Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ



16Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης των δοσίλογων. Από τους νέους υπουργούς πρώτος κατέφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης....


Στο κέντρο της πρώτης σειράς των μελών του υπουργικού συμβουλίου κάθονταν δίπλα-δίπλα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο απερχόμενος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μεταξύ των υπουργών που ορκίστηκαν αν και παραμένουν στο υπουργικό συμβούλιο είναι η ηγεσία του παλαιού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών - δηλαδή οι κύριοι Χατζηδάκης, Σκορδάς και Μηταράκης- το οποίο διασπάστηκε σε υπουργείο Ανάπτυξης και υπουργείο Υποδομών με επικεφαλής τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Για δεύτερη φορά ορκίστηκε υπουργός Εθνικής Παιδείας και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επειδή το κομμάτι του Πολιτισμού αποσπάστηκε από το χαρτοφυλάκιό του και έγινε ξανά ξεχωριστό υπουργείο με επικεφαλής τον μετακινηθέντα από το υπουργείο Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης έψελναν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Αφού υπέγραψαν το Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως με το διορισμό τους, το χέρι του Αρχιεπισκόπου φίλησαν μεταξύ άλλων ο νέος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, αλλά και ο νέος υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Πεζοί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή οι κύριοι Γιάννης Μανιάτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Παντελής Καψής, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Μάλιστα οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Γεωργιάδης περπατούσαν χωρίς να ακολουθούν εμφανώς από αστυνομική συνοδεία.


makeleio.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...