Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δημοκρατία - Δικαιοσύνη - Ηθική



Βουλευτές τους βόλεψαν. Και πριν λίγο καιρό οι βολεμένοι απειλούν τους <<ευεργέτες>> τους με αλυσόδεμα! Πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, που καθώς λένε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, είναι υπερτριπλάσιοι των αναγκαίων. Ούτε οι διάδρομοι της Βουλής τους χωράνε. Προκειμένου να συνωστίζονται αποστέλλονται σε <<εξωτερικές>> υποθέσεις.

Φυσικά ανάμεσα σ΄ αυτούς υπάρχουν και πολλοί, που και αξιοκρατικά προσελήφθησαν και φιλοτίμως εργάζονται, κάποτε και με υπερωριακή ένταση.

Πως προσελήφθησαν οι υπεράριθμοι; Ρουσφετολογικά οι περισσότεροι.

Πως αμείβονται; Προνομιακά. <<Μια π.χ. καθαρίστρια της Βουλής αμείβεται περισσότερο από μια Λέκτορα Πανεπιστημίου, πολύ περισσότερο από μια Δασκάλα>> (<<Καθημερινή>>, 16 Δεκεμβρίου 2012).

Πόσους μισθούς έπαιρναν μέχρι πρότινος; 16 το χρόνο!

Πόσο εφάπαξ; <<Θηριώδη τα εφάπαξ των 150 και 200 χιλιάδων ευρώ…>>.

Οι πολιτικοί τους πατρώνες ας τους καμαρώνουν. Απειλούν, ότι θα κλείσουν την Βουλή!

Δικτατορία καταργεί το κοινοβούλιο! Αυτό θα κάνουν τώρα υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αν λίγο ακόμα θίγουν τα προνόμια τους;

-Δημοκρατία! Θα πεθάνεις, γιατί θέλουν τα προνόμια μεγαλόμισθων.

Πάμε στον άλλο χώρο.

Σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα! Άνοιξαν νομιμότατα οι πόρτες των φυλακών και άκουσαν:

-Είστε ελεύθεροι! Κυκλοφορείτε σαν τους υπόλοιπους πολίτες…

Πως αποφυλακίζονται κακοποιοί, εγκληματίες έμποροι ναρκωτικών και άλλοι;

Πέρασε το 18μηνο προφυλακίσεως τους! Ο νόμος απαγορεύει άλλη κράτηση.

Γιατί πέρασε άπραγο το 18μηνο; Δεν ήξερε η Δικαιοσύνη, ότι θα συμβεί, ώστε εντός της προθεσμίας να οριζόταν η δίκη και, τουλάχιστον, να άρχιζε;

Υπηρέτες της Δικαιοσύνης κάνουν αποχή! Δεν ακούνε συναδέλφους τους, που κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου. Δεν υπακούουν στις προτροπές της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επί αρκετό χρονικό διάστημα ανεβαίνουν για ελάχιστες ώρες στην έδρα.

Αποτέλεσμα: <<Πάνω από ένα εκατομμύριο δίκες αναβλήθηκαν λόγω αποχής των δικαστών>>!

Είναι δίκαιο, λοιπόν, να πεθάνει η Δικαιοσύνη για μερικά οικονομικά προνόμια; Οι πρώτοι απειλούν τη Δημοκρατία. Οι δεύτεροι τη Δικαιοσύνη. Οι τρίτοι:

-Δεν μας νοιάζει, αν η ισότητα και η ηθική πεθαίνουν!

Πρόκειται για βουλευτές και υπουργούς. Τα στοιχεία από το <<Πόθεν έσχες;>> του έτους 2010, που δημοσιεύτηκαν, φέρουν πολιτικούς να κατέχουν υπέρογκες καταθέσεις και δεκάδες ακίνητα!

Αν είναι <<πατέρες>> του λαού, πως ησυχάζουν, όταν αυτοί έχουν 13, 23, 33 διαμερίσματα, και μεγάλο μέρος του λαού <<Ου έχει που την κεφαλίν κλίναι>>;

Πολλοί επιστρέφουν στην τράπεζα το μικρό τους ακίνητο (πρώτη κατοικία), γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις. Άλλοι στερούνται στοιχειώδη της ζωής. Και εσείς, κύριοι βουλευτές (βολευτές) διαθέτετε δεκάδες ακίνητα;

Δεν αρκεί, κύριοι, το <<πόθεν;>>. Τους Χριστιανούς ενδιαφέρει και το <<έσχες>>.

Γιατί να έχετε σκανδαλώδη περιουσία;

Να τα κάνετε τι τόσα διαμερίσματα;

Άλλοι, με την συνδικαλιστική νοοτροπία βάλλουν κατά της Δημοκρατίας. Άλλοι κατά της Δικαιοσύνης. Εσείς βάλετε ευθέως κατά της Ηθικής.

Θέλετε μεγάλη ζωή σαν αυτή των μαχαραγιάδων; Αφήστε την πολιτική, που είναι διακονία, και να ενταχθείτε στην πλουτοκρατία, που είναι πρόκληση.



Ιωαννίδης Αχιλλέας - Αρθρογράφος
Axilleas23@yahoo.gr
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...