρέου δεν πλήρωσε ούτε έκτακτη εισφορά, ούτε το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη, καθώς τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει ήταν πάρα πολλά και δεν τα διέθετε.«Δεν πλήρωσα ούτε έκτακτη εισφορά, ούτε το χαράτσι της ΔΕΗ. Μου ήρθε χαράτσι 20.000 ευρώ για τα σπίτια που έχουν μείνει απούλητα..» Σε ερώτηση για τη μεζονέτα της στην οδό Αγράμπελης που σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε σε πλειστηριασμό, η ίδια διευκρίνισε: «Το θέμα τακτοποιήθηκε και δεν νομίζω να το αφήσω το πράγμα να συρθεί άλλο. Βρήκα κάποια χρήματα και το σταμάτησα».

Στους «ευεργετηθέντες» πήγε και σφύριξαν αδιάφορα. Όλοι θυμούνται μη θυμηδία την εποχή που η κυρία Λιάνη ουσιαστικά κυβερνούσε τη χώρα. Δεν ήταν όμως λίγοι αυτοί που επωφελήθηκαν. Και ήταν οι ίδιοι που μετά έριξαν πρώτοι το ανάθεμα.

Οι δύο πρώην ισχυρές κυρίες δεν μοιάζουν καθόλου. Η ατομική ποιότητα είναι διαχρονικό πράγμα. Οι εντυπώσεις εφήμερες. Η διαχείριση της πολιτικής “κληρονομιάς” τελικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση…

http://www.antinews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...