Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έγγραφο ΣΟΚ στα σχολεία! Σαν τις σαρδέλες θα κάνουν μάθημα!


Στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες θα κάνουν μάθημα τα παιδιά στα σχολεία, αφού τους αντιστοιχεί 1,5 τετραγωνικό μέτρο!
Ένα έγγραφο ΣΟΚ που απέστειλε τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.  



Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, με το συγκεκριμένο έγγραφο που έχει σταλεί και στα σχολεία της Τριφυλίας, ζητείται από τους Διευθυντές να καταγράψουν τα τετραγωνικά μέτρα κάθε αίθουσας και να διαιρεθούν με το 1,5. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου, σε κάθε μαθητή θα αντιστοιχούν μόνο 1,5 τ.μ. που θα δικαιούται για την εκπαίδευσή του μέσα στην τάξη.

Έτσι σε μία αίθουσα η οποία μετρήθηκε και έχει διαστάσεις 8Χ7 μέτρα, δηλαδή σύνολο 56 τετραγωνικά μέτρα, θα πρέπει να υποδεχτεί 56/1,5=37,33 - δηλαδή 37 παιδιά, έναντι 25 για την πρωτοβάθμια και 30 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εάν λάβουμε υπόψη και το χώρο που χρησιμοποιείται για ντουλάπες - έπιπλα, καταλαβαίνουμε όλοι πως τα παιδιά μας θα στοιβαχθούν σαν τις σαρδέλες σε ένα περιβάλλον που πρέπει να είναι ευχάριστο για την μάθησή τους.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με την θέρμανση, τα βιβλία, αλλά και τις ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας.

Έτσι το σχέδιο του Υπουργείου για συγχώνευση των σχολικών μονάδων με την κατάργηση ακόμη ενός 10% τίθεται σε πλήρης εφαρμογή, με λουκέτο άλλων 1.500 τουλάχιστον σχολείων σε όλη τη χώρα, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο Υπουργός.

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για την εφευρετικότητά τους!  

 http://filiatranet.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...