Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πως μπορείς να μιλάς για πατρίδα;



“ Μπορεί ο κ. Σαμαράς να σώζει την Ελλάδα των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοαστών, των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των ξένων συμφερόντων που υπηρετεί με συνέπεια, της ντόπιας ολιγαρχίας, η οποία τον στηρίζει με νύχια και με δόντια. Δεν σώζει, όμως, την
Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αντίθετα την καταστρέφει. ”


"H σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία! Για κάθε Έλληνα αυτή πρέπει να είναι σήμερα η υπέρτατη ιδεολογία".

Αυτή είναι η φράση με την οποία προσπάθησε να δώσει το στίγμα του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς καμία ιδεολογική βάση, χωρίς κανένα πολιτικό στίγμα, ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταφεύγει στην έννοια του "Πατριωτισμού" και διεκδικώντας την εξ αντανακλάσεως, όπως έκανε πάντοτε η Δεξιά από τα παλιά τα χρόνια. Κούφια λόγια, πατριδοκαπηλία και πατριωτικές κορώνες, ενώ στην ουσία και πέραν από την "πατριωτική" ρητορεία προδίδονται ο λαός και η πατρίδα.

Αλήθεια, πόσο πατριωτικό είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων, η αδυναμία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η προώθηση των ξένων συμφερόντων στην πατρίδα μας, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η καταστροφή του περιβάλλοντος και της ελληνικής φύσης, η εκτόξευση της ανεργίας και η ικανοποίηση των επιθυμιών της ντόπιας και ξένης επιχειρηματικής ελίτ;

Πως μπορείς να μιλάς για πατρίδα όταν έχεις καταπατήσει το Σύνταγμα αυτής της πατρίδας και θυσιάζεις την Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας;

Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν υποστηρίζει δημοσίως ότι "η σωτηρία της πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία"; Ποιοι είναι Έλληνες για τους οποίους η "σωτηρία", όπως την εκλαμβάνει και επιχειρεί να την επιβάλλει για λογαριασμό των υπερεθνικών κέντρων στα οποία δίνει λογαριασμό ο κ. Σαμαράς, πρέπει να είναι "υπέρτατη ιδεολογία";

Οι καναλάρχες που δεν έχουν δώσει ένα ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέχουν, οι μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής, οι τραπεζίτες που έχουν σωθεί από την χρεοκοπία με τα δωράκια της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεγαλοεκδότες που δανείζονται για να συνεχίσουν το παρασιτικό τους έργο, οι κολλητοί μεγαλοεπιχειρηματίες που περιμένουν σαν τα κοράκια να κάνουν πλιάτσικο στην περιουσία του ελληνικού λαού, το μεγάλο Κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται την φθηνό εργατικό δυναμικό, τους σύγχρονους είλωτες των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών; Σε όλους αυτούς τους ολιγάρχες αναφέρεται ο Αντώνης Σαμαράς;

Διότι εκτός από αυτούς τους πολύ λίγους Έλληνες, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη εδώ και δεκαετίες, η συντριπτική πλειοψηφία δεν σώζεται, αλλά καταστρέφεται από την πολιτική που καθ' υπόδειξιν των δανειστών και του Βερολίνου εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς και η παρέα του.

Ο κ. Σαμαράς εννοεί με σαφήνεια ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ιδεολογίες και τις οικονομικές θεωρείες και να καταφύγουμε στην επίκληση της "Πατρίδας" ως ιδεολογίας. Επισήμανε τις ιδεολογικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά μίλησε για όλα όσα τους ενώνουν. Αυτά, λοιπόν που ενώνουν το κόμμα Σαμαρά και το κόμμα Βενιζέλου, είναι η προσήλωση στα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε όλες τις φάσεις της ιστορίας, η επίκληση της ακαθόριστης "ιδεολογικά" "Εθνικής Ενότητας" (όπως την εννοούν οι μεγαλοαστοί, τα ενεργούμενά τους και οι προπαγαδνιστικοί τους μηχανισμοί) γίνεται για την συσπείρωση των λαϊκών μαζών κάτω από τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Η επίκληση της "Εθνικής Ενότητας" έχει ως αντικειμενικό σκοπό να εκμηδενίσει την ταξική συνείδηση στα λαϊκά στρώματα και να συσκοτίσει την πραγματικότητα των κοινωνικών και ταξικών αντιθέσεων, την περίοδο που αυτές οι αντιθέσεις οξύνονται.

Ποιος ξέρει, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς μπορεί να καταφύγει προσεχώς στα ακροδεξιά κλισέ προκειμένου να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι "Δεν υπάρχει Αριστερά, ούτε Δεξιά, αλλά μόνο Έλληνες και Ελλάδα".

Ναι, είμαστε όλοι Έλληνες και μένουμε όλοι στην Ελλάδα. Όμως, ο τραπεζίτης δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τον εργάτη. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τον άνεργο. Ο μεγαλοκαναλάρχης δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, τα εισοδήματα των οποίων έχουν συρρικνωθεί. Ο μεγαλοεφολιστής δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται. Οι ολιγάρχες δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εργαζόμενους.

Με λίγα λόγια οι μεγαλοαστοί δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Η "Εθνική Ενότητα", όπως εκείνοι την εννοούν αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την προώθηση των συμφερόντων τους και διαιωνίζει το καθεστώς της μη συμφιλίωσης των ταξικών αντιθέσεων. Συνεπώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν υπηρετεί την πατρίδα και τον λαό μας, διότι είναι δεμένη στο άρμα των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και ξένων. Το να μιλά κανείς για την "Πατρίδα", γενικά και αόριστα, είναι εύκολο. Ο πατριωτισμός κρίνεται, όμως, από το αν κανείς υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να σώζει την Ελλάδα των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοαστών, των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των ξένων συμφερόντων που υπηρετεί με συνέπεια, της ντόπιας ολιγαρχίας, η οποία τον στηρίζει με νύχια και με δόντια. Δεν σώζει, όμως, την Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αντίθετα την καταστρέφει. Με την πολιτική του δημιουργεί ένα εργασιακό κάτεργο, ένα μεγάλο "στρατόπεδο συγκέντρωσης", γεμάτο φτωχούς είλωτες.

Ας αφήσει λοιπόν ήσυχη την Πατρίδα. Η Πατρίδα είναι ο λαός της.

periodista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...