Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Προάγγελος νέων μέτρων το προσχέδιο μνημονίου που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση πριν φτάσει στην Αθήνα

Προάγγελος νέων μέτρων το προσχέδιο μνημονίου που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση πριν φτάσει στην Αθήνα
Νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα από τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνει το προσχέδιο του μνημονίου που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση, λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο προσχέδιο περιλαμβάνεται η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακίνητων μέσω της ΔΕΗ σε 4 δόσεις, αντί για 5. Στις απαιτήσεις των τροικανών περιλαμβάνονται επίσης:
- Ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ(μέσω περισσότερων ελέγχων, νέας μείωσης τιμών, ευρύτερης χρήσης του θεσμού claw back στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία)
- Πλήρης εφαρμογή της εισφοράς στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014
- Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να καλυφθούν αστοχίες στα έσοδα απο τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία
- Υιοθέτηση νέων οργανογραμμάτων που θα αφορούν σε 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο
- Τοποθέτηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου
- Μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων της μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Για τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λάβει παράταση έως το Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την τρόικα.
Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχεται οτι θα γίνουν απολύσεις τονίζει ωστόσο πως «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην… ουρά του ΑΣΕΠ».


 http://www.nocomments.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...