Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Καλεί Λιβανό - Ζωγραφάκη ο εισαγγελέας


Καλεί Λιβανό - Ζωγραφάκη ο εισαγγελέας
Στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου διαβιβάστηκε πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με την υπόθεση που εμπλέκει τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με αυτό δεν προκύπτει, προς το παρόν τουλάχιστον, οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη για τους τρεις πολιτικούς, αλλά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα φοροδιαφυγής που αφορούν στους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επίμαχη δικογραφία πέρασε και πάλι στα χέρια της εισαγγελέως, η οποία την είχε χρεωθεί αρχικά και την είχε διαβιβάσει το 2010 ΣΔΟΕ για περαιτέρω έρευνα. Η υπόθεση αφορά σε επιχειρηματική αντιδικία στην οποία περιλαμβάνεται κατάθεση που εμπλέκει τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

Η εισαγγελέας εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρες τον κτηματομεσίτη Ιωάννη Λιβανό και τον επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τα όσα ανέφεραν περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος. Ζητούμενο είναι να προσκομιστούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν τον βάσιμο των καταγγελιών τους.

Και οι δυο είχαν εξεταστεί τον περασμένο Μάρτιο από το ΣΔΟΕ και τώρα ενώπιον της κυρίας Παπανδρέου αναμένεται να κληθούν να προσκομίσουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τις καταγγελίες τους περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τους τρεις πολιτικούς, καθώς έντονη είναι η αίσθηση ότι επικαλέστηκαν τα ονόματα των πολιτικών για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ονόματα των τριών πολιτικών δεν περιλαμβάνονται στις 32 εκείνες υποθέσεις που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη για τυχόν ύποπτο πλουτισμό.



 Λόγιος Ἑρμῆς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...