Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κρήτη: Στο συρτάρι κρύβουν τα στοιχεία για τα κοιτάσματα!

petrelaio exedra Κρήτη: Στο συρτάρι κρύβουν τα στοιχεία για τα κοιτάσματα!Σφοδρή επίθεση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος εξαπολύει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος, σε σχέση με τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης.


Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει … στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο κ. Φώσκολος αναφέρει πως «το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τί είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή».
Όπως λέει, ανάλογη ιστορία είχε δημιουργηθεί με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει οι Γάλλοι για τη λεκάνη του Ηροδότου το 2010 που έδειχνε ότι είχε κοιτάσματα. Ο κ. Φώσκολος, μάλιστα, όπως λέει, αναγκάστηκε να «κλέψει» τα στοιχεία, «το υπουργείο δε λέει τίποτα, μέχρι πότε θα κλέβουμε για να μαθαίνουμε; Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μάθει;», τονίζει.
Το υπουργείο, μέχρι σήμερα, κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς τοποθεσίες.
Ο κ. Φώσκολος τονίζει πως «όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» και καλεί την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους βουλευτές του νησιού να ενεργοποιηθούν για να μπει δυναμικά η Κρήτη στο παιχνίδι.
Ο κ. Φώσκολος λέει χαρακτηριστικά πως «το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;”.


Cretalive
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...