Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ζήτε σε τρύπια σελοφάν!


γράφει ο αρισταρχος

Σ’ όλη την επικράτεια υπάρχει ένα αλαλούμ πρωτοφανές.

Η ανεργία, η ακρίβεια, οι περικοπές, τα PSI, τα CDS, τα swaps, το ΑΕΠ, το χρέος τα τα τα τα … δεν έχουν τελειωμό. Κι εκεί που δεν μπορούσε ο κόσμος να ξεχωρίσει τις εισροές από τις εκροές και έτρεχε για μια απλή ετήσια δήλωση εισοδημάτων σε λογιστάδες καταβάλλοντας κάποιο ποσό, βομβαρδίζεται από το πρωϊ ως το βράδυ με οικονομικές ορολογίες που δεν τις ξανάκουσε. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα λένε και στην Αγγλική γλώσσα. Και έγινε το αδιανόητο. Να γνωρίζει ο καφετζής τι είναι το PSI και να μην μπορεί να το αποδώσει στα Ελληνικά. «Πως το λέτε εντώ στο Ελλάντα;» Κάπως έτσι.


Μακελεύτηκε η ζωή και όχι μόνον οικονομικά. Η κοινωνία μας, η ανάδελφος κοινωνία μας έγινε ένα τουρλού από κάτι που δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε οι ειδικοί.
Μετανάστες οικονομικοί που κοντεύουν τα 2 εκατομμύρια αλλοίωσαν και το δημογραφικό μας και τις παραδόσεις μας
Όαση αποτελούν κάποιοι «ξεροκέφαλοι» Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω και ασχολούνται με τα λαογραφικά και την νεολαία. Όπως πάντα δηλαδή, όλα επαφίενται στον πατριωτισμό.
Αγριεύουμε, τρελαινόμαστε, απογοητευόμαστε με την εξουσία. Μια εξουσία διεφθαρμένη, αδιάφορη για το κόστος αυτής της περίεργης διάσωσης. Ένα κόστος που το πληρώνει η αδύναμη μάζα. Και οι επιπτώσεις άρχισαν να γίνονται πλέον ορατές και στους πιο μετριοπαθείς περί τα πολιτικά και οικονομικά τακτοποιημένους ανέγγιχτους ακόμα, από την οικονομική λαίλαπα.
Και αυτή η τρέλα θεριεύει κι αδυνατεί να ακολουθήσει την λογική και τον αγώνα ακόμα και του ενός (αν υπάρχει) που προσπαθεί απελπιστικά μόνος να αλλάξει κάτι.
Πρώτη αιτία είναι η ατιμωρησία αυτών που κλέψαν και έκακαν /κάνουν κακό στον τόπο.Το είπε και...
η Βάσω Παπανδρέου «Ποιος κρατάει ποιον και δεν μπαίνει κανείς πολιτικός στην φυλακή;»
Και κει που φαίνεται μια αναλαμπή να προέρχεται από τον χώρο της δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα κ.Πεπόνη να απευθύνεται στην βουλή με το ερώτημα της τιμωρίας του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού των οικονομικών για την σοβαρή περίπτωση της αλλοίωσης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, βγαίνει ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος και κουνάει το δάχτυλο «αν τολμήσει κανείς να πειράξει τον Γιώργο ή μέλος της οικογένειάς του θα γίνει στην Ελλάδα Μακελειό(Olympia.gr).
Ρε ισοπεδωτή της κοινωνικής περίθαλψης κομπογιαννίτη πολιτικέ θρασίμι, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να απευθύνεσαι σ’αυτό τον λαό που παραμορφώσατε μέσα από αμφίκυρτους καθρέπτες και να πετάς την αναίδειά σου ανερυθρίαστα;
Ο Υπουργός δικαιοσύνης Παπαϊωάννου απειλεί με δίκες και άλλα τερτίπια τους δύο εισαγγελείς ενώ ο άεργος πολιτικός Μπεγλίτης μιλάει για αφέλεια του εισαγγελέα. Αυτός ρε τύπε άνεργε πολιτικέ κάνει μια δουλειά. Εσύ τι κάνεις, τι προσφέρεις σ’ αυτό τον τόπο;
Μόλις άρχισε να ακούγονται οι λέξεις «ειδικό δικαστήριο» αποθρασύνθηκαν οι περί την ανομία;. Γιατί; Χάλασε το σελοφάν προστασίας από ειδικά δικαστήρια;
Ακόμη κι αν γινόταν κάτι τέτοιο που δεν το βλέπω, λυπάμαι. Λυπάμαι γιατί μας αφήσατε χωρίς οράματα. Χωρίς όνειρα. Χωρίς ελπίδα.
Μας κάνατε να νιώθουμε μέρος μιας κοινωνίας βρώμικης, ψεύτικης, απατεωνίστικης. Μέρος ενός ψεύτικου, χάρτινου εξουσιαστικού κόσμου μέσα στον οποίο εγκλωβιστήκατε και τον υπηρετείτε με παράδοξη αφοσίωση και πάθος.

Α να μου χαθείτε, άχρηστοι.


http://syndesmos71.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...