Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα να εφαρμοστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως το περιουσιολόγιο!


Που αλλού μα στην Ελλάδα με νέα απαίτηση των δανειστών για φορολόγηση της περιουσίας των Ελλήνων παράλληλα με νέες αυξήσεις στους φόρους! Πλησιάζουμε σε άλλου είδους καταστάσεις! Αναμένουμε τοποθέτηση από όλα τα κόμματα για έναν φόρο που δεν είχε επιβληθεί ούτε επι τουρκοκρατίας!..
Δεν ακούστηκε κάτι ουσιαστικό κατά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ως συνήθως ανάπτυξη, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χαμηλώσει αισθητά τους τόνους, τώρα που πλησιάζει η ώρα ενδεχόμενης ανάληψης της εξουσίας.

Μάλιστα για τον Αλέξη Τσίπρα γράφουν διεθνή μέσα ότι «μαλακώνει» σιγά-σιγά απέναντι στους δανειστές, ενώ γνώστες των πραγμάτων θεωρούν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει περισσότερους φόρους απ” ότι ο Σαμαράς. Μάλιστα αρνείται επιτακτικά να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το ποιο είναι κατά την γνώμη του το όριο πλούτου που θα υπερφορολογηθεί, προκείμενου να πάρουν δήθεν ανάσα οι φτωχότεροι.
Ποιοι θα το ορίσουν; Απ” ό,τι φαίνεται το περιουσιολόγιο, για το οποίο σας έχουμε εδώ και πολύ προειδοποιήσει και ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για αυτό ήδη από το 2012. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν ως «φιλολαϊκά» μέτρα, με σκοπό να σωθεί η χώρα, η οποία ωστόσο θα μαραζώσει κι άλλο. Ο φόρος, είχαμε γράψει, θα λογίζεται βάσει περιουσιακών στοιχείων και ο κάθε φορολογούμενος θα πληρώνει με βάση την αξία αντικειμένων του για να… σωθεί η οικονομία. Μετά σειρά παίρνουν οι κατασχέσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της Realnews, οι ανάλγητες απαιτήσεις των δανειστών περιγράφονται σε 17 αξιώσεις-φωτιά, οι οποίες εξακοντίζονται ακόμη και μέχρι της επιβολής φόρου πολυτελείας στην περιουσία με βάση το περιουσιολόγιο, ενώ απαιτούν την εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση φόρων με κατάργηση φοροαπαλλαγών, έτσι ώστε να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην ύφεση το ελεύθερο επάγγελμα και όλοι να υπαλληλοποιηθούν, κλείνοντας την επιχείρησή τους (θυμηθείτε ΕΔΩ τι γράφαμε)! Ποιος θα φέρνει τότε έσοδα στο κράτος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο;
Πάνω απ” όλα επιχειρείται να μπει για τα καλά χέρι στις περιουσίες των Ελλήνων με φόρο περιουσίας που θα προστεθεί στον ήδη υπάρχοντα ΕΝΦΙΑ και θα γονατίσει κι άλλο την ελλαδική οικονομία. Τα πάντα, προκειμένου να παραδοθούν όσο ιδιοκτησιακά στοιχεία είναι δυνατόν στην παγκόσμια διαπλοκή. Όπως σας έχουμε προετοιμάσει: Τα παράλογα μέτρα τείνουν να γίνουν δυσβάσταχτα, ώστε να μεγαλώσει η απελπισία και ο κόσμος να δεχθεί οικειοθελώς την λύση τηςπαγκόσμιας κυβέρνησης. Όταν κάποιος δεν έχει δική του δουλειά και περιουσία εξαρτάται στο τέλος από το κράτος, το οποίο μοιράζει επιδόματα της πλάκας, και με την σειρά του υποτάσσεται στις πολυεθνικές.
Περιμένουμε να τοποθετηθούν για την συγκεκριμένη πρόθεση οριζόντιας φορολόγησης της περιουσίας τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και όλα τα κόμματα. Τέτοιος φόρος δεν είχει επιβληθεί ούτε επί τουρκοκρατίας.
Δείτε τι επιθυμούν οι δανειστές σύμφωνα πάντα με την εφημερίδαRealnews:


Την αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που σήμερα είναι 6,5% (αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες, τα φάρμακα, τις εκδόσεις και τα θέατρα). • Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου στον ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά. Σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε ορισμένα Κυκλαδονήσια (Μύκονος, Σαντορίνη) προβλέπεται έκπτωση 30% επί των συντελεστών ΦΠΑ (οι συντελεστές είναι τρεις 5%, 9% και 16%).• Την επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και ποιο είναι το όριο πλούτου που θα τεθεί.
• Την κατάργηση των 100 δόσεων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ταυτόχρονη καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
• Την αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
• Την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
• Την ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.
• Την επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς – συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ (παραμένει το ακατάσχετο) για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

ΠΥΓΜΗ.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...