Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας [ονόματα]....


Βουλευτές της αριστεράς υπογράφουν κείμενο για εκλογή Προέδρου και ημερομηνία εκλογών...
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επίσπευσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Να ξεκαθαρίσει γρήγορα το πολιτικό τοπίο ζήτησε ο κ. Κάρολος Παπούλιας...



Ο κ. Μεϊμεράκης απαντώντας σε ερώτηση αν επισπεύδεται η προεδρική εκλογή και στη συνέχει να πάμε σε εκλογές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που είναι προς συζήτηση.

Όπως τόνισε αυτό το οποίο προέχει και είναι αναγκαίο, είναι να συζητηθεί το όνομα και να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

«Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε και ξέρετε ότι είναι μια πρόταση την οποία είχα καταθέσει κι εγώ, ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και την αβεβαιότητα» είπε και διευκρίνισε πως «εάν υπάρξει όνομα και συμφωνία αύριο το πρωί, μπορεί να τεθεί ακόμα και αύριο. Όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, ούτως ή άλλως, υποχρεούται να εκδώσει σχετική ημερήσια διάταξη μέχρι την τελευταία ημέρα που ορίζει το Σύνταγμα».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναφορά στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ομολά και συναινετικά όπως ορίζει το Σύνταγμα στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Για να έχουμε έναν νέο θεσμικό παράγοντα, ο οποίος θα αποτελεί το σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού και θα είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής και με τους έξω, αλλά και με τις πολιτικές δυνάμεις τις μέσα» είπε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας είπε πως ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά με μια τρόϊκα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη.

Εξέφρασε την πεποίθηση την πεποίθησή του ότι με τη σύνεση, την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτείται, θα αντιμετωπισθούν θετικά όλα αυτά τα ζητήματα και πρόσθεσε δε πως έχει σημασία ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί και ότι η τρόϊκα θα πέσει έξω, όπως και πριν από δύο χρόνια,που ζητούσε μέτρα.

«Τελειώνει, βέβαια, στις 31 Δεκεμβρίου το μνημόνιο. Εμάς μας ενδιαφέρει το πώς θα πάμε στην επόμενη μέρα και όχι ποιος θα τη διαχειριστεί μόνο, αλλά το πώς θα την έχουμε προσδιορίσει αυτή την επόμενη μέρα θετικά για τον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ποιοι βουλευτές υπογράφουν το κείμενο για την εκλογή Προέδρου

Είκοσι βουλευτές έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο όσων τάσσονται υπέρ υπάρχουν οι εξής όροι:

 
  • της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή,
  • της ολοκλήρωσης της συνταγματικής αναθεώρησης,
  • της συμφωνίας για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες διακινείται κείμενο, με στόχο να υπογράψουν όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές, που λέει κάτι ανάλογο: Ανοιχτό χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής εκλογών, με προϋπόθεση για προσφυγή στις κάλπες την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν την Τετάρτη έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.


Το επίμαχο κείμενο που αποκάλυψε η δημοσιογράφος Όλγα Παναγιωτίδου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1:
πρόταση βουλευτών - κείμενο - εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

http://planet-greece.blogspot.com/2014/12/blog-post_929.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...