Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ζυμώσεις, διχασμοί και συνεννοήσεις «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις»...


Την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, στο «παρά πέντε» της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποτυπώνουν στην πλειονότητά τους τα...
πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν το «όχι» του Βερολίνου απέναντι σε μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αναφορές στο θάνατο του δημοσιογράφου, Σεραφείμ Φυντανίδη.


«Έρχεται ρωσικός χειμώνας; Ο ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και οι διακινητές του», γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους τα «Νέα». Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρεται και στις «κρυφές σταυρομαχίες των δύο ΠΑΣΟΚ», αναφερόμενη στην επικείμενη δημιουργία νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου.

«Πυρετός σε κυβέρνηση & κόμματα», επισημαίνει στο κύριο άρθρο του το «Έθνος». «Νέο διάγγελμα Σαμαρά με διλήμματα, μίση και πάθη για το σύμφωνο συμβίωσης ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος αγνοεί τις εκκλήσεις για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ», γράφει – μεταξύ άλλων – η εφημερίδα.

«Ανέντιμη η Γερμανία», τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» το Σάββατο, αναφερόμενη στο ποσό των 4 δισ. ευρώ που οφείλεται στην χώρα από το κατοχικό δάνειο.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει: «Αρπακτικά στα στεγαστικά» και υπογραμμίζει ότι «η διαχείριση των κόκκινων δανείων της Alpha δόθηκε σε ξένη εταιρεία».

«Κίνηση συναίνεσης στο παρά 1' της προεδρικής εκλογής», σημειώνει στο κύριο άρθρο του ο «Ελεύθερος Τύπος».

«Κ. Μητσοτάκης: Θα τινάξει τα πάντα στον αέρα ο ΣΥΡΙΖΑ», γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του επιτίμου προέδρου της ΝΔ.
tvxs.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...