Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

''O ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ''...


Το μεγάλο επιβλητικό πορτρέτο της Rosa Luxemburg δεσπόζει στο άκρως τακτοποιημένο γραφείο του Νίκου Σαμανίδη, ...

του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Το βρετανικό δίκτυο του BBC κάνει αφιέρωμα στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γνωστό ως ΣΥΡΙΖΑ.


Με τους περισσότερους Έλληνες να έχουν εξαντληθεί τα πέντε τελευταία χρόνια της ύφεσης, την αύξηση της φορολογίας και την δραματική ανεργία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας οδεύουν ολοταχώς προς την εξουσία αν στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Μετά από δεκαετίες στην άμυνα, η αριστερά επιστρέφει πιιο δυνατή από ποτέ. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική», λέει με υπερηφάνεια ο Νίκος Σαμανίδης στον ρεπόρτερ του BBC, Γιώργο Χρηστίδη.


Το πορτρέτο της Rosa Luxemburg δεσπόζει πάνω από το γραφείο του Νίκου Σαμανίδη

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι αν αποτύχουν να εκλέξουν νέο πρόεδρο, η Ελλάδα διακινδυνεύει να βγει από την ευρωζώνη, εξέλιξη καταστροφική. Αναφορά γίνεται επίσης και στις δραματικές απώλειες που σημείωσε το Χρηματιστήριο από τις 9 Δεκεμβρίου και μετά.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με παρεμβατικές τοποθετήσεις προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον κυβερνώντα συνασπισμό των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών. «Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία. Θα προτιμούσα γνωστά πρόσωπα» είπε προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκαλώντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. (βλέπε Παπαδημούλη).

Πάντα ριζοσπάστες
Ο δημοσιογράφος με ιδιαίτερη αναφορά στην επιβλητική φωτογραφία της Rosa Luxemburg παρατηρεί ότι η γρήγορη άνοδος του κόμματος και η προσέγγισή του με την εξουσία έχουν μειώσει την παλαιά δυναμική του. Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για παραμονή στο ευρώ, κάνει ταξίδια στο City και υπόσχεται στους δανειστές πως δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Ομως όλες αυτές οι κινήσεις δεν φαίνεται να πείθουν τους εταίρους που εκφράζουν φόβους καθώς βλέπουν πως ο Τσίπρας είναι ακόμη μια άγνωστη δύναμη με επικίνδυνες παραμέτρους. Ο Σαμανίδης από την άλλη είναι βέβαιος και απαντά κατηγορηματικά: «Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι το 10% των πλούσιων, των αγορών. Θα χάσουν τα προνόμιά τους. Η βάση μας έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά οι ρίζες μας παραμένουν ριζοσπαστικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να απωλέσει τη σχέση του με τα κοινωνικά κινήματα από τα οποία γεννήθηκε».


Ο νεαρότερος ηγέτης στην ιστορία της Ελλάδας. Ντύνεται μοντέρνα και απεχθάνεται τις γραβάτες

Ο ρεπόρτερ κάνει ιδίαιτερη αναφορά στην ταχεία άνοδο που έχει σημειώσει το κόμμα λέγοντας πως δημιουργήθηκε το 2004 καταγράφοντας ένα μικρό ποσοστό στο εκλογικό σώμα και μέσα σε δέκα χρόνια, υποβοηθούμενο από την κρίση, γιγαντώθηκε και οδεύει προς την εξουσία.


Μέσα σε 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε και οδεύει προς την εξουσία

Κανένας φόβος
Πέρα από τα καταστροφικά σενάρια οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει το άρθρο προσφέρουν μια λογική διέξοδο από τη λιτότητα.

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι η επαναδιαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας σχετικά με τη συνεχιζόμενη τριπλή χρεοκοπία της χώρας. Το δημόσιο χρέος, τις τράπεζες, και τον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής», αναφέρει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο ρεπόρτερ κάνει ιδίαιτερη αναφορά και στην ηλικία του Αλέξη Τίπρα επισμαίνοντας ότι είναι μόλις 40 ετών και είναι ο νεαρότερος ηγέτης που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία της Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται δε για τη ρητορική δεινότητά του, την απέχθειά του στις γραβάτες αλλά και το ωραίο ντύσιμο.

Ο κ. Τσίπρας έχει προειδοποιήσει τις αγορές ότι «θα πρέπει να χορέψουν στους ρυθμούς της κυβέρνησής του», και υπόσχεται να ενισχύσει τις δημόσιες δαπάνες,να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις.


 http://fimotro.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...