Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Να μοιραστούν ευθύνες σε πρόσωπα και δυνάμεις, που πάσχισαν για την μεγάλη ανατροπή...


Γράφει ο Μαγια
Επιτέλους, τέλος. Ο Ελληνικός λαός, έστω με ολέθρια καθυστέρηση, επιβεβαίωσε... δια της ψήφου του, τη θυμόσοφη ρήση:
«του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει», στέλνοντας στον σκουπιδοτενεκέ την πολιτική της βάρβαρης λιτότητας, την αφηνιασμένη κινδυνολογία, των «άδειων ΑΤΜ» και της έλλειψης ... χαρτιού υγείας, τα αβυσσαλέα ψεύδη, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις ποικίλες μοχθηρίες του εσμού των πολιτικών ανδρεικέλων. Ταυτόχρονα, έδωσε εντολή σε μια νέα δύναμη, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις σε διαπλεκόμενα συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα, να κυβερνήσει και να επουλώσει, το ταχύτερο δυνατόν, τις πληγές που αφήνουν πίσω τους οι ολετήρες της παλαιάς δικομματικής φαυλότητας.

Είναι μια ιστορική αλλαγή για την Ελλάδα, που φέρνει για πρώτη φορά την Αριστερά στο πηδάλιο της χώρας και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στην Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.

O ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεσμευτεί πως θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, πως θα πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή σύγκλιση δυνάμεων, που θέτουν στο επίκεντρο της πολιτικής τα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής.
Ετσι, θα πρέπει, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να μοιραστούν ευθύνες σε πρόσωπα και δυνάμεις, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάσχισαν για την μεγάλη ανατροπή. Να γίνει πράξη η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Είναι προφανές ότι μια νέα περίοδος ανοίγει: Των μεγάλων και αυτονόητων προσδοκιών.

Ωστόσο, οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατανοούν τις δυσκολίες και δεν περιμένουν θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτούν όμως από την πρώτη μέρα εντιμότητα και προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης και στον αμετακίνητο στόχο της αναστήλωσης της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Υ.Γ. 1. Ο Στ. Θεοδωράκης, έμεινε με το ...σακίδιο της Διαπλοκής στο χέρι. Συνεπώς, μονόδρομος η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Υ.Γ. 2. Ο Α. Σαμαράς, εκτός από την επιμονή του να παραμείνει γαντζωμένος στη ΝΔ, αρνήθηκε να παραδώσει στον νέο Πρωθυπουργό. Η πολιτική μικροψυχία σε όλο της το μεγαλείο, ενδεικτική της ιδιοσυγκρασίας του ανδρός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...