Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

RT: Η Ρωσία μπορεί να χάσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια $ από την απόφαση της Κύπρου για κούρεμα των καταθέσεων.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ  === ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
  === Η «Κυπριακή κρίση χρέους» βάζει τις Ρωσικές τράπεζες και τις Ρωσικές επιχειρήσεις, σε κίνδυνο να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Ρωσικές επιχειρήσεις μπορεί να χάσουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πάνω από 50 δισ. $, μετά τη προεπιλεγμένη απόφαση της κυβέρνησης του νησιού κατά των καταθέσεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης των  υποχρεώσεων του χρέους της, σύμφωνα με τη βαθμολογία του οίκου αξιολόγησης Moody.

   === Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο οίκος αξιολόγησης Moody είπε, ότι η κλίμακα του χρέους της χώρας, μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει τους πιο ριζοσπαστικούς μηχανισμούς για να μειώσει το χρέος, «συμπεριλαμβανομένης της επιβολής απωλειών στον ιδιωτικό τομέα, για τη μείωση του χρέους της Κύπρου.»
  === Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος για τη Ρωσία, βασιζόταν στο μαζικό πιστωτικό άνοιγμα των τραπεζών της στη Κύπρο. Το ποσό των εξαγωγικών δανείων των Ρωσικών τραπεζών, που έχουν εκδοθεί στη Ρωσία και που σχετίζονται με εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο, ανέρχεται στο ποσό μεταξύ 30 δισ. δολαρίων και 40 δισ. δολαρίων.
  === Σύμφωνα με τον αναλυτή της Moody, Eugene Tarzimanov «ένα πιθανό Κυπριακό μορατόριουμ στις εξωτερικές πληρωμές, θα μπορούσε να μπλοκάρει αποπληρωμές δανείων [έως και 53 δισεκατομμύρια δολάρια] για τη Ρωσία, που οδηγούν σε πιέσεις, σε βάρος περιουσιακών στοιχείων Ρωσικών συμφερόντων.»
   === Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας, κατά κάποιο τρόπο, εμπλέκονται στη χορήγηση πιστώσεων, προς επιχειρήσεις που ενεργοποιούνται στη Κύπρο.
  === Υπάρχουν επίσης έμμεσοι κίνδυνοι για τις Ρωσικές τράπεζες, που σχετίζονται με τις Ρωσικές εταιρικές καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Εκτιμάται ότι καταθέσεις 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν στις Κυπριακές τράπεζες, εντός του περασμένου έτους. Τελευταίες εκτιμήσεις της Moody λέει τώρα, ότι το ποσό αυτό πλησιάζει τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.
  === Εάν οι αποφάσεις σε βάρος των τραπεζικών καταθέσεων που πήρε η Κύπρος επιβάλουν και πάγωμα των εταιρικών καταθέσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθούν, στο να σωθούν οι τοπικές τράπεζες, τότε οι Ρωσικές τράπεζες μπορεί να υποστούν σημαντικές απώλειες καταθέσεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρωσία μπορεί επίσης να μην είναι σε θέση (οι Ρωσικές τράπεζες) να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια αυτά, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την εξυπηρέτηση του τραπεζικού δανεισμού στο εσωτερικό της Ρωσίας.
  === Ο επόμενος κίνδυνος είναι, να τροποποιήση\ει η Κύπρος, την εταιρική φορολογική πολιτική της. Η Κύπρος θεωρείται ευρέως ως φορολογικός παράδεισος για τις μεγάλες Ρωσικές εταιρείες, διότι με το 10 τοις εκατό που ισχύει, έχει έναν από τους χαμηλότερους των φορολογικών συντελεστών στην Ευρώπη, που είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
  === Αν η Κύπρος συμφωνήσει στο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της «τρόικας» (ΕΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), που ορίζονται ως προϋπόθεση για να εκδώσει ένα δάνειο 17 δισεκατομμυρίων ευρώ διάσωσης, ο φορολογικός συντελεστής μπορεί σύντομα να αυξηθεί από 10 τοις εκατό σε 12,5 τοις εκατό, και κατά πάσα πιθανότητα θα τρομάξει τις επιχειρήσεις, αναφέρει ανταπόκριση της καθημερινής Ρώσικης εφημερίδας Vedomosti καθημερινές αναφορές. Μπορεί να επηρεάσει την ελκυστικότητα της Κύπρου για τις Ρωσικές εταιρείες. Η Κύπρος κατατάσσεται σήμερα στη κορυφή των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Ρωσία, ενώ η Ρωσία λαμβάνει χρήματα, που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό, από επιχειρήσεις Ρωσικής καταγωγής….. …. …. …. 
ΠΗΓΗ: http://rt.com/business/russia-lose-billions-if-cyprus-default-257/
ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Το άρθρο περιέχει πολλές αλήθειες, αλλά και χοντρά οικονομολογικά σφάλματα. Είναι αδιανόητο η προβλεπόμενη ζημία, που είναι ποσοστό επί των καταθέσεων, να εμφανίζεται σε ποσό, μεγαλύτερη του υπολογιζόμενου ποσού καταθέσεων Ρωσικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις, το οπωσδήποτε οικονομολογικά πανηλίθιο μέτρο, θα προκαλέσει ζημία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες και επιχειρήσεις Ρωσικών συμφερόντων, το οποίο με τις παρενέργειες, θα αυξηθεί στα 3 δις δολάρια. Αυτό που δεν ακούγεται και με ανησυχεί, είναι το ότι με ευθύνη των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, είναι σε εξέλιξη ένας βρώμικος οικονομικός πόλεμος, ο οποίος και θα προκαλέσει πολλά δεινά στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται πλέον και η θερμή πολεμική αναμέτρηση.
Το θετικό που βλέπω, είναι το ότι η βρόμικη Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρισκόμενη στα χέρια ληστών μαφιόζων και απατεώνων, πνέει τα λοίσθια και τρέχει με 200 σε διάλυση. Δεν υπάρχει πλ΄΄εον ούτε ίχνος κοινωνικής συνοχής και με γοργούς ρυθμούς, καλλιεργούνται συνθήκες ενδοευρωπαϊκού ΜΙΣΟΥΣ. Άντε, με το καλό, να πάει ΣΥΝΟΛΙΚΑ στα τσακίδια!!!!….



 http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/32903
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...