Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

«Δεν μπορώ πλέον να εγγυηθώ για κανέναν βουλευτή μου»...


Σε περίοδο παρατεταμένης αστάθειας εισέρχεται η κυβέρνηση. Η δεδηλωμένη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χαθεί.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ένας μετά τον άλλον εκδηλώνουν...


με κάθε τρόπο τις διαφωνίες και τη δυσαρέσκειας τους.
Η, σε δραματικούς τόνους, τελευταία συνομιλία του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ: «Αντώνη, πλέον δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανέναν βουλευτή μου» λέγεται ότι είπε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά.
Ο λόγος για τις ψηφοφορίες που ακολουθούν και αφορούν φόρους, πλειστηριασμούς, προϋπολογισμό και τυχόν νέα μέτρα. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ μετά τη διαγραφή της Θ. Τζάκρη, την «ψήφο ανοχής» του Θ. Μωραϊτη, τις αινιγματικές δηλώσεις Σκανδαλίδη, την, δια δημοσίων δηλώσεων, «αδιαφορία» του Μιχ. Κασσή αν θα πέσει η κυβέρνηση και τελευταίο κρούσμα τον Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από υπεύθυνος ΚΤΕ με μια σκληρή επιστολή για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.
Η αδυναμία στην οποίαν έχει περιέλθει ο Βενιζέλος να ελέγξει την Κοινοβουλευτική του ομάδα συνδέεται και με τη φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ ενόψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών. Σχεδόν όλοι επειδή προεξοφλούν ήττα, η έκταση της οποίας μπορεί να απονομιμοποιήσει πολιτικά, αλλά και κοινοβουλευτικά, την κυβέρνηση, σπεύδουν να πάρουν θέση για την «επόμενη μέρα».
Με φόντο την «ανυποταξία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τις δηλώσεις Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά και την έγερση θέματος, από τον Τσίπρα, πολιτικών και κυβερνητικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ.

matrix24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...