Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Μια Παρασκευή βράδυ μπορεί να τελειώσουν όλα στην Ελλάδα»


Αποστολή Βρυξέλλες: Τιτίκα Ανουσάκη

Έχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο και τρία χρόνια από τις Κάννες...
Τις δραματικές εκείνες περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα φλερτάρε με την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή.

Κι ενώ η Ελλάδα από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και για δυο χρόνια έδειχνε να βγαίνει από το τούνελ της κρίσης, ήταν αρκετοί οι τρεις τελευταίοι μήνες για να επιστρέψει στο σημείο μηδέν.

Στους διαδρόμους των ευρωπαϊκών κτιρίων στις Βρυξέλλες κυριαρχεί μια έντονη ανησυχία, ένας φόβος πως το success story εύκολα μπορεί να μετατραπεί η καλύτερα έχει πλησιάσει όσο ποτέ, στο να μετατραπεί σε failed state, δηλαδή σε «αποτυχημένο κράτος», που για πολλούς μπορεί να σημαίνει μια ανάσα από τη χρεοκοπία.

«Μια Παρασκευή βράδυ η Ελλάδα μπορεί να τελειώσει» αναφέρουν στο newpost.gr έλληνες τεχνοκράτες των Βρυξελλών, θυμίζοντας και το παράδειγμα της Κύπρου.

Και συμπληρώνουν «είναι τόσο απλό όσο και το πάτημα ενός κουμπιού», επισημαίνοντας μάλιστα πως πλέον δύσκολα τα άλλα κράτη -μέλη θα σπεύσουν να σώσουν μια χώρα για δεύτερη φορά. Προχωρώντας παρακάτω τη σκέψη τους αποκαλύπτουν πως το εγχείρημα για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων πλησιάζει ολοένα και περισσότερο...

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά... Και τα περιθώρια πιο στενά από ποτέ... Και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών δεν νοιάζονται να απαντήσουν στο τι μεσολάβησε από το Σεπτέμβριο, όταν η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια μέχρι σήμερα που η λέξη grexit ξανάρθε στο προσκήνιο....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...