Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Έρεβος: Συνωμοσία ή "υπουργοί-γκάνγκστερ";






Image 
Σε μαφιόζικη σπείρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκουν κάποιοι των οποίων η αξιοπιστία πρέπει να "ακτινογραφηθεί", τρεις κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς του χώρου της κεντροδεξιάς, τον νυν πρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά και τον εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, τον Μιχάλη Λιάπη.

Η υπόθεση είναι πολύ "βαριά" με επίσημες καταθέσεις στην Εισαγγελία και σειρά στοιχείων, που δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε πρόκειται για μια τεράστια συνωμοσία ανάλογης αυτής του Βατοπεδίου με στόχο να πληγούν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, αλλά και ο πολιτικός χώρος που εκφράζουν, είτε πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο μετά την Μεταπολίτευση, ίσως και μετά τον Β'Π.Π.! 

Το δημοσίευμα της REAL News, επικαλείται κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, ο οποίος εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους προαναφερθέντες πολιτικούς.

Οι τρεις φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 ως υπουργοί και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, αγορές όμως που αποτελούσαν τη μέθοδο για να καλύψουν "μαύρο χρήμα" που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 10,2 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται τις καταθέσεις, αυτές γίνονταν μέσα από εταιρία «real estate» του ομίλου του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη!

Πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, ονόματι Γιώργος Ζωγραφάκης, κατέθεσε επίσης ότι οι τρεις υπουργοί έδιναν τα χρήματα από τις μίζες που έπαιρναν ενώ ασκούσαν τα υπουργικά τους καθήκοντα στους νόμιμους εκπροσώπους του ομίλου κι εκείνοι αναλάμβαναν το «ξέπλυμα» και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό «σταθμό» γειτονική χώρα!
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, όταν οι εταιρείες έπαψαν να τους είναι χρήσιμες αφού δεν υπήρχε άλλο χρήμα που έπρεπε να «ξεπλυθεί», οδήγησαν την εταιρεία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει:  
«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».


Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του M.Λιάπη. ο οποίος τελικά πήγε άμεσα το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η Realnews αυτής της Κυριακής.

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης δηλώνει στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρθηκε με σχόλιό του στο twitter και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. «Υπάρχει άραγε βουλευτής που θα δεχτεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά θ'αρνηθεί την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, για τους τρεις πρώην υπουργούς,της ΝΔ;».
H υπόθεση όζει και πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους: Ή σκευωρία, αισχρή κατασυκοφάντησή τους και απόπειρα πολιτικής ομηρείας συγκεκριμένης παράταξης. όπως συνέβη με το Βατοπέδι ή "υπουργοί-γκάνγκστερ". Δυστυχώς για όλους - και πάνω απ'όλα για την Ελλάδα - μέσος δρόμος στην υπόθεση δεν υπάρχει...


 defencenet.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...