Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σε ελεύθερη πτώση το ευρώ

Σε καταστροφική πορεία οδηγεί το ευρώ η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων και η αδιαλλαξία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Το ευρώ βρέθηκε χθες σε ελεύθερη πτώση, εξαιτίας της μεγάλης νευρικότητας που προκαλεί στις αγορές η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και της στροφής των
επενδυτών στο ελβετικό φράγκο, στο γιεν και στον χρυσό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα δεν βελτιώθηκε ούτε λόγω των θετικών τεστ αντοχής των τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, η μεγάλη έλλειψη αποφασιστικότητας και η αμφισημία σχετικά με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα αναμονής.

«Η ανυποχώρητη θέση της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και η δήλωση των διεθνών οίκων αξιολόγησης ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία φαίνεται να δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο», σχολιάζει στο Ρόιτερ΄ς ο Τόμ Λέβινσον από την ING.

Την ίδια ώρα, σε ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε και χθες η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, επίσης λόγω των έντονων ανησυχιών σχετικά με την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Οι εκκολαπτόμενοι κίνδυνοι είναι τόσο μεγάλοι, που οι επενδυτές και σ’ αυτήν την περίπτωση επέλεξαν να επενδύσουν στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.





http://www.elzoni.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...